Connect with us

Politica

Tăriceanu și Tucan, întâlnire privată în stațiunea Mamaia. “Când vine omul la mare, nu îl bâzâi la cap cu politica”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a petrecut minicavața de Sf Maria pe litoralul românesc. Printre activitățile de vacanță, s-a întâlnit și cu unul dintre liderii importanți ai partidului a cărei activitate o coordonează, Jean Paul Tucan, membru în Biroul Național de conducere al ALDE. Discuțiile private s-au desfășurat pe o plajă cunoscută din nordul stațiunii Mamaia.

Fotografiile de la întâlnire au fost publicate de B1 TV, jurnaliștii remarcând modul sobru pe care președintele ALDE îl afișează la București și relaxarea din întâlnirile de la malul mării.

De partea cealaltă, noi remarcăm aceeași relaxare a lui Jean Tucan pe care îl știm de ani de zile, același Tucan care a susținut înclusiv politica în șlapi (liderul ALDE susținând că nu este importantă ținuta, important fiind modul în care alegi să transmiți oamenilor mesaje care să îi ajute). Contactat telefonic, Jean Tucan a declarat pentru “Ordinea.ro” că întâlnirea a fost una privată, o întâlnire la care au participat și soțiile și de la care au lipsit planurile politice.

“Întâlnirea a fost una privată, nu am discutat politică. După cum se vede în fotografii, la discuții au participat și soțiile noastre și ne-am relaxat. Au lipsit planurile politice, ale politicii de toamnă pentru ALDE, dar și vreo strategie pentru care vom avea timp. Cu alte cuvinte, când vine omul la mare, nu îl bâzâi la cap cu politica…”, ne-a declarat liderul ALDE.

sursa foto: B1 TV

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Traian Băsescu ar putea ajunge premierul Republicii Moldova

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În cazul în care va fi ales președinte, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale Octavian Țîcu îl va propune pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pe 27 octombrie în cadrul dezbaterilor electorale de la TV8, scrie presa din R. Moldova.

„Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui”, a spus Octavian Țîcu.

INFO! La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie participă în Republica Moldova 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Mircea Dobre: „Guvernul PNL distruge total agricultura din România. A triplat taxele!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, acuză Guvernul PNL că distruge total agricultura din România! Asta pentru că, spune parlamentarul, printr-un ordin al Ministerului Agriculturii taxele fitosanitare au fost mărite de trei ori. Parlamentarul citează site-ul agrointel.ro, care notează că taxele au fost modificate la mai puțin de un an de când acestea au suferit o altă majorare.

„Prin Ordinul 261/2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 25 septembrie 2020, şi care se află în vigoare de la 25 octombrie, MADR stabileşte noile taxe fitosanitare. Astfel, începând cu data de 25 octombrie, toate acţiunile din această categorie costă 450 de lei. Actualul ordin îl modifică pe cel intrat în vigoare la începutul anului, pe 12 ianuarie, dată de la care noile preţuri erau majorate la 166 de lei faţă de cele, sensibil mai mici, care datau din 2016.“, notează agrointel.ro.

„Ne-am săturat de minciuna ordinară și de promisiunile guvernului PNL, care tocmai a mai dat o lovitură economiei României. După ce și-au bătut joc de firmele care nu mai primesc niciun fel de ajutor de la stat, dar și de agricultorii care așteptau sprijin, după un an dezastruos, acum au triplat taxele pentru agricultori. Pe 25 octombrie a intrat în vigoare Ordinul 261/2020 care crește taxele fitosanitare, după ce mai fuseseră mărite o dată, din ianuarie. Un certificat fitosanitar costă, de alaltăieri, 450 de lei, iar pentru mai multe certificate se adaugă 5 lei pentru fiecare în parte. Din mizeria pe care o face guvernul PNL reiese doar atât: guvernul dorește falimentarea României și foametea!“, spune deputatul Mircea-Titus Dobre.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă. Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: