Conecteaza-te cu noi

Politica

Vergil Chițac: „Licitația pentru noul Spital Oncologic și de Cardiologie a fost publicată“

Published

on

spital oncologic

Candidatul PNL pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac, anunță că licitația pentru noul Spital Oncologic și de Cardiologie a fost urcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Construcția efectivă ar putea începe în aproximativ trei luni, având în vedere că pentru această achiziție nu a mai fost nevoie de verificarea documentației de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, fapt care a scurtat semnificativ procedura de achiziție.

„Când marile proiecte devin fapte. Licitația pentru noul Spital Oncologic și de Cardiologie a fost publicată. Un spital nou-nouț de oncologie și cardiologie la Constanța reprezintă un mare vis al constănțenilor. Un vis refuzat decenii la rând. Mai bine spus, o nevoie urgentă care, din păcate, a așteptat 30 de ani să fie îndeplinită (din motive pe care nu le mai reiau, că le știm cu toții foarte bine). Urmează implementarea unui proiect greu și sensibil. Dar un proiect grandios prin implicațiile sale sociale. Un angajament pentru generații.“, spune Vergil Chițac.

Actualul edil-șef al orașului afirmă că sitalul Oncologic și de Cardiologie va fi ridicat pe Bd. Aurel Vlaicu și va avea un regim de înălțime cu parter, mezanin și 5 etaje. Va avea un ambulatoriu cu 126 de paturi de zi și spitalizare continuă și va fi ultramodern, dotat și echipat cu absolut tot ce este necesar pentru bolnavi și pentru cadrele medicale.

„În curând deschidem șantierul și începem lucrările. Vă mulțumesc pentru încredere și răbdare. Continuăm!“, subliniază Chițac.

spital oncologic

Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”, care va fi construită prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de peste 100 de milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026. Noul spital va fi amplasat pe b-dul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 32.605 mp. Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri, compuse din 8 corpuri, cu regimul de înălţime P+M+5E, suprafaţă construită 4685,50 mp și suprafață desfășurată 22.105,79 mp.

Rămânând în zona sistemului sanitar, Vergil Chițac mai spune că își propune în calitate de primar al Constanței să renoveze, reabiliteze și să modernizeze în întregime Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

„Apoi îl dotăm și îl integrăm funcțional cu noul Spital modular.“, mai punctează primarul Constanței.

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro

Cod Mandatar Financiar 21240015

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions