Connect with us

Actual

Surse medicale, despre cazul de coronavirus de la SCJU Constanța. Bolnavul a fost în concediu medical, nu a intrat în contact cu multă lume

Published

on

În urmă cu puţină vreme, v-am informat despre primul caz de îmbolnăvire cu Coronavirus înregistrat la Constanţa. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani, care nu a avut contact cu o persoană infectată şi nici nu a călătorit în străinătate în ultima perioadă, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Surse medicale demne de încredere au precizat pentru Ordinea.ro cum s-au derulat lucrurile în acest caz. Bărbatul, cadru medical la Spitalul Judeţean Constanţa, a fost plecat în ţară împreună cu fiica lui, care participa la un concurs de dansuri. La scurt timp după revenirea în Constanța, acesta a dezvoltat o stare febrilă, însă fără tuse. Întrucât se simțea rău și foarte obosit, bărbatul a depus cerere de concediu medical.

La aproximativ o săptămână de la începutul acestei evoluții, a revenit pentru o radiografie la spital (RX Pulmonar), situație în care a fost testat pentru coronavirus. Rezultatele s-au dovedit pozitive, cazul fiind raportat astăzi de autoritățile naționale.

Bărbatul are o constituţie robustă, nu fumează şi nu avea alte boli cunoscute. Având în vedere că a fost în concediu medical în toată această perioadă, nu a intrat în contact cu multe persoane.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!