Societate

Teodorovici: Infrastructura IT a Fiscului este învechită. Prezint scuzele către toţi contribuabilii

mart. 22, 2018 Mihaela Tîrpan

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, și-a cerut scuze pentru problemele apărute în sistemul informatic al ANAF și a recunoscut că infrastructura IT este învechită. Pentru a liniști situația, ministrul a transmis că “s-a lucrat zi şi noapte pentru a găsi o soluţie”.

“Este o situaţie pe care o ştim cu toţii. De ani de zile, din păcate, în zona de Fisc toată infrastructura IT este învechită. Astăzi s-a dat drumul la zona de site. S-a lucrat zi şi noapte pentru a se găsi o soluţie. Vom anunţa în următoarea perioada şi soluţia finală pe care Ministerul de Finanţe o va decide în ceea ce înseamnă zona de IT. Fără o reformă clară, lucrurile rămân aşa cum sunt. Prezint scuzele mele către toţi contribuabilii care în aceste zile au avut nemulţumiri pentru că sistemul nu a funcţionat”, a spus ministrul Teodorovici citat de news.ro.

Aceeași sursă amintește că ANAF a încheiat în 2013 un acord – denumit Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project – RAMP) – de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 milioane euro, pentru modernizarea administraţiei fiscale. Termenul de finalizare este 2018.

În ianuarie 2018, fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus că ANAF a cheltuit doar 23,5% din banii alocaţi în programul de modernizare, suma respectivă fiind cheltuită doar pentru analize şi consultanţă, niciun leu nefiind încă alocat pentru sistemul IT.

Comments

comments