Connect with us

Actual

Sutele de militari români din Afganistan, vizitați de către veteranii răniți

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Cinci militari ai Armatei României, veterani răniți în teatrele de operații, se află într-o vizită de câteva zile la Kandahar, în Afganistan, în cadrul programului “Recuperarea memoriei” – dedicat militarilor răniți care erau în stare extrem de gravă în momentul evacuării medicale. Plutonierul adjutant principal Mihai-Ion Toma, plutonierul adjutant Cristian-Gabriel Hanganu, plutonierul major Constantin Buturugă și caporalii clasa a III-a Florin Drehluță și Emanuel-Cornel Berdei, militari în activitate în cadrul M.Ap.N., făceau parte, atunci când au fost răniți, din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Militarii primei unități se află în prezent în teatru, iar cei din cea de-a doua se pregătesc să execute, timp de şase luni, misiuni în Afganistan, urmând să fie dislocați în teatru în scurt timp. Cei cinci veterani, care sunt asistați psihologic pe toată perioada deplasării, se vor întâlni cu camarazii de arme aflați în prezent în misiune, vor asista la activitățile curente desfășurate de detașamentul de militari români, vor vizita spitalul de tip ROL III din Kandahar și se vor întoarce din nou acasă conștienți și mândri că, în final, și-au încheiat misiunea.  Aflat la a doua ediție, programul este organizat de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția calitatea vieții personalului, cu sprijinul Statului Major al Apărării. În cadrul primei ediții, desfășurată în octombrie 2016, au făcut deplasarea în teatrul de operații nouă militari răniți. Militarii participă la program pe bază de voluntariat, cu avizul structurilor de asistență psihologică. În prezent, Armata României are 920 de militari în misiuni internaționale, peste 600 dintre aceștia fiind la datorie în Afganistan. În ultimii 20 de ani, 29 de militari români au căzut la datorie în teatrele de operații, aproape 180 fiind răniți în aceste misiuni.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: