Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Surse: Preotul de la Gară a ingerat o ”substanță necunoscută” și a intrat în comă profundă. Moroșan pierduse funcțiile de paroh și de administrator la Sfânta Elena de la Mare

Published

on

Catalin Ioan Morosan Olari si Teodosie montaj OrdineaRo

Îngrijorare mare în comunitatea religioasă, după ce un slujitor al Domnului le-a cerut enoriașilor, pe Facebook, să se roage pentru preotul Cătălin Moroșan, care se află în stare critică la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Constanța.

Cătălin Ioan Moroșan-Olari, după numele său întreg, a intrat în comă profundă, pe fondul ingerării unei ”subsatanțe necunoscute”. Acesta a fost internat la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, pe 27 ianuarie 2023. Deși sursele noastre au declarat date, inserate inițial în articol, despre substanța posibil ingerată, soția preotului a replicat că este vorba despre ”o substanță necunoscută”, neexistând încă date concludente despre natura acesteia sau despre împrejurările care au condus la această situație tragică.

Născut la Suceava și domiciliat într-o comună de lângă Gura Humorului, Moroșan a urmat un colegiu/seminar teologic în județul natal, apoi Facultatea de Teologie de la Universitatea Ovidius, după care s-a înscris tot aici la școala doctorală condusă de ÎPS Teodosie.

În anul 2019, s-a căsătorit la Gura Humorului. Slujba religioasă a fost oficiată de Teodosie. Ierarhul apare în fotografii alături de miri și de rudele acestora.

Advertisement

Nunta lui Catalin Morosan preot Teodosie Gura Humorului

Tot în 2019, pe când avea 26 de ani, Moroșan a fost hirotonit ca preot, potrivit datelor din contul său de Facebook. În iunie 2020, el a fost numit paroh al Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan. Vorbim de lăcașul de cult nefinalizat, din incita parcului din față Gării din Constanța. La momentul instalării în funcție, biserica în construcție avea deja patru preoți slujitori, toți cu un istoric bogat în spate. Deși fără experiență și având doar 27 de ani, Moroșan a fost preferat acestora de către ierarhul locului, ÎPS Teodosie. Bisericile cu cinci preoți sunt o raritate la nivel național, norma uzuală fiind de doi preoți pe parohie.

Pe 15 martie 2021, preotul Moroșan a fost numit și administrator al societății comerciale ”Centrul de diagnostic și tratament recuperator Sfânta Elena de la Mare SRL”, care funcționează pe lângă mănăstirea cu același nume de pe faleza din Costinești. Vorbim de un SRL care aparține oficial Constanței Negoescu din Galați, însă care în mod vădit face parte din siajul Arhiepiscopiei Tomisului.

De altfel, Moroșan a fost foarte apropiat de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, ca dovadă participarea ierarhului la nunta sa și nu numai. Cei doi apar în zeci de fotografii postate pe contul de Facebool al preotului, la diverse slujbe religioase, de la Constanța și Suceava – județul din care se trag amândoi. Într-o fotografie, Cătălin Moroșan îi cară lui Teodosie ”sceptrul” și-i ține umbrela deasupra capului. Ca semn că îl aprecia foarte mult, Teodosie i-a conferit, anul trecut, o diplomă de vrednicie.

Sursele noastre mai susțin că Moroșan a jucat în repetate rânduri rolul de șofer al lui Teodosie, având la un moment dat permisul suspendat pentru că a ”zburat” cu mașina ca să-l ducă pe ierarh la treburi importante.

După o relație atât de strânsă, la finele anului trecut, Cătălin Moroșan a căzut în dizgrație. El a fost schimbat din funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, printr-o decizie din 8 decembrie 2022, care a fost publicată în Monitorul Oficial al României pe 11 ianuarie 2023. De asemenea, a fost înlocuit din funcția de paroh al Bisericii de la Gară.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions