Connect with us

Actual

Sute de şoferi care transportau persoane au fost amendaţi

Maria Ionescu

Publicat

la

În perioada 6 – 17 aprilie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și conducătorii autovehiculelor de transport de marfă.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat aproape 6.000 de autovehicule, dintre care 2.674 de autovehicule de transport de persoane și 3.302 autovehicule de transport de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat peste 1.700 de sancțiuni contravenționale, dintre care 755 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 951 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 580 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 41 pentru abateri prevăzute de H.G. nr. 69/2012, privind legalitatea transportului efectuat, 25 pentru abateri prevăzute de O.G. nr. 37/2007, privind perioadele de  conducere, pauzele și perioadele de odihnă, 96 pentru abateri prevăzute de Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 25 de alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public și, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost retrase 56 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunii, au fost constatate 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 2 infracțiuni de altă natură.

Totodată, în cadrul activităților de control, în 20 situații s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, conducătorii fiind sancționați contravențional.

În 20 de cazuri în care transportul se desfășura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

De asemenea, polițiștii au aplicat transportatorilor de mărfuri 808 sancțiuni contravenționale, pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 20 pentru abateri prevăzute de H.G. nr. 69/2012 privind legalitatea transportului efectuat, 63 pentru abateri prevăzute de O.G. nr. 37/2007 privind perioadele de  conducere, pauzele și perioadele de odihnă și 60 pentru alte abateri.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, 17 permise de conducere și, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost retrase 75 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunii, a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În 9 cazuri în care transportul se desfășura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină A MURIT în această după amiază

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină, sub podul de la Murfatlar a murit.

În cursul după amiezii se știa că este în stare foarte gravă, internat la terapie intensivă. Avea arsuri de gradele 2, 3 și 4  pe 90 la sută din suprafața corpului.

Șansele de a supraviețui erau minime.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, Adrian L., în vârstă de 26 de ani, absolvent al Universității Maritime din Constanța și-a dat foc, în propria sa mașină.

Înainte de tragedie, tânărul a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Spunea că nu mai poate îndura certurile și jignirile tatălui și, cu lacrimi în ochi, îi cerea iertare mamei pentru ce avea să facă.

“Tatăl meu m-a adus la un nivel la care nu credeam că o să ajung. De 10 ani, el tot aceleaşi jigniri şi critici le are la adresa mea. Niciodată nu m-a apreciat sau mi-a zis nişte vorbe care să mă îndrume. De fiecare dată numai critici şi înjurături. Este un alcoolic incredibil. De când e plecat în Italia, parcă a înnebunit de tot: numai să bea, să ţipe şi să mă înjure. Am încercat mai multe metode să scap de el, dar nu am reuşit. M-a distrus mintal, nu mai ştiu ce să fac. Îmi pare rău”, s spus tânărul în video.

Îmi cer scuze tuturor care i-am jignit sau le-am greșit.Taților de băieți nu ii faceți copilului vostru ce mi-a făcut tatăl meu, nu am fost eu cel mai bun copil dar nu cred ca meritam tratamentul pe care l-am primit. Sunt ei băieți dar mai au nevoie de putina iubire părintească. Îmi pare rău pentru ceea ce voi face și știu ca sunt un laș dar nu știu ce altceva sa fac.

Publicată de Adrian Lipan pe Marţi, 20 august 2019

”În urma unui apel primit la 112, ieri in jurul orei 17.00, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență apărute în urma unui incendiu auto. La fața locului s-au deplasat cu operativitate o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Palas și un echipaj medical SMURD B din cadrul Detașamentului Medgidia. Ajunși acolo pompierii constănțeni au găsit o persoană, de sex masculin care prezenta arsuri pe 80% din suprafața corpului și care a fost predată echipajului medical de terapie intensivă mobila și ulterior transportată la spital. Autoturismul a ars în proporție de 100%. Cauza probabilă-acțiune intenționata.”, a precizat Biroul de presă al ISU Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Incendiu extrem de puternic pe strada Interioară din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu mai bine de două ore, în Constanța a izbucnit un incendiu violent, pe strada Interioară, nr. 3. Rând pe rând, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de stins flăcările. Mai mult decât atât, a fost emis și un mesaj ro alert de  incendiu cu degajare mare de fum. Locuitorii din vecinătate au fost îndrumați să-și închidă geamurile și să nu se expună la fum.

La fața locului s-au deplasat 6 autospeciale de stingere, 1 autoscară și 2 autospeciale de la svsu. 48 de pompieri, dintre care 21 se aflau în tura liberă și au fost solicitați să vină la intervenție. Aceștia au încercat să stingă focul care a cuprins aproximativ 500 de mp din clădirea în care erau mase plastice.

La ora 15.20, Biroul de presă al ISU Constanța a precizat că incendiul a fost localizat și că se lucrează pentru stingerea tuturor focarelor. Din fericire, nu mai există pericol de extindere.

 

(Video) Incendiu la un depozit de materiale din Constanța

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a luat foc pe Autostradă, în apropiere de Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa,  la kilometrul 208 (localitatea Valu lui Traian), traficul pe sensul către litoral, a fost restricţionat pentru stingerea unui autoturism care a luat foc.

Autovehiculul a fost scos în banda de urgenţă şi nu au fost victime.

Au intervenit pompierii de la Detașamentul Medgidia.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: