Connect with us

Actual

Strategia de testare a elevilor, greșită? Ministrul Educației “Suntem în întârziere!”

Published

on

Testare elevilor pentru Sars-Cov-2 este în întârziere. Precizarea a fost făcută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a anunțat că există teste doar pentru trei luni.

„Trebuie testați toți preșcolarii și personalul. Există o hotărâre CNSU. Urmare a acestei decizii, Agenția Medicamentului a făcut un program. IGSU a semnat apoi contractele cu furnizorii. Ministerul Educației nu e parte din contract. IGSU ne-a asigurat că se face aprovizionarea ritmică de teste. Din momentul în care școlile primesc testele, având în vedere și asamblarea lor, pot ajunge la elevi. Am discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să existe o flexibilizare a testelor. Suntem în întârziere, dar insist pentru testarea de două ori pe săptămână. Cele 70 de milioane de teste ajung pentru testarea elevilor vreme de 11-12 săptămâni. Da, se justifică continuarea testării în școli. S-a făcut calculul, iar Ministerul Educației a înaintat către IGSU”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!