Connect with us

Politica

(SURSE) Trei variante pentru șefia PNL Municipiu, după demisia lui Muhscină. Ce spune Huțucă

Published

on

George Muhscină, președintele ales al PNL Municipiu Constanța și-a dat demisia, iar informația a fost confirmată pentru “Ordinea.ro” de președintele de la Județ al Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Muhscină a invocat motive personale, respectiv mai multe probleme de sănătate din cauza unei operații l-a care a fost supus în urmă cu ceva timp. Acestea sunt informațiile ce se învârt în spațiul public la acest moment. Întrebarea care stă pe buzele tuturor, în aceste ore, până la ședința Biroului Permanent Județean programată să se desfășoare vineri, 19 ianuarie a.c., ora 17.30, este: Cine îl va înlocui până la organizarea alegerilor interne? Pe surse, am reușit să obținem câteva informații interesante. Trei lideri vocali din PNL Constanța sunt variante pentru șefia interimară de la municipiu. Este vorba despre prim-vicepreședintele Septimiu Bourceanu, consilierul județean din cadrul Consiliului Județean Constanța, vicepreședintele PNL Constanța, George Niculescu și deputatul Robert Boroianu.

foto de la stânga la dreapta: Septimiu Bourceanu, George Niculescu, Robert Boroianu

Contactat telefonic pentru a discuta aceste variante, dar și pentru a obține un punct de vedere oficial pe această temă, șeful PNL Constanța, Organizația Județeană, Bogdan Huțucă a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“Septimiu Bourceanu este prim-vicepreședintele PNL Constanța, la fel ca și Vasile Delicoti. Sunt doi oameni valoroși, care fac cinste echipei noastre. La fel, George Niculescu este un om care face cinste PNL Constanța, un om cu proiecte și idei bune. Din păcate, nu pot să fiu transparent în ceea ce îmi solicitați dumneavoastră. Astăzi avem ședința de Birou Județean, de la ora 17.30 și atunci vom decide, atenție, coordonatorul echipei de la municipiu până la organizarea alegerilor. De ce nu pot să fiu transparent? Mi-am propus ca mai întâi să existe o dezbatere pe această temă în interiorul PNL Constanța și apoi să avem precizări publice. Oricum, amândoi cei pe care i-ați numit dumneavostră sunt capabili să îndeplinească funcția de coordonare a echipei de la PNL Municipiu, dar vă spun că, în interiorul organizației sunt mai multe nume în discuție. Un alt aspect important pe care doresc să îl precizez este că eu mizez foarte mult pe dezbatere, ceea ce voi propune și astăzi, în ședința BPJ.”

Întrebat dacă cel pe care îl vor alege pentru a coordona echipa, posibil același care va câștiga și alegerile pentru șefia Organizației Municipale va fi același pe care Filiala Constanța îl va pregăti și promova pentru alegerile locale viitoare la funcția de primar al municipiului Constanța, Huțucă a explicat:

“Nu. Nu neapărat! Pentru candidatul la funcția de primar al municipiului Constanța vom face o cercetare de piață, ideea fiind una singură: el trebuie să aibă proiecte și notorietate.”

NOTĂ. Despre posibilitatea ca Robert Boroianu să preia coordonarea echipei PNL Municipiu până la organizarea alegerilor, am aflat după discuția purtată cu liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă. Din acest motiv Boroianu nu se regăsește în declarația președintelui PNL Constanța.

Nici George Muhscină nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea ziarului nostru pentru a ști dacă va dori să facă vreo propunere pentru echipa de la Municipiu.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!