Conecteaza-te cu noi

Actual

Sute de şoferi care transportau persoane au fost amendaţi

Published

on

În perioada 6 – 17 aprilie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și conducătorii autovehiculelor de transport de marfă.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat aproape 6.000 de autovehicule, dintre care 2.674 de autovehicule de transport de persoane și 3.302 autovehicule de transport de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat peste 1.700 de sancțiuni contravenționale, dintre care 755 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 951 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 580 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 41 pentru abateri prevăzute de H.G. nr. 69/2012, privind legalitatea transportului efectuat, 25 pentru abateri prevăzute de O.G. nr. 37/2007, privind perioadele de  conducere, pauzele și perioadele de odihnă, 96 pentru abateri prevăzute de Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 25 de alte abateri.

Advertisement

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public și, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost retrase 56 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunii, au fost constatate 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 2 infracțiuni de altă natură.

Totodată, în cadrul activităților de control, în 20 situații s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, conducătorii fiind sancționați contravențional.

În 20 de cazuri în care transportul se desfășura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

De asemenea, polițiștii au aplicat transportatorilor de mărfuri 808 sancțiuni contravenționale, pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 20 pentru abateri prevăzute de H.G. nr. 69/2012 privind legalitatea transportului efectuat, 63 pentru abateri prevăzute de O.G. nr. 37/2007 privind perioadele de  conducere, pauzele și perioadele de odihnă și 60 pentru alte abateri.

Advertisement

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, 17 permise de conducere și, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost retrase 75 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunii, a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În 9 cazuri în care transportul se desfășura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions