Conecteaza-te cu noi

Actual

STS: Peste 1.700 de apeluri la 112 privind nereguli în secțiile de votare

Published

on

sts

Pe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, în intervalul orar 7.00 – 22.00, operatorii Serviciului de urgență 112 au preluat și procesat 1.736 de apeluri de urgență care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.

Cele mai multe cazuri au semnalat:

  • suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale – 341 apeluri;
  • probleme privind starea urnelor, sigiliilor, ștampilelor, buletinelor de vot, secțiilor de votare etc. – 235 apeluri;
  • tulburarea liniștii și a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii și în zona secțiilor de votare – 138 apeluri;
  • afecțiuni medicale în secţii și în zona secțiilor de votare – 71 apeluri;
  • propagandă/campanie electorală – 67 apeluri;
  • probleme legate de consumul și comercializarea alcoolului în apropierea secțiilor de votare – 54 apeluri;
  • filmări în cadrul secțiilor de votare și în apropierea acestora – 33 apeluri.

Cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale au fost preluate în București și județele Dolj, Mehedinți, Constanța și Giurgiu.

Conform procedurilor operaționale, operatorii 112 au transferat cazurile către agențiile specializate de intervenție care au competență în soluționarea acestor tipuri de urgențe.

În această perioadă, au fost adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii 112 și dispecerii agențiilor de intervenție pentru a asigura o funcționare optimă a Serviciului de urgență 112.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions