Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Sute de kilograme de pește depistate cu neconformități și fără documente de proveniență, descoperite de inspectorii OPC

Published

on

În urma unor informații primite de la un proprietar de rastaurant pe pagina mea de Facebook am desfășurat o acțiune de control la doi operatori economici ce comercializează pește, informează șeful ANPC, Horia Constantinescu.

“În informare știam despre unul singur dar în imediata vecinătate se află al doilea. Condițiile de depozitare și de procesare ale peștelui sunt greu de descris în cuvinte. Am procedat la sigilarea tuturor camerelor de frig pentru a putea păstra acolo cele câteva sute de kilograme depistate cu neconformități ținute necorespunzător sau fără documente de proveniență. Au fost lăsate invitații pentru luni când se vor întocmi documentele de control și după verificarea actelor de proveniență ale mărfurilor mai ales pentru cantitatea de pește neetichetată. A fost solicitată participarea organelor de poliție ce au răspuns cu promptitudine urmând ca acțiunea începând de luni să se desfășoare împreună pentru a fi evaluată atât din perspectiva braconajului cat si a evaziunii fiscale. Istoricul ambilor operatori economici are o reputație negativă fiind sancționați și în trecut de către comisarii protecției consumatorilor. Ambii sunt furnizori atat ai multor restaurante de pe litoral cat și ai multor magazine. Paper Frost si Mitu Tigra este numele celor doi, pentru a profita de articolele dvs si a aduce la cunostiinta beneficiarilor produselor, ce si cum cumpara, in ce conditii sunt depozitate si preparate acestea”, transmite șeful ANPC.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions