Connect with us

Politica

(SURSE) Trei variante pentru șefia PNL Municipiu, după demisia lui Muhscină. Ce spune Huțucă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

George Muhscină, președintele ales al PNL Municipiu Constanța și-a dat demisia, iar informația a fost confirmată pentru “Ordinea.ro” de președintele de la Județ al Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Muhscină a invocat motive personale, respectiv mai multe probleme de sănătate din cauza unei operații l-a care a fost supus în urmă cu ceva timp. Acestea sunt informațiile ce se învârt în spațiul public la acest moment. Întrebarea care stă pe buzele tuturor, în aceste ore, până la ședința Biroului Permanent Județean programată să se desfășoare vineri, 19 ianuarie a.c., ora 17.30, este: Cine îl va înlocui până la organizarea alegerilor interne? Pe surse, am reușit să obținem câteva informații interesante. Trei lideri vocali din PNL Constanța sunt variante pentru șefia interimară de la municipiu. Este vorba despre prim-vicepreședintele Septimiu Bourceanu, consilierul județean din cadrul Consiliului Județean Constanța, vicepreședintele PNL Constanța, George Niculescu și deputatul Robert Boroianu.

foto de la stânga la dreapta: Septimiu Bourceanu, George Niculescu, Robert Boroianu

Contactat telefonic pentru a discuta aceste variante, dar și pentru a obține un punct de vedere oficial pe această temă, șeful PNL Constanța, Organizația Județeană, Bogdan Huțucă a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“Septimiu Bourceanu este prim-vicepreședintele PNL Constanța, la fel ca și Vasile Delicoti. Sunt doi oameni valoroși, care fac cinste echipei noastre. La fel, George Niculescu este un om care face cinste PNL Constanța, un om cu proiecte și idei bune. Din păcate, nu pot să fiu transparent în ceea ce îmi solicitați dumneavoastră. Astăzi avem ședința de Birou Județean, de la ora 17.30 și atunci vom decide, atenție, coordonatorul echipei de la municipiu până la organizarea alegerilor. De ce nu pot să fiu transparent? Mi-am propus ca mai întâi să existe o dezbatere pe această temă în interiorul PNL Constanța și apoi să avem precizări publice. Oricum, amândoi cei pe care i-ați numit dumneavostră sunt capabili să îndeplinească funcția de coordonare a echipei de la PNL Municipiu, dar vă spun că, în interiorul organizației sunt mai multe nume în discuție. Un alt aspect important pe care doresc să îl precizez este că eu mizez foarte mult pe dezbatere, ceea ce voi propune și astăzi, în ședința BPJ.”

Întrebat dacă cel pe care îl vor alege pentru a coordona echipa, posibil același care va câștiga și alegerile pentru șefia Organizației Municipale va fi același pe care Filiala Constanța îl va pregăti și promova pentru alegerile locale viitoare la funcția de primar al municipiului Constanța, Huțucă a explicat:

“Nu. Nu neapărat! Pentru candidatul la funcția de primar al municipiului Constanța vom face o cercetare de piață, ideea fiind una singură: el trebuie să aibă proiecte și notorietate.”

NOTĂ. Despre posibilitatea ca Robert Boroianu să preia coordonarea echipei PNL Municipiu până la organizarea alegerilor, am aflat după discuția purtată cu liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă. Din acest motiv Boroianu nu se regăsește în declarația președintelui PNL Constanța.

Nici George Muhscină nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea ziarului nostru pentru a ști dacă va dori să facă vreo propunere pentru echipa de la Municipiu.

 

Comments

comments

Politica

Traian Băsescu: Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul preşedinte Traian Băsescu susține că imaginea României în Europa şi încrederea în ţara noastră sunt “extrem de deteriorate” şi chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar decide să îşi “schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat”, proces pe care România nu îl are la dispoziţie la acest moment.

“Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul! La Bruxelles şi în toate cancelariile europene importante, atmosfera despre România, imaginea ţării şi încrederea în România sunt extrem de deteriorate. Chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar lua decizia să-şi schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat iar ţara nu mai are acest timp la dispoziţie. Înţelegeţi că ţara a deraiat datorită guvernării”, scrie Traian Băsescu pe Facebook, miercuri seară.

El susţine că soluţia politică este schimbarea imediată a guvernului, “fie el condus tot de PSD, dar cu miniştri noi, buni cunoscători ai problematicii europene. Totodată, fostul președinte al României scrie că, în guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov.

“Instalarea unui nou guvern la Bucureşti ar relansa speranţa partenerilor că România va reveni pe traictoria normală. Ştiu bine care este abordarea europenilor şi înţeleg perfect că aceasta este soluţia. Vă asigur că un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeană şi soluţiile de succes pentru preşedinţia rotativă a UE, dar şi observaţiile din raportul MCV, în timp ce Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa. Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”, mai scrie fostul şef al statului pe cunoscuta rețea de socializare.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(video) Deputatul Florin Iordache (PSD), gesturi obscene în Parlament

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PSD Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, a făcut un gest obscen către opoziției chiar în plenul forului legislativ, notează Digi24.ro

S-a întâmplat după un discurs în plen, în care i-a atacat pe parlamentarii USR și PNL pentru criticile pe care le-au adus la modificările legilor justiției.

Opoziția l-a aplaudat ironic după acest gest.

Florin Iordache a reacționat dur, marți, după publicarea raportului MCV pentru România.

„Implementarea solicitărilor absurde ale Comisiei Europene din MCV ar bloca întreaga justiție din România”, este titlul comunicatului semnat de Florin Iordache, transmis marți.

„Am început parcurgerea raportului MCV pe anul 2018, prin care niste “experți” necunoscuți dau indicații României cu privire la aplicarea unor legi DEJA în vigoare, iar absurdul uneia dintre recomandări iese cu totul în evidență.

Astfel, Comisia Europeană solicită Parlamentului, prin raportul MCV, nici mai mult nici mai puțin decât “oprirea imediată a implementării legilor justiției realizate de Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, precum și a ordonanțelor de urgență emise de Guvern, stoparea implementării Codului Penal și a Codului de Procedură Penală”, spunea Florin Iordache citat de jurnaliștii de la Digi24.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Inițiatorul legii pentru instituirea Zilei Dobrogei, lăsat pe dinafară. Gigi Chiru: ”Nu m-a invitat nimeni la niciun eveniment”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu 140 de ani, România traversa una din cele mai zbuciumate pagini din istoria sa. La sfârșitul Războiului de Independență, tânărul stat român, abia înființat oficial la 1859, se găsea în situația de a ceda Rusiei trei județe din sudul Basarabiei. Ca o compensare, marile puteri au acordat României dreptul de anexare a Dobrogei – o provincie cu aspect oriental, extrem de săracă, populată de musulmani (turci și tătari), români și bulgari. Pe 14 noiembrie 1878, la Brăila, Carol I – ”prin grația lui Dumnezeu și voința națională Domn al Românilor”, a citit Proclamația către dobrogeni, actul prin care Dobrogea a devenit parte componentă a statului român.

”Locuitorilor Dobrogei, Marile puteri europene, prin tratatul din Berlin, au unit țara voastră cu România. Noi nu intrăm în hotarele voastre, trase de Europa, ca cuceritori: dară, o știți și voi, mult sânge românesc s-a vărsat pentru desrobirea popoarelor din dreapta Dunării. Locuitorilor de orice naționalitate și religiune, Dobrogea vechea posesiune a lui Mircea-cel-Bătrân și a lui Ștefan-cel-Mare, de astăzi face parte din România. Voi de acum atârnați de un Stat, unde nu voința arbitrară, ci numai legea dezbătută și încuviințată de națiune hotărăște și ocârmuiește. Cele mai sfinte și mai scumpe bunuri ale omenirii: viața, onoarea și proprietatea sunt puse sub scutul unei Costituții pe care ne-o râvnesc multe națiuni străine. (…) Noi luăm astăzi în stăpânire provincia Dobrogea, care devine și este țară română, și, trimițându-vă domneasca noastră salutare, vă urăm ca această zi să devină pentru această nouă parte a României începutul unui viitor de pace…”.

În aceeași zi de 14 noiembrie 1878, armata și administrația română debarcau pe pământul Dobrogei, la Gheget – Smârdanul Nou.

O inițiativă a lui Gigi Chiru

Abia după 137 de ani, ziua de 14 noiembrie a devenit în mod oficial Ziua Dobrogei. Vorbim aici de o lege inițiată de fostul senator Christian Gigi Chiru și susținută de toți parlamentarii dobrogeni, indiferent de culoarea lor politică.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost adoptat la data de 9 septembrie 2015, de Plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Legea 230/2015 privind instituirea acestei zile a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 octombrie 2015.

De fiecare dată când în discuție a intervenit acest subiect, fostul parlamentar constănțean a vorbit cu bucurie despre proiectul său, despre Dobrogea și Ziua Dobrogei. Gigi Chiru a spus de nenumărate ori că este important să amintim cine suntem, ceea ce ne caracterizează și care sunt reperele noastre istorice.

Astăzi, de Ziua Dobrogei, fostul senator Gigi Christian Chiru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pe care îl prezentăm și noi:

Buna dimineața, Dobrogea!
 Bună dimineața, dobrogeni!

Astăzi este despre noi, despre mândria de a fi dobrogean. 
Sunt fericit să mă găsesc acasă, la Eforie, bucuros că m-am născut și trăiesc într-un ținut minunat, cu oameni buni, harnici, cu tineri frumoși și deștepți, un loc binecuvântat de Dumnezeu. Anul acesta, la 140 de ani de la marele eveniment, se împlinesc 4 aniversări de când 14 noiembrie a devenit oficial “Ziua Dobrogei” motiv pentru care le mulțumesc, încă o dată, celor care m-au susținut în acest demers. 
Cu bucurie, vă urez La mulți ani dobrogeni, la mulți ani Dobrogea!

“Sărbătoresc în familie, nu am a reproșa nimic”

Ceea ce este cu adevărat trist vine abia acum. Pe inițiatorul proiectului, pe cel care a făcut ca această zi să fie sărbătorită în mod oficial, pe Gigi Christian Chiru, nu l-a invitat nimeni la niciun eveniment organizat în această zi.

Fostul parlamentar a declarat pentru “Ordinea.ro” că nu are a reproșa nimic și că ziua și-o va petrece cu familia și prietenii apropiați.

“Nu m-a invitat nimeni la niciun eveniment organizat astăzi, însă nu am a reproșa nimănui nimic. Probabil au fost ocupați cu organizarea evenimentelor și nu a fost ceva cu rea intenție. Oricum, mi-am organizat singur diverse activități astăzi. Îmi voi petrece ziua cu familia și prietenii, seara voi avea o cină în familie. Toate la Eforie”, a spus Gigi Chiru pentru ziarul nostru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: