Connect with us

Politica

Tătarii au două baricade tari! Efectul: nu vor participa la alegeri

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, la sediul UDTTMR era anunțată o conferință de presă prin intermediul căreia liderul Gelil Ezerghep ar fi trebuit să explice jurnaliștilor motivul pentru care listele uniunii au fost respinse de către Biroul Electoral Central. Plănuită a se desfășura în cele mai bune condiții, întâlnirea a debutat cu stângul. Înainte de toate, trebuie să precizăm că, pe data de 14 octombrie, BEC a respins atât candidaturile depuse de uniune prin intermediul lui Gelil Eserghep, cât și cea depusă de Nagi Gelal pentru alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților. Cu alte cuvine, înainte de dinaintea depunerii listelor, existau două baricade. Una condusă de către Gelil Ezerghep, iar cea de-a doua aparținând deputatului Amet Varol. Ambele tabere au depus liste de candidați și ambele au fost respinse. Ce s-a întâmplat însă ieri depășește imaginația oricui. Și asta din simplul motiv că mai mulți membri ai UDTTMR au încercat să intre în sala de ședințe. În momentul în care oamenii nu au fost lăsați să intre, s-a iscat o îmbrânceală în urma căreia au fost loviți tătari și dintr-o parte și din alta a baricadei.

Cum stau, de fapt, lucrurile?

Patronul fabricii de dulciuri de la Medgidia, Feuzi Ismail, ne-a declarat că el și alți câțiva membri ai uniunii au dorit să intre în sala de ședințe pentru a asculta cum se desfășoară conferința de presă, moment în care nu le-a fost permis accesul. În urma conflictului din stradă, reprezentanții UDTTMR au păzit intrarea, după ce baricadaseră ușile. Cu toate acestea, cei de afară nu s-au dat duși și au așteptat finalizarea conferinței de presă. ”Am vrut să vedem cum stau lucrurile dar nu ni s-a permis. Am fost îmbrânciți, iar așa ceva nu se poate! De ce nu ne-au permis să intrăm?”, ne-a declarat Feuzi Ismail. Între timp, în sala de ședințe Gelil Ezerghep a explicat jurnaliștilor că Uniunea ar putea rămâne fără reprezentant în Parlament. Cu toate acestea, el este optimist și speră că UDTTMR va putea participa la alegeri pe listele unei formațiuni politice al cărei nume a refuzat să-l dezvăluie.  Dar a explicat motivele pentru care s-a ajuns în această situație. El a precizat că sub egida Uniunii au fost depuse două liste separate. Cea pe care a depus-o Gelil era mai amplă, iar în fruntea ei se afla fostul subprefect, Ersun Anefi. El era urmat de Serhan Osman, Samir Menan, Edvid Mobdi și de alți doi candidați. Lista depusă de cealaltă parte are un singur nume, și anume Amet Varol, actualul deputat UDTTMR. Ulterior respingerii listelor, ambele părți au depus contestație, dar fără nici un folos.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

BEC a respins propunerea MAI de interzicere a intrării în cabina de vot cu telefon mobil

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Biroul Electoral Central a respins, astăzi, propunerea Ministerul Afacerilor Interne de a interzicere intrarea în cabina de vot cu telefonul mobil. În schimb, BEC a adoptat o decizie prin care se interzice utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrarea sau preluarea de imagini. De asemenea, “Sunt interzise comercializarea şi/sau consumul de alcool în zona de protecţie a secţiei de votare”, mai prevede Decizia nr. 95/29.11.2020. MAI i-a trimis, miercuri, președintelui Biroului Electoral Central, judecătoarei Maricela Cobzariu, o adresă oficială în care solicită BEC-ului să interzică accesul cu telefonul mobil în cabina de vot, la alegerile parlamentare, spun surse instituționale pentru știripesurse.ro. Internele au invocat reclamațiile legate de faptul că, urmare a înregistrărilor efectuate de alegătorul care a votat un anumit candidat sau o listă de candidați, acesta ar fi recompensat cu bani, bunuri sau alte foloase. Sursa: stiripesurse.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis EXCLUDE redeschiderea școlilor și recunoaște: “La noi, rata de infectare este foarte mare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Klaus Iohannis a precizat, duminică, după o vizită la call-centerul DSP București de la Arena Națională, că nu se pot deschide școlile, așa cum recomanda OMS. Președintele a comentat și o afirmație a Avocatului Poporului, care a precizat că sunt doi ani pierduți pentru elevi, din cauza închiderii unităților de învățământ în România și în anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

”Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu: „Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidat PRO România la Senat, spune că din situația dezastruoasă în care a adus țara actualul guvern PNL, cu complicitatea celor care l-au votat – respectiv PSD și USR – vom putea ieși doar dacă se aplică, în cel mai scurt timp, un plan de măsuri foarte bine gândit, pe care echipa PRO România l-a pregătit. Acesta se întreabă retoric dacă PSD-iștii sunt mulțumiți că au votat, în martie, Guvernul Orban, că au lipsit de la moțiunea de cenzură din septembrie, și de modul în care susțin, tacit, acest Guvern.

„Vom scoate din nou țara din criza în care a băgat-o guvernul PNL. Să nu uităm de anii de criză 2009 – 2011 și de eforturile care s-au făcut apoi, în guvernarea lui Victor Ponta, pentru a se obține redresarea economică. Dar nici de faptul că în 2015, la finalul guvernării Ponta, deficitul României era de numai 1 miliard de euro, iar astăzi s-au depășit toate recordurile la deficitul bugetar, ajungându-se la 20 de miliarde! Guvernul PNL a împrumutat atât de mult, încât vom plăti doar pentru dobânzi 1 miliard de euro în plus, an de an“, explică Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că echipa PRO România a luat în calcul toate măsurile care pot fi aplicate pentru a reveni la echilibru și creștere economică, în cel mai scurt timp.

„De data aceasta trebuie să rezolvăm trei crize, în loc de una: economică, medicală și de educație. Prima este cea mai importantă, pentru că le va adânci și pe celelalte, dacă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp“, mai spune candidatul PRO România la Senat.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: