Connect with us

Actual

Rabla Plus extensia programului Rabla Clasic

Publicat

la

Rabla Plus include programul vechi Rabla şi o extensie nouă prin care se stimulează achiziţia de maşini electrice, fără obligaţia de a casa un autovehicul personal. Cele două variante, Rabla Clasic şi Rabla Plus, pot fi accesate separat sau combinat.

Programul Rabla Clasic este aproape neschimbat faţă de anii trecuţi, respectiv rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonus-uri: un eco-bonus de 750 de lei pentru cei care cumpără o maşină al cărui motor generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100 g/km, sau un eco-bonus de 1.500 lei pentru situaţia în care autovehicul nou are un sistem de propulsie hibrid. Dacă maşina achiziţionată respectă ambele criterii, se primesc cele două eco-bonus-uri, care adăugate la prima de casare ajung la aproximativ 9.000 de lei, sumă care va fi scăzută din valoarea de achiziţie a noului autorism. Programul poate fi accesat de orice persoană, fizică sau juridică, care are domiciliul sau reşedinţa în România, nu are obligaţii de plată la bugetul local şi este proprietara unui autovehicul cu o vechime mai mare de 8 ani.

Programul Rabla Plus a fost creat pentru stimularea achiziţiei de autoturisme nepoluante şi nu prevede obligaţia de a casa autovehiculul vechi. Cei care vor să cumpere o maşină care nu poluează deloc, beneficiază de două tipuri de eco-tichete: un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziţia unui autoturism electric-hibrid şi un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile 100% electrice.

Pentru programul Rabla Plus suma alocată de la buget este de 75 de milioane de lei, iar pentru Rabla Clasic de 145 de milioane. Guvernul estimează că anul acesta, prin intermediul celor două programe, vor fi scoase din circulaţie aproximativ 20.000 autovehicule poluante.

Comments

comments

Actual

Patru tineri, reținuți pentru tâlhărie calificată. Victima este un bărbat de 83 de ani, din Aliman

Publicat

la data de

Scris de

Patru tineri sunt cercetați sub acuzația comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Unul dintre ei a fost arestat, pentru doi dintre ei a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar cel de-al patrulea este cercetat în stare de libertate.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

”Astfel, la data de 12 ianuarie a.c., persoanele în cauză ar fi mers în locuința unui bărbat, din localitatea Aliman, cu care ar fi consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat aceștia ar fi sustras, prin violență, portofelul gazdei de 83 de ani.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 15 ianuarie a.c., instanța de judecată a emis măsura arestării preventive a tânărului de 24 de ani. Totodată, în cursul zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., alți doi tineri, de 15 și 16 ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar astăzi, 18 ianuarie a.c., pe numele acestora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Un alt minor, de 15 ani, este cercetat în stare de libertate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Hârșova. 9.000 de lei amendă pentru trei tineri care nu au au respectat carantina la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Persoanele care nu respectă măsura carantinării la domiciliu riscă să primească amenzi foarte mari.

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește măsura carantinei la domiciliu.

În urma activităților, s-a stabilit faptul că trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, față de care a fost dispusă măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs, nu au fost găsiți la adresele de domiciliu declarate.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor de la penitenciarul Poarta Albă pentru proxenetism

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii constănțeni au pus în aplicare un mandat.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, în municipiul Constanța, un bărbat de 33 de ani, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: