Connect with us

Politica

(SURSE) Trei variante pentru șefia PNL Municipiu, după demisia lui Muhscină. Ce spune Huțucă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

George Muhscină, președintele ales al PNL Municipiu Constanța și-a dat demisia, iar informația a fost confirmată pentru “Ordinea.ro” de președintele de la Județ al Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Muhscină a invocat motive personale, respectiv mai multe probleme de sănătate din cauza unei operații l-a care a fost supus în urmă cu ceva timp. Acestea sunt informațiile ce se învârt în spațiul public la acest moment. Întrebarea care stă pe buzele tuturor, în aceste ore, până la ședința Biroului Permanent Județean programată să se desfășoare vineri, 19 ianuarie a.c., ora 17.30, este: Cine îl va înlocui până la organizarea alegerilor interne? Pe surse, am reușit să obținem câteva informații interesante. Trei lideri vocali din PNL Constanța sunt variante pentru șefia interimară de la municipiu. Este vorba despre prim-vicepreședintele Septimiu Bourceanu, consilierul județean din cadrul Consiliului Județean Constanța, vicepreședintele PNL Constanța, George Niculescu și deputatul Robert Boroianu.

foto de la stânga la dreapta: Septimiu Bourceanu, George Niculescu, Robert Boroianu

Contactat telefonic pentru a discuta aceste variante, dar și pentru a obține un punct de vedere oficial pe această temă, șeful PNL Constanța, Organizația Județeană, Bogdan Huțucă a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“Septimiu Bourceanu este prim-vicepreședintele PNL Constanța, la fel ca și Vasile Delicoti. Sunt doi oameni valoroși, care fac cinste echipei noastre. La fel, George Niculescu este un om care face cinste PNL Constanța, un om cu proiecte și idei bune. Din păcate, nu pot să fiu transparent în ceea ce îmi solicitați dumneavoastră. Astăzi avem ședința de Birou Județean, de la ora 17.30 și atunci vom decide, atenție, coordonatorul echipei de la municipiu până la organizarea alegerilor. De ce nu pot să fiu transparent? Mi-am propus ca mai întâi să existe o dezbatere pe această temă în interiorul PNL Constanța și apoi să avem precizări publice. Oricum, amândoi cei pe care i-ați numit dumneavostră sunt capabili să îndeplinească funcția de coordonare a echipei de la PNL Municipiu, dar vă spun că, în interiorul organizației sunt mai multe nume în discuție. Un alt aspect important pe care doresc să îl precizez este că eu mizez foarte mult pe dezbatere, ceea ce voi propune și astăzi, în ședința BPJ.”

Întrebat dacă cel pe care îl vor alege pentru a coordona echipa, posibil același care va câștiga și alegerile pentru șefia Organizației Municipale va fi același pe care Filiala Constanța îl va pregăti și promova pentru alegerile locale viitoare la funcția de primar al municipiului Constanța, Huțucă a explicat:

“Nu. Nu neapărat! Pentru candidatul la funcția de primar al municipiului Constanța vom face o cercetare de piață, ideea fiind una singură: el trebuie să aibă proiecte și notorietate.”

NOTĂ. Despre posibilitatea ca Robert Boroianu să preia coordonarea echipei PNL Municipiu până la organizarea alegerilor, am aflat după discuția purtată cu liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă. Din acest motiv Boroianu nu se regăsește în declarația președintelui PNL Constanța.

Nici George Muhscină nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea ziarului nostru pentru a ști dacă va dori să facă vreo propunere pentru echipa de la Municipiu.

 

Comments

comments

Politica

Orban a explicat cum se va desfăşura votul în localităţile carantinate: „Nu înseamnă un risc suplimentar“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat că în toate localităţile carantinate alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi că autorităţile vor lua toate măsurile să se asigure că nu există risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 la vot.

„Aş vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină, fie datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o ţară cu incidenţă a ratei de infectare mai mare decât România şi se află în carantină de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot, se va exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze şi să vină urna mobilă la ei acasă din cauza faptului că ei se află în izolare la domiciliu sau în carantinare. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau chiar dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

Întrebat care este procedura pentru un alegător care locuieşte într-un oraş aflat în carantină, cum va demonstra că merge strict la secţia de votare, premierul a răspuns: „Asta se va stabili prin decizia biroului Electoral Central. Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”.

Orban a dat asigurări că românii pot veni la urne în ciuda pandemiei de coronavirus și a spus că a veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar. Sursa: romaniatv.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD Constanța, indignat de o postare a lui Andrei Caramitru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Social-democrații din Constanța au reacționat, astăzi, în urma unui derapaj al lui Andrei Caramitru. Fiul marelui actor Ion Caramitru afirmă, într-o postare pe Facebook, că votanții PSD sunt ”leneși și proști”, oameni fără educație, fără bani și fără prieteni. El susține că doar acești oameni votează cu ”demenți populiști”.

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu demenți populiști? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei. Și votează isteric ca sa pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, sa pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Sa pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne. Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(3) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD. Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot.“, scrie Caramitru pe Facebook.

În replică, conducerea Organizației Județene Constanța a PSD spune că este inadmisibil un astfel de limbaj, care jignește o parte din electorat.

„INADMISIBIL! Și nimeni din conducerea USR sau PNL – partenerii de GUVERNARE – sau chiar președintele TUTUROR ROMÂNILOR Klaus Iohannis, nu se indignează! O parte a poporului român, deloc insignifiantă numeric, este jignită în mod incalificabil și suburban și nimeni din alianța de guvernare nu se delimitează și nu condamnă un asemenea derapaj!? RUȘINE!“, scrie PSD Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Fermierii sunt în continuare amăgiți și păcăliți!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că agricultura României este distrusă de măsurile actualului guvern – și mai ales de lipsa lor.

„Cine și de ce are interesul să distrugă agricultura românească? Guvernul și această triadă aflată, mai nou, la guvernare, PNL-USR-PMP, NU susțin deloc inițiativele fermierilor. Și mai mult, nu au votat în Parlament nici inițiativa privind suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă. Mai rău, nici NU acordă anul acesta despăgubirile pentru culturile de primăvară, respectiv floarea soarelui și porumb, grav afectate de secetă. Cred că nu conștientizează ce înseamnă ca un fermier să nu aibă încasări, nu un an, ci doi, pentru că atât ține un ciclu agricol calamitat“, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai arată că deși Guvernul a promis, înainte de alegerile locale, NU a acordat integral nici măcar despăgubirile pentru culturile de toamnă, nu a amânat ratele fermierilor afectați de secetă și nu a declarat calamitate.

„Am solicitat, personal, aceste lucruri, încă din primăvară, de nenumărate ori. Am făcut apel public la celelalte partide, degeaba. Am adus calcule care demonstrează că acest sprijin era absolut necesar pentru agricultorii constănțeni, dar și pentru restul țării, iar altfel riscăm să colapsăm. Fermierii constănțeni au protestat, au ieșit cu utilajele pe străzi, din disperare, spunând clar că întâmpină dificultăți în rambursarea creditelor, a leasing-urilor, în plata salariilor, a arendei, deoarece efectiv nu au recoltat nimic. Guvernul NU a ținut cont de nimic! Dar noi, cei de la PRO România vom continua să ne luptăm pentru drepturile agricultorilor“, a adăugat Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: