Connect with us

Administratie

Surse: Stațiile de autobuz ale lui Chițac, care costă cât o mașină nouă, în vizorul DNA

Published

on

refugiu statie autobuz

Nu demult, primarul Constanței, Vergil Chițac se lăuda pe rețelele de socializare că Primăria va monta 125 de noi refugii pentru stațiile de autobuz. Mai mult, Chițac îi întreba cu mândrie pe constănțeni: „Cum vi se par noile stații de autobuz?“, despre care spunea că sunt unele inteligente. Contractul pentru montarea celor 125 de stații a fost câștigat de societatea Belmar Prod SRL din satul Dumbrava Roşie, județul Neamț, care va încasa de la autoritatea locală suma de 8.885.750 lei, fără TVA sau 10.574.042 de lei cu TVA pentru cele 125 de refugii. Prețul total pentru stație, incluzând și montajul, se ridică la 17.241 de euro, la cursul de zi, cam cât ajunge o mașină nouă.

Afacere privind montarea celor 125 de stații a ajuns acum pe masa procurorilor DNA, care, potrivit unor surse din Primăria Constanța, au cerut documentele privind derularea acestui proiect. Informația privind un control al DNA pentru acest contract nu a fost confirmată și de reprezentanții Primăriei, care ne-au cerut să facem cerere pe Legea 544/2001 privind accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public.

Recent, primarul Constanței, Vergil Chițac, a propus amendarea Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului, aprobat în 2021. Este vorba de introducerea adăposturilor din stațiile de autobuz în lista locațiilor unde pot fi amplasate materiale publicitare. Este vorba despre 100 de stații de autobuz unde vor fi închiriate spații pentru publicitate.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta