Connect with us

Societate

Supărare maximă! Vedeți cât valorează un elev pentru statul român

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța a postat pe pagina sa de Facebook, sictirit (după cum ne-a precizat chiar el), următoarele cuvinte. ”Astăzi în ședința de Guvern a fost aprobat costul standard per elev pentru anul 2018. Adică cât valorează un elev pentru statul român. Pentru bunuri și servicii – 355 lei/an. Atât va primi anul viitor o școală pentru fiecare elev pe care îl are, pentru a plăti utilitățile, achiziționa mobilier, materiale didactice sau consumabile, dar și pentru evaluarea periodica a elevilor și formarea continua a profesorilor. Și, bineînțeles, fără nicio diferențiere în funcție de profil și specializare, ca doar elevii de la vocațional sau tehnologic nu au nevoie suplimentare. Ce spuneați, domn ministru, cel mai mare buget al educației? Noaptea minții! P.S.: Normal ca dezbaterea din spațiul public a fost egala cu 0 și nimeni din partea reprezentanților elevilor nu a fost invitat la ședința Consiliului pentru Finanțarea Învățământului, în care s-a aprobat costul, deși i-am cerut expres acest lucru ministrului Pop.” Alexandru Manda ne-a spus că după anul nou vor reveni cu adrese către Ministerul Educației Naționale, în speranța ca măcar pe viitor să se schimbe lucrurile. ”În această toamnă am avut întâlnire cu dl. Ministru Pop și i-am cerut să fie cineva din partea elevilor prezent la dezbatere. Din păcate, nu a fost așa. Eu voi mai președinte al Asociației Elevilor din Constanța până în luna martie a anului viitor. Poate se va schimba ceva în bine până atunci. Dacă nu, viitorul președinte va continua activitatea.”, ne-a declarat Alexandru Manda. La rândul său, ministrul Liviu Pop a postat pe pagina sa de facebook următoarele cuvinte: ”Am aprobat în ședința de guvern de astăzi costul standard per elev/preşcolar, pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu, particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional.” Atât! 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Silviu Vexler, noul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Silviu Vexler este noul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România. El a fost ales miercuri, 25 noiembrie, pentru un mandat de patru ani, prin votul celui de-al patrulea Congres al FCER – Cultul Mozaic, desfășurat la Palatul Parlamentului.

În decembrie, el va candida și pentru un nou mandat de deputat, pe locurile rezervate minorităților naționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Cum circulă autobuzele CT BUS în intervalul 30 noiembrie – 1 decembrie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2020, autobuzele CT BUS vor circula conform programului de weekend, în intervalul orar 5.45 – 23.00.

De asemenea, în acelaşi interval, tonetele pentru vânzarea de bilete și abonamente sunt deschise în intervalul orar 07.00 – 13.00, cu excepția tonetei amplasată în stația 40-43 de la Gara CFR, care are program de lucru în intervalul orar 6.00 – 21.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Doliu la Universitatea “Ovidius”. A murit prof.univ.dr. Constantin Popa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

In memoriam, prof.univ.dr. Constantin Popa

 Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului colegului nostru, prof. univ. dr. Constantin Popa, cadru didactic în cadrul Facultății de Matematică și Informatică (FMI), începând cu anul 1990, prorector responsabil cu cercetarea între anii 2014-2016, director al Școlii Doctorale de Științe Aplicate în perioada 2013-2014 și director al Școlii Doctorale de Matematică începând cu anul 2018, până în prezent.

Astăzi, am pierdut un profesionist desăvârșit și un bun coleg. Profesorul Popa a publicat în România și în străinătate peste 150 de cărți și articole științifice în care a abordat domenii variate de cercetare: tehnici de reconstrucție algebrică în tomografie computerizată,  tehnici de precondiționare pentru elemente finite și diferențieri finite discretizări ale problemelor valorii limită, metode iterative pentru formulările celor mai mici pătrate ale sistemelor liniare de egalități și inegalități (algoritmi de proiecție), probleme inverse – tehnici și metode de regularizare pentru aproximarea soluției de normă minimă a ecuațiilor integrale de primul fel. A participat la peste 60 de conferințe științifice în străinătate și a susținut peste  30 de prelegeri ca invitat în universități din Germania, Suedia, Ungaria. Din anul 2017, profesorul Popa a fost vicepreședinte al Societății Române de Matematică Aplicată și Industrială (ROMAI) și, totodată,  membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România. Pentru zecile de generații de studenți, masteranzi și doctoranzi, cărora le-a călăuzit pașii cu pasiune, determinare și profesionalism, în cei 30 de ani de activitate în cadrul UOC, va rămâne în amintire ca un mentor dedicat, un etalon de seriozitate și modestie.

Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru implicarea nobilă a profesorului Constantin Popa în dezvoltarea FMI și a Universității „Ovidius” din Constanța, obținând recunoașterea valorii acestora la nivel național și internațional.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comunitatea academică a Universității „Ovidius” din Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: