Connect with us

Actual

Sute de câini vagabonzi, pe străzile din Techirghiol!

Maria Ionescu

Publicat

la

Câinii fără stăpân au devenit nelipsiți din peisajul urban al României. Cu puține excepții, toate orașele țării sunt pline de câini vagabonzi care dau bătăi de cap locuitorilor. Mai mult decât atât, provoacă deranj mare, mușcă oameni și dau un aspect neîngrijit și lispit de ospitalitate orașelor în care sălășluiesc. În unele localități există biobaze unde sunt adunați câinii fără stăpân și, într-o oarecare măsură, această problemă este parțial rezolvată. Din păcate, sunt și orașe în care nu are nimeni ce să le facă animalelor de pe stradă, motiv pentru care apar mereu probleme. Le știți cu toții, pentru că am scris de nenumărate ori despre astfel de cazuri. Astăzi am vorbit cu primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, despre situația din orașul pe care îl păstorește. El ne-a spus că problema câinilor vagabonzi este una foarte mare și că încearcă să găsească soluții pentru a o reglementa într-un fel sau altul. ”Anul trecut am avut contract cu o firmă specializată și în jur de 350 de câini au fost ridicați. Este un ONG din Olanda care a sterilizat gratuit peste 150 de câini. Acum încercăm să delegăm acest serviciu de ecarisaj către o firmă specializată”. L-am întrebat pe primar dacă există vreun adăpost în Techirghiol și ne-a mărtusit că nu există. Dar tot el ne-a spus că, din câte știe, în Techirghiol există în jur de 350-400 de câini fără stăpân. Iar orașul este cunoscut ca și destinație turistică sau balneară de către oameni din întreaga țară, dar și din străinătate. Ce rămâne de făcut este greu de spus însă e cert faptul că trebuie găsită rapid o soluție. Vine vara în curând, iar orașul va deveni neîncăpător.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În plin scandal legat de regulamentul de parcare, polițiștii locali au aplicat sancțiuni de peste 27.000 de lei în numai o zi

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În plin scandal pe marginea proiectului de regulament de parcare în orașul Constanța, polițiștii locali împart amenzi în stânga și în dreapta pentru opriri și staționări neregulamentare. Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, polițiștii locali au aplicat sancțiuni în valoare de 27.750 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. Și asta numai într-o singură zi. În total, în baza O.U.G. nr. 195/2002R, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 27.750 lei și 195 puncte de penalizare. Ca urmare a staționării neregulamentare, în cazul a 10 autovehicule s-a dispus ridicarea acestora de pe partea carosabilă a drumului public.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune pe DN 22 Constanța-Tulcea. Câte permise de conducere au reținut polițiștii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța și ai Serviciului  Rutier Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și efectuarea depășirilor neregulamentare pe DN 22, sectorul de drum cuprins între localitatea Lumina, din județul Constanța, și județul Tulcea.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.560 de lei, dintre care 104 pentru depășirea limitei de viteză.

Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise și 4 pentru depășire neregulamentară.

Exemplu:

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 11.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în afara localității Tariverde, având o viteză de 167 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi minori din Băneasa au furat din 11 societăți comerciale. Au fost reținuți de polițiști

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi minori din Băneasa au fost reținuți de polițiști pentru că au furat din mai multe societăți comerciale.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor în mai multe dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat 2 minori, de 16, respectiv 17 ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, cei doi ar fi sustras bunuri din 11 societăți comerciale de pe raza comunei Băneasa.

Minorii au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 18 zile față de minorul de 17 ani și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de minorul de 16 ani.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: