Connect with us

Actual

Ce s-a ales de “armata” independenților lui Vrabie?!

Publicat

la

Anul trecut, în această perioadă, Valentin Vrabie își prezentase demisia din funcția de primar al comunei Peștera și pregătea proiectul care viza candidatura independentă pentru Primăria Municipiului Medgidia. “Armata de independenți”, așa cum era cunoscută la nivelul județului Constanța echipa candidaților independenți pentru funcțiile de primar în mai multe localități constănțene anunța deranj mare printre candidații partidelor politice, Vrabie fiind unul dintre primarii cu un cuvânt greu de spus în rândul liderilor politici locali, dar și printre primarii în funcție. “Am alături de mine oameni care îşi doresc depolitizarea administraţiilor locale, oameni care candidează la funcţii publice ca independenţi. Vrem să dăm startul unui proiect de preluare a puterii din mâinile partidelor politice, proiect pe care eu l-am demarat încă din 2014. Vrem ca primăriile să fie administrate de oameni liberi, propuşi de cetăţenii comunităţilor în care trăiesc şi nu de partide politice. Ca primar al comunei Peştera am reuşit să stârnesc un interes care a depăşit graniţele judeţului Constanţa şi am arătat că se poate. În acest moment, municipiului Medgidia nimeni nu-i mai dă vreo şansă. Eu ştiu că se poate şi voi demonstra acest lucru”, anunța Valentin Vrabie la începutul lunii mai 2016.

8 independenți pentru județul Constanța

Alături de Valentin Vrabie, la „masa independenţilor” s-au aşezat Constantin Nicolae, (Primăria Băneasa), Bogdan Ionescu (Primăria Cernavodă), Gabriel Cateliu (Primăria Tortoman), Gabriel Buzoianu (Negru Vodă), Marius Liviu Petre (Primăria Peştera), Adrian Telehoi (Mircea Vodă), Daniel Bărbulescu (Primăria Saligny) şi Mitică Șerban (Primăria Seimeni). Un alt candidat independent care i-a stat alături lui Vrabie, dar nu pentru a candida la o funcție de primar într-o localitate constănțeană, ci pentru un mandat de consilier local în cadrul CLM Constanța este Tudorel Chesoi. Nici acesta nu a obținut numărul legal de voturi pentru a face parte din componența Consiliului Local în mandatul 2016-2020 și se ocupă de afaceri. Toți au anunțat că vor urma modelul lui Vrabie de la Peștera. Alegerile din iunie 2016 au trimis pe funcțiile pentru care au intrat în competiția electorală doar pe doi dintre ei, respectiv pe Marius Liviu Petre la Peștera și pe Mitică Șerban la Seimeni.

Scopul proiectului a fost acela de excludere a politicii din administrațiile locale din județul Constanța, așa cum însuși primarul Vrabie a anunțat, însă “minunea independenței” a ținut doar câteva luni, Vrabie, Petre și Șerban luând calea politicii, semnând adeziuni pentru două formațiuni politice. Valentin Vrabie s-a înscris în ALDE, iar Marius Petre și Mitică Șerban au semnat adeziuni la PSD. Și dacă Șerban și Petre sunt simpli membri de partid, Vrabie a primit și funcție la înscriere, este președintele executiv al Organizației Județene a ALDE Constanța, unii dintre liderii locali văzându-l viitorul șef al filialei Constanța a partidului.

Un independent pentru Parlament, dar fără noroc de voturi!

Pe unul dintre candidații la localele de anul trecut l-am regăsit pe listele alegerilor parlamentare din toamnă, respectiv pe Gabriel Cateliu de la Tortoman, care a candidat pentru un mandat de parlamentar din partea USR. Unii se regăsesc prin administrații locale ori își promovează afacerile în județul Constanța. De asemenea, un alt candidat independent din echipa lui Vrabie a venit la Medgidia pentru a i se alătura primarului în activitatea administrativă. Este vorba despre Nicolae Constantin, numit șeful ADP-ului din municipiu. Nicolae Constantin a fost viceprimar al orașului Băneasa din partea liberalilor, s-a declarat încrezător în proiectul propus de fostul primar de la Peștera și a ales să părăsească partidul. De altfel, toți candidații independenți au promovat modelul Vrabie de la Peștera, în campania electorală, principala sa declarație din perioada respectivă bazându-se pe “răul” pe care politica l-a făcut activității administrative. În aceste condiții, Valentin Vrabie are, poate, cea mai grea misiune: trebuie să dovedească faptul că administrația și activitatea politică pot merge mână în mănă, pe tot parcursul mandatului său.

Menționăm că unii dintre candidații independenți nu fac parte nici măcar din componența consiliilor locale din localitățile unde au candidat. Vorbim despre Valentin Cabun, Bogdan Ionescu, Gabriel Buzoianu și Daniel Bărbulescu. Singurul pe care îl regăsim având activitate în administrație este Adrian Telehoi, consilier local UNPR în cadrul Consiliului Local Mircea Vodă.

Comments

comments

Actual

Consultare publică pentru amenajarea complexă a plajelor din stațiunea Mamaia

Publicat

la data de

Scris de

În vederea organizării de către Administrația Națională ”Apele Române” în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România a unui concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia, atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe până pe 10 iunie 2022 la completarea următoarelor chestionare, care fac parte dintr-un amplu proces de consultare publică cu cetățenii. În cadrul acestui proces, pe lângă demersul curent, vor avea loc și mese rotunde cu actorii locali, menite să alinieze direcțiile temei de proiectare cu nevoile viitorilor utilizatori.

Administrația Națională ”Apele Române” subliniază cu acest prilej faptul că etapa consultărilor publice este un pas esențial în definirea nevoilor viitorului proiect. Stimularea în acest mod a dezbaterii publice încă din prima fază a dezvoltării proiectului rafinează identificarea nevoilor viitorilor utilizatori și crește șansele ca soluția aleasă să răspundă în mod creativ și realist la nevoile comunității.

Ca primă etapă în procesul de consultare publică amintit mai sus, atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe la completarea a câte un chestionar electronic dedicat. Aceste chestionare își propun să răspundă unor întrebări generale cu privire la felul în care acest nou proiect de amploare ar putea deservi atât locuitorii, cât și utilizatorii de sezon înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale. Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă (zone de relaxare, spații pentru copii, porțiuni de vegetație, spații pentru activități nautice, unități de alimentație publică etc) la importanța pe care o are plaja în viața localnicilor și a turiștilor.

Deoarece se bazează exclusiv pe calitatea soluțiilor propuse, concursurile au rezultate cu valoare ridicată pentru utilizatori, crescând calitatea generală a spațiului public și a fondului construit. Atribuirea contractelor publice prin concurs de soluții este modalitatea cea mai sigură de inițiere și derulare a proiectelor ample de infrastructură și amenajare a spațiului public.

Chestionarul dedicat LOCALNICILOR poate fi completat online la link-ul:  https://forms.gle/dFLgCoerkmd5JQh88

Chestionarul dedicat TURISTILOR poate fi completat online la link-ul:  https://forms.gle/68tiWP6DYQ3ppva37

Detalii despre viitoarea amenajare a Litoralului Mamaia și despre următoarele etape ale proiectului veți găsi aici: https://oar.archi/concursuri/oar/litoral-mamaia-a-n-apele-romane/

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați au ajuns în spatele gratiilor de la Penitenciarul Poarta Albă. Vezi ce fapte au comis

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii constănțeni au pus două mandate în aplicare.

La data de 17 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 31 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani, 8 luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Tot ieri,  polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Topraisar au identificat un bărbat, de 52 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

Precizăm că astăzi, 18 mai, în spatele gratiilor de la Poarta Albă se află 919 persoane private de libertate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constănțean arestat după ce a accidentat o persoană și a fugit de la locul faptei. Bărbatul era băut

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat a fost reținut după ce a accidentat o persoană și apoi a fugit de la locului faptei.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei.

”Astfel, la data de 16 mai a.c., în jurul orei 21.00, bărbatul în cauză ar fi condus un autoturism pe aleea Umanității din municipiul Constanța, iar la efectuarea manevrei de mers cu spatele a accidentat grav un bărbat, de 51 de ani, care se afla pe partea carosabilă, după care a fugit de la locul faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Șoferul a fost identificat în scurt timp, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, 17 mai, a fost prezentat instanței de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă.

Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: