Slide Societate

(FOTO) Rasova. Va fi activat Serviciul de permanență pentru codul portocaliu de inundații. Mesajul primarului

mart. 22, 2018 Mihaela Tîrpan

Pericolul vine de pe Dunăre. În caz de primejdie, autorităţile locale din Rasova sunt pregătite să intervină, declară pentru ziarul nostru primarul Maria Mitu. 43 de oameni sunt pregătiți să intrevină și din 24 martie va fi activat și Serviciul de permanență în cadrul administrației locale.

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, sector aval Gruia – amonte Giurgiu (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu), începând de joi dimineaţa până pe 31 martie.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. De asemenea, în intervalul 24 martie, ora 6:00 – 31 martie, ora 18:00 va fi cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul Hârşova – Brăila şi în Delta Dunării – judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Comuna Rasova din județul Constanța se află situată pe malul drept al Dunării, așa încât pericolul poate fi major.

Astăzi, primarul comunei Rasova, Maria Mitu, a declarat pentru “Ordinea.ro” că serviciul de permanență va fi activat din 24 martie, așa cum prevede legislația din domeniu pentru instituirea codului portocaliu de inundații. De asemenea, edilul îi liniștește pe localnici cărora le transmite că la acest moment nu există pericol pentru locuințele situate pe malul Dunării.

“Noi nu avem încă un cod portocaliu de inundații pentru zona în care ne aflăm, nu putem alarma populația doar pentru o atenționare de cod galben. Totul este sub control. Avem serviciu de permananță la Primărie, însă îl vom activa din 24 martie, dată pentru care hidrologii au emis cod portocaliu de inundații pe Dunăre. Avem 42 de oameni pregătiți să intervină. Dunărea mai are 3 metri până să ajungă în sat, cel mult vor fi inundate niște terenuri arabile. Pe sat nu va intra, noi avem un protocol încheiat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ei urmând să ne acorde ajutor și pe care îl vom pune în aplicare, în caz de nevoie. De asemenea, podețele de sub șoseaua principală sunt curățate”, a declarat primarul Maria Mitu pentru ziarul nostru.

..

Comments

comments