Connect with us

Actual

Supraveghetor de la penitenciarul Poarta Albă luat la bătaie de deținuți! Gardienii cer măsuri imediate și drastice!

Maria Ionescu

Publicat

la

Despre penitenciarul Poarta Albă ne-am obișnuit să scriem diferite informații legate de evadarea câte unui deținut sau de vreo modificare care se face la nivelul conducerii. Detalii vizavi de ceea ce se întâmplă în spatele gratiilor avem mult mai rar. Numai în ultima perioadă, de când Federația Națională a Penitenciarelor a decis să comunice și să se implice mai mult, avem parte de amănunte aproape incredibile. Iată ce afirmă azi liderii Federației: ”S-a întamplat ieri pe la 09.30. Mai mulți deținuti s-au luat la bătaie, iar supraveghetorul aflat în apropiere a încercat să-i linisteasca. Drept urmare unul i-a sărit în spate și ceilalți au și avut grijă să-i dea vreo câteva lovituri cu un obiect contondent până când au reușit să-l scoată alți deținuți dintre scandalagi. O secție de semi-deschis, 13 camere, 3 – 400 de deținuți în permanență, un supraveghetor pe secție și unul la curțile de plimbare. Este vorba exact de supraveghetorul care a atenționat în scris, prin august 2017, conducerea unității că nu-i normal să lucreze singur cu 420 de deținuti la acea vreme. Penitenciarul avea sisteme “man-down” dar le ținea la magazie. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu l-ar fi ajutat ceilalți deținuți, nu putem decât să ne imaginăm. Da. Tot Petrică Bănunță este director adjunct pentru siguranța deținerii și regim penitenciar. În scurt timp a apărut și un comentariu, probabil tot al vreunui angajat al penitenciarului. S-a semnat Antim și a scris următoarele: ”Statistica nu lasă loc de îndoială. Avem din ce în ce mai multe agresiuni la adresa cadrelor. În curând, tot conform statisticii, este posibil să avem parte de un caz de gravitate extrema. Chiar trebuie să ajungem să ne pierdem viața? Rugăm să se ia măsuri imediate și drastice. Ce caută mijloacele de autoapărare în magazie? Am tot scris despre neregulile cu iz penal de la PA, de toate felurile, plecând de la modul cum au parvenit în funcții de conducere diverși și diverse. Vom da drumul pe piață la tot ce știm despre Poarta Alba, desi s-ar putea să avem parte și de pagube colaterale. Tot timpul am ezitat să scoatem întregul adevăr la suprafață, de teamă ca nu cumva să pice la mijloc și oameni integri. Cu orice risc, vom spune tot ce știm. Deși nu suntem convinși că așa vom salva vieți, dar nici mai rău nu va putea fi.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier GRAV, cu victime încarcerate, la ieșirea din Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în jurul orei 17.30, a avut loc un grav eveniment rutier în urma căruia două persoane au rămas încarcerate.

Accidentul s-a produs între două autoturisme, la ieșirea din orașul Ovidiu, în zona hanului Kartali.

La fața locului au fost solicitate de urgență echipaje de intervenție. La această oră intervin pompierii constănțeni cu o autospecială de descarcerare grea, 2 echipaje de prim ajutor SMURD B și un echipaj terapie intensivă mobilă SMURD C.

”E vorba de 2 persoane încarcerate, în acest moment colegii lucrează pentru extragerea acestora.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

În total sunt 6 persoane implicate în accident: 2 conștiente autoevacuate, 2 încarcerate inconștiente, una lângă mașină, semiconștientă, plus șoferul celuilalt vehicul, care este conștient.

Cinci persoane au fost transportate la spital.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele chiar dacă nu au primit înștiințarea de la SPIT

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă nu au primit înștiințarea de plată de la SPIT, informează Primăria Constanța. Dacă se achită integral impozitul până la data de 31.03.2021 (prima scadență) se acordă o bonificație de 10%, arată sursa citată.

„Plata obligațiilor fiscale se poate efectua de la distanță, simplu, prudent și rapid, de la calculator, tabletă și chiar prin intermediul telefonului mobil:

– pe site-ul spit-ct.ro, secțiunile “Servicii online/Plată impozite” și “Plată amenzi/alte taxe”;

– prin intermediul telefonului mobil, utilizând aplicația e-Tax Mobile, disponibilă în App Store și Play Store;

–  pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe”, “Plată amenzi” și “Plată fără autentificare”;

–  prin serviciul Internet Banking.

De asemenea, plățile pot fi efectuate și prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631;

Daca totuși nu aveți posibilitatea să utilizați serviciile online puse la dispoziție de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, există posibilitatea plății prin numerar, doar în municipiul Constanța:

– la orice agenție fiscală SPIT;

– la stațiile OMV – Petrom, în magazinele Inmedio prin serviciul Westaco Express;

– la agențiile băncii Garanti Bank;

– la toate oficiile Poșta Română.“, notează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat electrocutat, transportat cu elicopterul SMURD de la Constanța la Iași

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în triajul stației CFR Port din municipiul Constanța a avut loc un grav eveniment în urma căruia un bărbat a fost electrocutat și a suferit arsuri pe o mare suprafață a corpului.

Potrivit primelor informații, un bărbat în vârstă de aproximativ 52 de ani, angajat al unei societăți cu punct de lucru în Portul Constanța, s-a urcat pe un vagon de tren pentru a face verificări.

El s-a atins de niște fire de înaltă tensiune și a fost electrocutat.

A fost transportat de urgență la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. În cursul zilei de azi, s-a luat decizia ca bărbatul să fie transferat la o unitate spitalicească din municipiul Iași. Transferul s-a făcut cu un elicopter SMURD.

La ora actuală, se fac cercetări de către Serviciul de Poliție Transporturi Maritime și reprezentații ITM pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: