Connect with us

Actual

Acțiuni de mobilitate organizate la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, în cadrul proiectului “Act for a Sustainable Life”

Publicat

la

În perioada 23 – 27 mai 2022 a avut loc prima mobilitate profesori – elevi (LTT) din cadrul proiectului Erasmus+ “Act for a sustainable life (ref. no: 2021-1 PL01-KA210-SCH-000032302) la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, în parteneriat cu Polonia și Turcia, sub coordonarea Poloniei. Echipa formată din profesoarele Alina Bulgariu (coordonator), Arşaluis – Luiza Rîpeanu, Alina Oprean, director adjunct Roxana Filip, Cristina Vasile și Petronela Dunăreanu a pregătit numeroase activități de conștientizare a mediului și a climei in cele 5 zile de mobilitate. Un training de conștientizare a schimbărilor climatice a fost oferit de liceul din Năvodari după prezentările introductive ale școlilor, activitățile din prima zi fiind completate cu o vizită la centrul de meteorologie, la Delfinariu, la Microrezervatie, o vizită la Muzeul de Istorie și o plimbare în zona peninsulară  din orașul Constanța. În cea de-a doua zi, echipa a mers la pădurea Comorova din statiunea Neptun unde au avut loc actiuni de ecologizare. În cea de-a treia zi, elevii au fost instruiți să folosească corect imprimanta 3D și au fost tipărite mici ecusoane care au fost oferite elevilor si profesorilor. În cea de- a patra zi, au vizitat centrul de reciclare GreenTech, din localitatea Lumina și au primit informații despre activitatea desfășurată. De asemenea, elevii care au participat la activitatea de plantare a unui pomişor în curtea interioară a școlii, au plantat apoi  răsaduri de flori la GardenShop.

„În ultima zi a mobilității, au participat la un atelier handmade organizat în liceu, avȃnd astfel posibilitatea să îşi demonstreze creativitatea. Spre final, au fost împărțiți în echipe transnaționale şi au scris impresiile lor despre aceasta primă mobilitate în Romȃnia, realizȃnd postere frumoase. Și-au dezvoltat competențele lingvistice, iar cunoașterea și fuziunea interculturală au fost asigurate. După ceremonia de acordare a certificatelor, profesorii și elevii și-au luat rămas bun și au părăsit Constanța cu amintiri frumoase, dornici de a se întâlni în cadrul mobilității din Turcia, care va avea loc în octombrie 2022“, a declarat coordonatorul proiectului prof. Alina Bulgariu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit adolescentul, în vârstă de 16 ani, care a provocat accidentul mortal din Cobadin

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 9 august, s-a stins din viață Darius, în vârstă de 16 ani, care se afla la volanul mașinii din vina caruia  s-a produs  tragicul accidentul mortal în   noaptea de 4/5 august a.c., în localitatea Cobadin.

Precizăm faptul că el era internat în spitalul județean Constanța în stare de comă.

Reamintim faptul că în urma tragicului accident rutier, două fete, de 13, respectiv 16 ani, au murit pe loc. Alexandru, cea de-a treia victimă s-a stins din viață în cursul zilei de luni, la spital.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Patru migranți iranieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea graniţei cu Bulgaria, patru cetățeni iranieni care au trecut ilegal frontiera în România din ţara vecină.

In data de 9 august, in jurul orei 6:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, pe timpul unei misiuni de supraveghere a zonei de frontieră, au observat, patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Vama Veche, judeţul Constanţa.

Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite și identificate patru persoane.

Deoarece persoanele nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt cetățeni iranieni, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 43 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Cetăţenii iranieni descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetăţeni iranieni urmează a fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr din județul Suceava s-a înecat în stațiunea Costinești

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 9 august, un tânăr s-a înecat în stațiunea Costinești. El a fost scos inconștient din apele mării de către turiștii aflați pe plajă.

La fața locului au intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanță precum și un SMURD B.

Din păcate, era inconștient și nu a mai putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Tânărul avea doar 25 de ani și era din Suceava.

Reamintim faptul că marea este extrem de agitată, iar în stațiunile din sudul litoralului au fost arborate steaguri roșii, care interzic accesul în mare, și portocalii.

Doar ieri, trei persoane au murit înecate în mare, un tânăr și-a pierdut viața în Saturn, iar alți doi au murit în Eforie Nord.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: