Connect with us

Actual

Taximetriștii din Constanța au anulat mitingul de protest! Ce le-a promis primarul Făgădău?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, președintele Camerei Taximetriştilor din Constanța, Lică Neagu a ajuns la primăria din Constanța pentru a solicita autorizarea unui protest al taximetriștilor care ar fi trebuit să se desfășoare în cursul acestei săptămâni.

Și asta deoarece la nivelul Primăriei se intenționa schimbarea Regulamentului de funcționare astfel încât ar fi scăzut numărul de autorizații de funcționare până la 1200.

În cursul acestei seri, Lică Neagu s-a adresat taximetriștilor constănțeni, cărora le-a spus că s-a anulat mitingul din 13-14 februarie. El le-a spus colegilor că, la Comisia de Autorizare a mitingurilor din cadrul primăriei a obținut autorizația, dar nu a mai ridicat-o.

”Am avut întâlnire cu dl primar. Ne-a impresionat deschiderea dumnealui, deoarece ne-a oferit mai mult decat speram. A acceptat întâlnire la Casa de Cultură cu toti taximetriștii în luna martie – când vrem noi, HCLM se va modifica cum vrem noi, nu vor scădea nr. de autorizații sub 1600 cât sunt aprobate acum.”, le-a spus  Lică Neagu taximetriștilor din Constanța.

Tot el a spus că, la solicitarea taximetriștilor, primarul nu va permite ca UBER și Clever-go să intre în Constanța.

”Când vom vedea unul de genul ăsta îl vom anunța pe dl. primar și va lua măsuri în sensul ăsta. Mai mult, ne ajută ca în cel mult 3 ani să înlocuim tot parcul cu mașini electrice, pe gaz de nu știu care și pe hidrogen. Ne pune la dispoziție stații electrice de încărcare în mod gratuit.”, a menționat Lică Neagu.

Tot el a spus că primarul Făgădău ”a negociat pentru noi la Paris cu marii producători de mașini, Toyota, etc. să luăm mașini prin programul rabla, o parte să plătească producătorul, altă parte timbrul verde, iar taximetristul rata, nu din buzunar ci din diferența de la combustibil și curentul electric consumat. Mai multe ne va spune la întâlnirea din martie. Mai mult, vrea să mărim tariful pentru a nu mai fi tentația de furt a clientului. Cei care fura clienții vor fi eliminați.  În aceste condiții AM ANULAT MITINGUL DIN 13-14 februarie, deoarece   am obținut tot ce am vrut și ceva în plus.”, a precizat Lică Neagu.

Foto: Lică Neagu

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu într-un apartament din Constanța! Un bărbat a fost resuscitat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, într-un un bloc de pe strada Soveja, nr.70 din municipiul Constanța a izbucnit un incendiu. Persoana care a sunat la numărul 112 a precizat că este foarte mult fum pe casa scării.

La fața locului s-au deplasat de urgență pentru a interveni 9 subofițeri cu autoscara și o autospecială de stingere plus un echipaj SMURD.

În interiorul apartamentului a fost găsită o persoană de sex masculin, inconștientă. A fost preluată de echipajul SMURD B și i s-au făcut manevre de resuscitare.
După o perioadă de timp, bărbatul a prezentat semne vitale în urma resuscitării așa că a fost preluat de SMURD și transportat la spital.

Cauza probabilă a producerii incendiului este un scurtcircuit electric.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Mangalia: Un șofer băut a provocat un accident în care au fost implicate mai multe autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un accident grav s-a produs în cursul serii trecute, în municipiul Mangalia.

Potrivit IPJ Constanța, la ora 20.26, un bărbat de 25 ani a condus un autoturism pe str. Rozelor din municipiul Mangalia, dinspre str. Ion Creanga către str. Matei Basarab. În dreptul bl. R 11 a intrat în depășirea unui autoturism condus de o femeie de 25 ani. În momentul efectuării manevrei de depășire, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul direcției către partea stângă a sensului de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 25 ani a fost proiectat către dreapta și s-a răsturnat pe partea carosabilă și, de asemenea, a intrat în coliziune cu autoturismul depășit pe care l-a proiectat către partea stângă a sensului de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 25 ani.

Conducătorul auto care a provocat accidentul a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, care a indicat valoarea de 0.31 mg / l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să se supună recoltării de probe biologice de sânge.
Împotriva tânărului s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introdus în CRAP din cadrul IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A fost cutremur în zona seismică Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ziua de 20 aprilie, la ora 14.22.27 (ora Romaniei) s-a produs, în Zona seismică Vrancea, judetul Buzău un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, la adâncimea de 133 km.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de I grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (18km), Covasna (40km), Întorsura Buzăului (45km), Mizil (54km), Târgu Secuiesc (55km).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: