Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Sute de cartușe din cel de-al Doilea Război Mondial, găsite în cimitirul din Mircea Vodă

Published

on

În cursul zilei de azi, un angajat al primăriei comunei Mircea Vodă a descoperit mai multe cartușe în cimitirul din localitate, în timp ce făcea săpături.

Prin apel la numărul 112, echipa pirotehnică a ISU Constanța a fost solicitată la fața locului.

Potrivit Oanei Manoilă, purtător de cuvânt, echipa a fost chemată la Mircea Vodă pentru asanarea unor elemente de muniție descoperite într-un cimitir.

La fața locului au fost găsite 233 de cartușe calibrul 7,92 mm din cel de-al Doilea Război Mondial, cartușe de infanterie utilizate la puștile mitralieră.

”Echipa pirotehnică a efectuat și operațiuni de cercetare-detectare în perimetrul respectiv în vederea găsirii unor noi elemente de muniție. Cartușele de infanterie au fost transportate în condiții de siguranță și depozitate în vederea distrugerii.”, a precizat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions