Connect with us

Actual

Taximetriștii din Constanța au anulat mitingul de protest! Ce le-a promis primarul Făgădău?

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, președintele Camerei Taximetriştilor din Constanța, Lică Neagu a ajuns la primăria din Constanța pentru a solicita autorizarea unui protest al taximetriștilor care ar fi trebuit să se desfășoare în cursul acestei săptămâni.

Și asta deoarece la nivelul Primăriei se intenționa schimbarea Regulamentului de funcționare astfel încât ar fi scăzut numărul de autorizații de funcționare până la 1200.

În cursul acestei seri, Lică Neagu s-a adresat taximetriștilor constănțeni, cărora le-a spus că s-a anulat mitingul din 13-14 februarie. El le-a spus colegilor că, la Comisia de Autorizare a mitingurilor din cadrul primăriei a obținut autorizația, dar nu a mai ridicat-o.

”Am avut întâlnire cu dl primar. Ne-a impresionat deschiderea dumnealui, deoarece ne-a oferit mai mult decat speram. A acceptat întâlnire la Casa de Cultură cu toti taximetriștii în luna martie – când vrem noi, HCLM se va modifica cum vrem noi, nu vor scădea nr. de autorizații sub 1600 cât sunt aprobate acum.”, le-a spus  Lică Neagu taximetriștilor din Constanța.

Tot el a spus că, la solicitarea taximetriștilor, primarul nu va permite ca UBER și Clever-go să intre în Constanța.

”Când vom vedea unul de genul ăsta îl vom anunța pe dl. primar și va lua măsuri în sensul ăsta. Mai mult, ne ajută ca în cel mult 3 ani să înlocuim tot parcul cu mașini electrice, pe gaz de nu știu care și pe hidrogen. Ne pune la dispoziție stații electrice de încărcare în mod gratuit.”, a menționat Lică Neagu.

Tot el a spus că primarul Făgădău ”a negociat pentru noi la Paris cu marii producători de mașini, Toyota, etc. să luăm mașini prin programul rabla, o parte să plătească producătorul, altă parte timbrul verde, iar taximetristul rata, nu din buzunar ci din diferența de la combustibil și curentul electric consumat. Mai multe ne va spune la întâlnirea din martie. Mai mult, vrea să mărim tariful pentru a nu mai fi tentația de furt a clientului. Cei care fura clienții vor fi eliminați.  În aceste condiții AM ANULAT MITINGUL DIN 13-14 februarie, deoarece   am obținut tot ce am vrut și ceva în plus.”, a precizat Lică Neagu.

Foto: Lică Neagu

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident MORTAL la Eforie Sud

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un pieton a fost omorât de o mașină între stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, în această seară.

Au intervenit echipele de intervenție din zonă, însă după mai multe minute de resuscitare, pietonul a fost declarat decedat.

Cum s-a petrecut nenorocirea: Un autoturism care se deplasa pe banda a doua de mers către stațiunea Eforie Sud a acroșat un pieton care ar fi traversat neregulamentar, din partea dreaptă a conducătorului auto, din primele informații. După ce au fost efectuate manevrele de resuscitare minute în șir, bărbatul a fost declarat decedat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, turist, din judeţul Buzău.

De asemenea, se cunoaște faptul că șoferul este din Mangalia și are 53 de ani. Identitatea pietonului din Bucău mort în accident nu a fost stabilită, până la aceasta oră, precizează oamenii legii.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Accident rutier lângă Gura Dobrogei. O mașină s-a răsturnat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în apropiere de Gura Dobrogei, pe DN 22 a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme și care s-a soldat cu rănirea a 2 persoane.

Potrivit IPJ Constanța, în data de 24 august a.c., în jurul orei 08:00, un bărbat de 35 ani a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către localitatea Lumina şi, ajungând la km 263+100m, nu a respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

La revenirea pe sensul de mers a acroşat un autoturism condus regulamentar, în aceeaşi direcţie, de către un bărbat, de 68 de ani.

În urma impactului, primul autoturism a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei, de 33 de ani şi a unui minor, de 5 ani, pasageri în primul autoturism.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, mama și copilul răniți au fost transportați la spital cu traumatisme cranio cerebrale.

Centrul Infotrafic a anunțat că circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Aglomerație la punctele vamale din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Este aglomerație, de la primele ore, la punctele de trecere a frontierei spre Bulgaria. Chiar dacă în județul Constanța sunt 5 puncte de trecere, respectiv la: Vama Veche, Negru Vodă, Lipnița, Ostrov și Dobromir, timpii de așteptare la vamă sunt de peste o jumătate de oră.

Potrivit Biroului de presă al Gărzii de Coastă, ”Timpii de așteptare la Punctul de Trecere a Frontierei de la  Negru Vodă sunt de 30 de  minute pe sensul de ieșire din țară și de 20 de minute pe sensul de intrare în țaraă pentru toate categoriile. Nu sunt blocaje, dar în această perioadă punctele de trecere sunt tranzitate de un număr mare de persoane și autoturisme și de aceea timpii de așteptare cresc.”

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: