Connect with us

Politica

Tătarii au două baricade tari! Efectul: nu vor participa la alegeri

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, la sediul UDTTMR era anunțată o conferință de presă prin intermediul căreia liderul Gelil Ezerghep ar fi trebuit să explice jurnaliștilor motivul pentru care listele uniunii au fost respinse de către Biroul Electoral Central. Plănuită a se desfășura în cele mai bune condiții, întâlnirea a debutat cu stângul. Înainte de toate, trebuie să precizăm că, pe data de 14 octombrie, BEC a respins atât candidaturile depuse de uniune prin intermediul lui Gelil Eserghep, cât și cea depusă de Nagi Gelal pentru alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților. Cu alte cuvine, înainte de dinaintea depunerii listelor, existau două baricade. Una condusă de către Gelil Ezerghep, iar cea de-a doua aparținând deputatului Amet Varol. Ambele tabere au depus liste de candidați și ambele au fost respinse. Ce s-a întâmplat însă ieri depășește imaginația oricui. Și asta din simplul motiv că mai mulți membri ai UDTTMR au încercat să intre în sala de ședințe. În momentul în care oamenii nu au fost lăsați să intre, s-a iscat o îmbrânceală în urma căreia au fost loviți tătari și dintr-o parte și din alta a baricadei.

Cum stau, de fapt, lucrurile?

Patronul fabricii de dulciuri de la Medgidia, Feuzi Ismail, ne-a declarat că el și alți câțiva membri ai uniunii au dorit să intre în sala de ședințe pentru a asculta cum se desfășoară conferința de presă, moment în care nu le-a fost permis accesul. În urma conflictului din stradă, reprezentanții UDTTMR au păzit intrarea, după ce baricadaseră ușile. Cu toate acestea, cei de afară nu s-au dat duși și au așteptat finalizarea conferinței de presă. ”Am vrut să vedem cum stau lucrurile dar nu ni s-a permis. Am fost îmbrânciți, iar așa ceva nu se poate! De ce nu ne-au permis să intrăm?”, ne-a declarat Feuzi Ismail. Între timp, în sala de ședințe Gelil Ezerghep a explicat jurnaliștilor că Uniunea ar putea rămâne fără reprezentant în Parlament. Cu toate acestea, el este optimist și speră că UDTTMR va putea participa la alegeri pe listele unei formațiuni politice al cărei nume a refuzat să-l dezvăluie.  Dar a explicat motivele pentru care s-a ajuns în această situație. El a precizat că sub egida Uniunii au fost depuse două liste separate. Cea pe care a depus-o Gelil era mai amplă, iar în fruntea ei se afla fostul subprefect, Ersun Anefi. El era urmat de Serhan Osman, Samir Menan, Edvid Mobdi și de alți doi candidați. Lista depusă de cealaltă parte are un singur nume, și anume Amet Varol, actualul deputat UDTTMR. Ulterior respingerii listelor, ambele părți au depus contestație, dar fără nici un folos.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: