Connect with us

Actual

Studenții, din nou în stradă. “Am venit din toată țara, protestăm la Timișoara”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Liderii studenților din toată țara și-au dat întâlnire la Timișoara. Astfel, în perioada 4-7 ianuarie are loc Adunarea Generală Extraordinară a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). În cadrul acesteia, va fi analizată activitatea federației de la preluarea noului mandat, la Forumul Organizațiilor Studențești din România (FOSR) din luna august 2017 și, totodată, vom trasa următoarele direcții pentru următoarele luni.

“Pe lângă sesiunile formale ale Adunării Generale, liderii studenților doresc să continue poziția adoptată în vederea modificărilor propuse privitor la Legile justiției și legislația penală, pe care le critică și consideră că acestea ar putea marca distrugerea din temelii a statului de drept. ANOSR a sesizat în nenumărate rânduri că modificări dorite pot avea grave consecințe și a cerut retragerea și rediscutarea acestora. Încă din luna decembrie, ANOSR a declarat că se alătură protestelor, îndemnând studenții din toată țara să urmeze această mișcare. Totodată, în perioada de vacanță, ANOSR a militat pentru protestul de oriunde, sub egida „nu contează de unde protestez”, în care am îndemnat studenții să protesteze fie din centrul lor universitar, fie din orașul natal, prin orice formă de protest. Deși semnale nenumărate au fost trase, schimbările dorite își continuă mersul, lucru pe care nu îl putem accepta. Astfel, în aceste zile, în care discutăm demersul federației și noile direcții, ne dorim să fim o voce comună la Timișoara, un oraș marcant pentru schimbările în bine care au început aici, unul dintre acestea la care putem face referire fiind Revoluția din anul 1989”, transmit liderii studenților prin intermediul unei comunicări publice.

Sâmbătă, 6 ianuarie, începând cu ora 21:00, ne vom uni într-o singură voce în cazul unui protest în Piața Operei, cu sloganul “La Timișoara trezim țara”.

“Am venit din toată țara, protestăm la Timișoara”, “Cine nu sare, nu vrea schimbare”… sunt doar două dintre mesajele pe care studenții le transmit de la Timișoara.

“Ne dorim să spunem clar și tare că țara noastră nu este de vânzare și că noi, studenții, ne dorim un sistem democratic, în care justiția să nu fie considerată un „obiect de joacă” al celor ce ne conduc. Pe parcursul a două ore, vom contura prin lozinci și strigări faptul că ne dorim oprirea acestor schimbări și un sistem corect, în care studenții să conteze și părerea noastră să fie luată în seamă, deoarece noi reprezentăm viitorul. Desigur, acest protest nu va fi un ultim semnal de alarmă. Studenții vor fi în stradă și de acum încolo, în centrele lor universitare, sau chiar în capitală. Țara este a noastră și nu o vrem distrusă doar pentru interesele personale ale unor politicieni care doresc să utilizeze justiția după bunul plac”, spun liderii ANOSR.

Incurajările nu au întîrziat să apare: Pe pagina de Facebook a ANOSR au apărut imediat mesajele de încurajare pentru demersul din această seară. “Bine, măi copii! Este în joc viitorul vostru, apărați-l!”, “Bucureștiul e cu voi!”, “Luptați și lichidați mafia politico juridică!”, sunt doar câteva mesajel transmise tinerilor strânși în Piața Operei din Timișoara în această seară.

 

Citiți și:

Studenții se alătură protestelor! “Declarăm țara furată!”

Comments

comments

Actual

Accident rutier mortal pe varianta orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în orașul Ovidiu a avut loc un grav accident rutier soldat cu decesul unui pieton.  Potrivit primelor informații, evenimentul a avut loc pe strada Izvorului, la intersecția cu autostrada A4. Un autoturism a lovit un pieton.

La fața locului au ajuns de urgență echipaje ale Serviciului de Ambulanță, Poliției și SMURD.

Din păcate, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul victimei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN3C (dinspre Constanța către A4), la intersecție cu strada Izvorului – varianta Ovidiu.

”În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, și un pieton, fiind vorba despre o femeie de 72 de ani. În urma impactului a rezultat decesul pietonului.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În 2020, peste 5.000 de străini au depus cereri de azil în țara noastră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Numărul cererilor de azil a înregistrat o creștere semnificativă chiar și în această perioadă de pandemie generată de coronavirus. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, peste 5.000 de cetățeni străini au solicitat acordarea unei forme de protecției internațională din partea statului român. Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de azil, precum și asigurarea asistenţei pe durata procedurii de azil şi în procesul de integrare sunt activităţi care se desfăşoară la nivelul celor 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil situate în Bucureşti, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, la nivelul centrelor, au fost depuse 5.082 de cereri de azil, cu 155% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Numărul cererilor de azil înregistrate este cel mai mare, depășind totalul de 4820 de solicitări din anul 2017 când a fost înregistrat recordul în materie.

Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Afganistan, Siria și Irak, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timișoara și București.

”În cadrul procedurii de determinare a unei forme de protecție, a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și a fost respectat principul nereturnării, iar toți solicitanții de azil și persoanele care au primit protecție internațională au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. De asemenea, în funcție de nevoile specifice, aceștia au beneficiat de cazare în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări și au participat la sesiuni de informare și consiliere.”, precizează Biroul Informare și relații publice.

Totodată, pe linia activităților desfășurate în operațiuni de relocare intra UE și extra UE au fost puse în aplicare angajamentele asumate de către statul român, fiind realizat transferul pentru 39 de persoane, aflate în nevoie de protecție internațională, din Malta și Turcia.

Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil și procesarea în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, precum și integrarea persoanelor beneficiare a unei forme de protecție sunt acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: