Connect with us

Politica

Țapliuc de la PNȚCD, laude pentru Felix Stroe, președintele PSD Constanța

Publicat

la

Adrian Țapliuc, președintele PNȚCD Constanța, a lăudat astăzi, într-o conferință de presă activitatea constănțeanului Felix Stroe de la Ministerul Transporturilor. Țapliuc a amintit declarația lui Stroe din prima intrevenție din postura lui Stroe de ministru, care a spus că angajații din ministerul Transporturilor “taie frunze la câini”. În acest context, liderul PNȚCD Constanța a spus că fostul ministru al Transporturilor a avut dreptate, că toată activitatea este blocată.

“Ne vom împrumuta până când nu vom mai ști de noi pentru că ei nu vor accepta să pună în dificultate electoratul lor pe care îl pot manipula. Nu știu cine le-a băgat în cap această strategie salarială, dar se dovedește a fi un fiasco, cei cu part time trebuie să aducă bani de acasă pentru a plăti dările. Se pot spune multe pentru actuala guvernare, îmi amintesc ce promisiuni au făcut domnii candidați de la parlamentare. Nu cred cp vom vedea spitalul regional vreodată; mai exista o luminiță la capătul tunelului, dar acum nu mai au finanțări și nu știm dacă se mai construiește. Construcțiile haotice de prin parcuri, de asemenea, o gravă problemă. Vom rămâne cât de curând fără parcuri, se dau autorizații peste tot. (…) Totul este blocat în ceea ce privește proiectele cu fonduri europene și riscăm să pierdem mulți bani. Suntem blocați în gândire, oameni incompetenți, aduși pe tot felul de relații de partid. Mi-a plăcut de Stroe (Felix Stroe – n.r.) când a intrat în minister și a zis: două treimi din ministerul ăsta taie frunze la câini. Trebuie făcut ceva, dar lor le este frică să intre în masa asta mare de un milion și ceva de bugetari care nu fac nimic și blochează tot. Am tăiat țara în două de la Constanța la Sigheț și nu am văzut un șantier început, infrastructură… nimic. E adevărat că iarna se lucrează mai puțin, dar le vezi! Este îngrozitor, nu mai avem infrastructură, iar licitațiile sunt blocate și de frica DNA preferă să nu mai facă nimic. Consecința: pierdem mulți bani, nu vom mai reuși să atragem pe nicio măsură bani”, a spus Țapliuc.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: