Connect with us

Actual

Asociația „Inițiativa pentru Justiție” critică sancțiunile disciplinare aplicate de CSM judecătorilor constănțeni

Publicat

la

Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie, asociaţie profesională a procurorilor, îşi exprimă profunda nedumerire şi îngrijorare referitoare la sancţiunile disciplinare aplicate de către Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţa din data de 13.12.2021. Sursa citată menționează că excluderea din magistratură a judecătorului Cristian Danileţ pentru expunerea unor aspecte de viaţă privată în mediul virtual este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceeaşi secţie a clasificat ca fiind simple reverberaţii, opinii ale unor judecători de la instanţe din Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Botoşani sau municipiul Bucureşti care exprimau certe simpatii sau antipatii politice.

„Acest mod de a aplica sancţiunile disciplinare denotă în rândul secţiei menţionate un indicativ de dublă măsură şi generează sentimentul că prin această sancţiune s-a urmărit revanşa faţă de o persoană care de-a lungul timpului a apărat de multe ori drepturile colegilor magistraţi în faţa altor autorităţi, care a reprezentat voluntar colegi în faţa Consiliului Superior al Magistraturii şi care a fost pentru o perioadă consilierul unui ministru ce a reformat justiţia.“, menționează sursa citată.

Asociaţia trage un semnal de alarmă și cu privire la sancţiunile aplicate judecătorilor Secţiei Penale a Curţii de Apel Constanţa, Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Anghel Tudor Georgiana, Iulia Cezara Suciu şi Marius Virgil Ungureanu şi solicită public demararea de anchete pentru a se stabili eventuala existenţă a unor fapte de corupţie legate de aplicarea acestor sancţiuni, cu atât mai mult cu cât de numele celor menţionaţi se leagă condamnarea definitivă a unor infractori notorii, cu mare influenţă publică. Totodată Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie solicită Consiliului Superior al Magistraturii să comunice dacă la momentul aplicării sancţiunilor judecătorii menţionaţi soluţionau dosare privind infracţiuni grave în care sunt judecaţi oameni politici sau apropiaţi ai acestora din mediul economic.

Comments

comments

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: