Connect with us

Actual

Studenții, din nou în stradă. “Am venit din toată țara, protestăm la Timișoara”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Liderii studenților din toată țara și-au dat întâlnire la Timișoara. Astfel, în perioada 4-7 ianuarie are loc Adunarea Generală Extraordinară a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). În cadrul acesteia, va fi analizată activitatea federației de la preluarea noului mandat, la Forumul Organizațiilor Studențești din România (FOSR) din luna august 2017 și, totodată, vom trasa următoarele direcții pentru următoarele luni.

“Pe lângă sesiunile formale ale Adunării Generale, liderii studenților doresc să continue poziția adoptată în vederea modificărilor propuse privitor la Legile justiției și legislația penală, pe care le critică și consideră că acestea ar putea marca distrugerea din temelii a statului de drept. ANOSR a sesizat în nenumărate rânduri că modificări dorite pot avea grave consecințe și a cerut retragerea și rediscutarea acestora. Încă din luna decembrie, ANOSR a declarat că se alătură protestelor, îndemnând studenții din toată țara să urmeze această mișcare. Totodată, în perioada de vacanță, ANOSR a militat pentru protestul de oriunde, sub egida „nu contează de unde protestez”, în care am îndemnat studenții să protesteze fie din centrul lor universitar, fie din orașul natal, prin orice formă de protest. Deși semnale nenumărate au fost trase, schimbările dorite își continuă mersul, lucru pe care nu îl putem accepta. Astfel, în aceste zile, în care discutăm demersul federației și noile direcții, ne dorim să fim o voce comună la Timișoara, un oraș marcant pentru schimbările în bine care au început aici, unul dintre acestea la care putem face referire fiind Revoluția din anul 1989”, transmit liderii studenților prin intermediul unei comunicări publice.

Sâmbătă, 6 ianuarie, începând cu ora 21:00, ne vom uni într-o singură voce în cazul unui protest în Piața Operei, cu sloganul “La Timișoara trezim țara”.

“Am venit din toată țara, protestăm la Timișoara”, “Cine nu sare, nu vrea schimbare”… sunt doar două dintre mesajele pe care studenții le transmit de la Timișoara.

“Ne dorim să spunem clar și tare că țara noastră nu este de vânzare și că noi, studenții, ne dorim un sistem democratic, în care justiția să nu fie considerată un „obiect de joacă” al celor ce ne conduc. Pe parcursul a două ore, vom contura prin lozinci și strigări faptul că ne dorim oprirea acestor schimbări și un sistem corect, în care studenții să conteze și părerea noastră să fie luată în seamă, deoarece noi reprezentăm viitorul. Desigur, acest protest nu va fi un ultim semnal de alarmă. Studenții vor fi în stradă și de acum încolo, în centrele lor universitare, sau chiar în capitală. Țara este a noastră și nu o vrem distrusă doar pentru interesele personale ale unor politicieni care doresc să utilizeze justiția după bunul plac”, spun liderii ANOSR.

Incurajările nu au întîrziat să apare: Pe pagina de Facebook a ANOSR au apărut imediat mesajele de încurajare pentru demersul din această seară. “Bine, măi copii! Este în joc viitorul vostru, apărați-l!”, “Bucureștiul e cu voi!”, “Luptați și lichidați mafia politico juridică!”, sunt doar câteva mesajel transmise tinerilor strânși în Piața Operei din Timișoara în această seară.

 

Citiți și:

Studenții se alătură protestelor! “Declarăm țara furată!”

Comments

comments

Actual

Cod PORTOCALIU de ploi în Dobrogea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţul Constanţa, valabilă de la ora 14:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00, vor fi fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Dobrogea. În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trupul neînsuflețit al unui comandant român de navă nu poate fi repatriat. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trupul neînsuflețit al unui comandant de navă român decedat la bord nu poate fi repatriat pentru a putea primi obiceiurile creștine de înmormântare acasă.

Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India.

Potrivit Comitetului Executiv al Sindicatului Liber al Navigatorilor, bărbatul s-a simțit rău și cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat fără succes să trimită corpul neînsuflețit către țară dar fara succes deși a tranzitat pentru acest lucru Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar și Japonia.

Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinație, în China, dar autoritățile încă nu au lăsat-o să intre la operare nici până astăzi.

S-au făcut până acum toate demersurile posibile, Ambasada noastră la Beijing, ITF România, compania și agenții navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la București, avocați și consilieri ministeriali, politicieni.

Până acum, lucrurile nu au putut fi rezolvate și ce e și mai rău, echipajul a început să raționalizeze alimentele și apa pentru că autoritățile chineze refuză orice interacțiune cu această navă.

Trupul neînsuflețit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei  din 19 aprilie în pofida faptului că toate autoritățile, organismele, organizațiile internaționale și naționale au fost alertate până în acest moment.

”China se pare că este într-o frică pandemică pentru ca noua tulpină indiană Covid-19 să nu se răspândescă în acestă țară. Sindicatul Liber al Navigatorilor face un apel la președintele României pentru a interveni pe căile oferite de acestă demnitate și a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit.”, precizează Adrian Mihălcioiu, lider al SLN.

”Navigatorii sunt lucrători esențiali în transportul internațional, prin activitatea lor economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar și merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămășitele pământești ale celor care, iată, sunt răpuși fiindcă își desfășoară activitatea prin țări și locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiții.

Familia și noi nu vrem decât ca Dumnezeu să îi poată odihni și trupul în pace!”, au precizat reprezentanții Comitetului Executiv al SLN.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozii în subteran, în zona Far din Constanța. Arde cu flacără din pământ

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii militari au fost solicitați pe strada Aurora din Constanța, în zona Far. Au fost patru apeluri pe numărul de urgență 112, prin care locatarii anunțau un incendiu în subteran, posibil de la o acumuare de gaze. Arde cu flacără din pământ, la o distanță de aproximativ 2 metri de un bloc, iese fum.

La fața locului intervin pompierii Detașamentului port, cu două echipaje de intervenție.

De asemenea, au fost așteptate și echipaje din partea Distrigaz.

Din fericire, la ora actuală nu mai există flacără.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: