Connect with us

Societate

Studenţii constănţeni aşteaptă de 6 ani repararea unei erori

Avatar

Publicat

la

În şedinţa Consiliului Local de mâine, 27 aprilie, consilierii vor analiza un proiect de hotărâre care repară o eroare făcută în anul 2010, la propunerea primarului de atunci, Radu Mazăre. La vremea aceea, contrar legii educaţiei, nu s-au mai acordat subvenţii Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, pentru ca studenţii şi elevii să poată beneficia de o reducere de 50% pentru transportul local în comun.

De-a lungul timpului elevii şi studenţii constănţeni au tot protestat în fel şi chip.
În 2014 a fost trimisă o petiţie Primăriei Municipiului Constanţa cu privire la nerespectarea legii şi consecinţele care pot urma. Mazăre, fostul primar, a promis, în şedinţa de consiliu din 3 februarie, rezolvarea problemei într-o lună, lucru care evident nu s-a întâmplat.

În 2015, ca urmare a plângerilor penale depuse de Asociaţia Elevilor din Constanţa, Consiliul Local a aprobat reducerea tarifului cu 50%, excluzându-i pe studenţi. La finalul anului trecut, studenţii din Constanţa au reluat demersurile pentru respectarea legii, prin participarea la şedinţele de Consiliu local, dezbateri publice, petiţii şi alte forme de protest.

,,În şedinţa din 23 februarie 2016, majoritatea PSD, la îndemnul vice-primarului Decebal Făgădau, a respins un amendament (propus de Radu Bogdan Matei consilier PNL n.r) prin care se asigura respectarea legii şi în privinţa studenţilor. În urma acestei respingeri, studenţii Cristian George Farauanu şi Constantin Eduard Tănase, ambii studenţi senatori aleşi de colegii lor pentru a le reprezenta drepturile şi interesele, au depus o plângere penală la DNA pentru abuz în serviciu (prejudiciul fiind de peste 1 milion de Euro). Pe 15 aprilie, Consiliul Tineretului din România a solicitat, conform legii, o dezbatere publică pe această problemă. Solicitarea nu a fost satisfăcută până în prezent.(…).”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Studenţilor din Constanţa, remis agerpres.

Comments

comments

Societate

A murit Vasile Chirondojan, preşedintele C.S. Cleopatra Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, s-a stins din viaţă Vasile Chirondojan, preşedintele C.S. Cleopatra Mamaia, la vârsta de 74 de ani.

“Începând de astăzi lumea rugby-ului este mai săracă. Preşedintele clubului a încetat din viaţă.
Drum lin către îngeri nea Ţuţu!
Dumnezeu să te ierte!
Condoleanţe familiei!”, a scris pe pagina de Facebook România Rugby Cleopatra.

Şi Federaţia Română de Oină a scris pe pagina sa despre decesul lui Vasile Chirondojan:

Doliu pentru rugby şi oină!

Cu profundă tristeţe, astăzi, am primit vestea trecerii la cele veşnice a celui care a fost Vasile Chirondojan, preşedintele C.S. Cleopatra Mamaia.
,,Nea Ţuţu ” a fost cel care, în ultimii 15 ani, a pus la dispoziţia federaţiei, în mod gratuit, Baza sportivă a C.S. Cleopatra Mamaia pentru organizarea tuturor competiţiilor de oină. Mai mult, plaja din dreptul terasei cu acelaşi nume din Mamaia a devenit locul tradiţional de desfăşurare a competiţiilor de oină pe plaja, dumnealui acordând ajutor pentru acestea, în mod necondiţionat.

Pe lângă acestea, de fiecare dată când organizam competiţii la Constanţa, era primul nostru spectator constant care participa la toate acţiunile.
În acelaşi timp, sub denumirea echipei sale au putut evolua tineri oinişti din mediul şcolar care doreau să se întreacă şi în competiţiile federaţiei.

Deşi este binecunoscut în lumea rugbylui, unde a fost jucător şi arbitru internaţional, de fiecare dată a vorbit şi despre oină ca fiind alături de rugby, în sufletul său!
Mulţumim mult ,,Nea Ţuţu ” pentru contribuţia deosebită la promovarea şi dezvoltarea sportului nostru naţional!
De azi suntem mai săraci, nu numai prin pierderea unui preşedinte deosebit al unui club afiliat la federaţie, ci prin pierderea unui om care aprecia valorile tradiţionale româneşti!
Dumnezeu Să Te Aibă în Pază!

Condoleanţe familiei îndoliate!

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SPIT Constanţa. Agenţiile fiscale vor fi închise luni şi marţi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanța informează contribuabilii că agențiile fiscale sunt închise luni, 30 noiembrie şi marți, 1 decembrie.

“Măsurile respectă prevederile art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare.”, precizează Biroul de presă.

Programul cu publicul la ghișeele SPIT Constanța va fi reluat miercuri, 2 decembrie 2020.

Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța recomandă contribuabililor să evite deplasarea la ghișeele instituției și să utilizeze serviciile online.

“Dacă totuși nu aveți posibilitatea să utilizați serviciile online puse la dispoziție de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, vă reamintim că accesul în sediile SPIT se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştii, termoscanarea şi igienizarea mâinilor.”, spun reprezentanţii SPIT Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

O nouă zi, o nouă avarie RADET. Vezi unde nu este apă caldă şi căldură

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, dispecerul de serviciu al RADET Constanţa a anunţat o nouă avarie la sistemul centralizat de încălzire. Este vorba despre locuitorii din zona Casa de Cultură, care nu beneficiază nici de căldură, nici de apă caldă. Iar afară sunt doau 2 grade Celsius….

Iată anunţul postat de RADET:

Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 59, 74, 75, parte din zona Casa de Cultura.

Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie !

Dispecerat NON-STOP: 0241 616 792

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: