Conecteaza-te cu noi

Politica

Taxa de liniște, suspendată definitiv! Andrei Popescu: „Era un abuz care umplea buzunarele lui Strutinsky”

Published

on

Judecatorii de la Curtea de Apel Constanţa au respins, astăzi, recursul formulat de Consiliul Local al municipiului Constanţa împotriva deciziei luate de Tribunalul Constanţa, prin care s-a suspendat taxa de linişte aferentă anului 2016.
Decizia Curtii de Apel Constanța este definitivă.

Facem precizarea că pe data de 11 octombrie 2015, Tribunalul Constanta a dispus suspendarea taxei de linişte aferentă anului 2016, respectiv suspendarea executării în parte a HCL nr. 312/18.12.2015, respectiv: Anexa 5 – «Alte taxe administrate de Serviciul Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local» – în ceea ce priveşte «Taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă» – Anexa 15 – Regulament de adoptare a taxelor speciale» în ceea ce priveşte art. 6 pct. 10.1 «Taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţ㻓, în conformitate cu documentul emis de către judecătorii constănțeni.

Contactat telefonic, consilierul local care s-a luptat pentru eliminarea taxei de liniște, Andrei Popescu, a declarat pentru “Ordinea.ro” că decizia magistraților este “rezultatul muncii a doi ani de zile pentru o taxa pe care am considerat- mereu a fi un abuz”. “Este munca mea de doi ani, de la momentul în care m-am apucat să strâng semnături pentru introducerea hotărârii de Consiliu Local și până astăzi. Mă declar mulțumit deoarece eu am spus tot timpul că este un abuz, o taxă prin care se dorea umplerea buzunarelor lui Sorin Strutinsky de la Conpress. Astăzi, instanța mi-a dat încă o dată dreptate, de data asta definitiv ”, a declarat consilierul local Andrei Popescu pentru ziarul nostru.

În conformitate cu documentele care stau la baza promovării acestei taxe, aceasta s-a dorit de utilitate pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor ilicite, prostituţie, dar și pentru combaterea comerţului stradal neorganizat și prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions