Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Acțiuni de mobilitate organizate la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, în cadrul proiectului “Act for a Sustainable Life”

Published

on

În perioada 23 – 27 mai 2022 a avut loc prima mobilitate profesori – elevi (LTT) din cadrul proiectului Erasmus+ “Act for a sustainable life (ref. no: 2021-1 PL01-KA210-SCH-000032302) la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, în parteneriat cu Polonia și Turcia, sub coordonarea Poloniei. Echipa formată din profesoarele Alina Bulgariu (coordonator), Arşaluis – Luiza Rîpeanu, Alina Oprean, director adjunct Roxana Filip, Cristina Vasile și Petronela Dunăreanu a pregătit numeroase activități de conștientizare a mediului și a climei in cele 5 zile de mobilitate. Un training de conștientizare a schimbărilor climatice a fost oferit de liceul din Năvodari după prezentările introductive ale școlilor, activitățile din prima zi fiind completate cu o vizită la centrul de meteorologie, la Delfinariu, la Microrezervatie, o vizită la Muzeul de Istorie și o plimbare în zona peninsulară  din orașul Constanța. În cea de-a doua zi, echipa a mers la pădurea Comorova din statiunea Neptun unde au avut loc actiuni de ecologizare. În cea de-a treia zi, elevii au fost instruiți să folosească corect imprimanta 3D și au fost tipărite mici ecusoane care au fost oferite elevilor si profesorilor. În cea de- a patra zi, au vizitat centrul de reciclare GreenTech, din localitatea Lumina și au primit informații despre activitatea desfășurată. De asemenea, elevii care au participat la activitatea de plantare a unui pomişor în curtea interioară a școlii, au plantat apoi  răsaduri de flori la GardenShop.

„În ultima zi a mobilității, au participat la un atelier handmade organizat în liceu, avȃnd astfel posibilitatea să îşi demonstreze creativitatea. Spre final, au fost împărțiți în echipe transnaționale şi au scris impresiile lor despre aceasta primă mobilitate în Romȃnia, realizȃnd postere frumoase. Și-au dezvoltat competențele lingvistice, iar cunoașterea și fuziunea interculturală au fost asigurate. După ceremonia de acordare a certificatelor, profesorii și elevii și-au luat rămas bun și au părăsit Constanța cu amintiri frumoase, dornici de a se întâlni în cadrul mobilității din Turcia, care va avea loc în octombrie 2022“, a declarat coordonatorul proiectului prof. Alina Bulgariu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions