Connect with us

Societate

Teste COVID-19 rapide la Complexul Balnear și de Recuperare C.A.A. Corpore Sano Techirghiol

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea s-a asigurat că atât personalul cât și pacienții care trec pragul sanatoriului sunt protejați de o posibilă infectare cu COVID-19. Pacienții, medicii, asistentele și restul personalului medical și non medical sunt testați pentru depistarea infectării cu COVID-19 cu teste rapide, cu rezultatul în 15 minute, achiziționate de la Compania Națională Unifarm S.A., care colaborează cu Ministerul Sănătății.

Mesajul complet al managerului Complexului Balnear și de Recuperare C.A.A. Corpore Sano din Techirghiol, Septimiu Bourceanu, vi-l redăm integral:

În contextul extinderii infecției cu coronavirus declanșată în România, în cadrul unității sanitare de tip sanatorial Complex Balnear și de Recuperare C.A.A. Corpore Sano din Techirghiol a fost declanșat mecanismul intern de protecție a pacienților și personalului. Conducerea s-a asigurat că atât personalul cât și pacienții care trec pragul sanatoriului sunt protejați de o posibilă infectare cu COVID-19. Pacienții, medicii, asistentele și restul personalului medical și non medical sunt testați pentru depistarea infectării cu COVID-19 cu teste rapide, cu rezultatul în 15 minute, achiziționate de la Compania Națională Unifarm S.A., care colaborează cu Ministerul Sănătății. De asemenea, s-au luat măsuri pentru organizarea triajului epidemiologic în triajul special amenajat în holul de la recepția sanatoriului. Alte măsuri suplimentare: s-au achiziționat suplimentar covoare de decontaminare, dispensere cu gel dezinfectant și biocid, costume de protecție, măști și mănuși examinare de unică folosință și s-a procedat la dezinfectarea prin nebulizare a laboratorului de medicină fizică, recuperare și balneofizioterapie. De asemenea și în restul unității sanitare se asigură dezinfectarea în mod constant. În spațiile de așteptare, scaunele sunt așezate la o distanță de minim un metru unul față de celălalt. S-a limitat accesul în cadrul unității sanitare cu obligativitatea ca toți cei care intră să aibă făcut triajul epidemiologic, să dea declarații pe proprie răspundere sub sancțiunile prevăzute de Codul penal. Pentru a identifica personalul și pacienții posibili contact sau infectați, pacienții, la internare, și tot personalul, înainte de începerea programului, completează zilnic o declarație pe proprie răspundere referitoare la starea de sănătate și posibilii contacți sub sancțiunile prevăzute de Codul penal. “Sănătatea personalului și a pacienților noștri este prioritate zero în cadrul Complexului Balnear și de Recuperare C.A.A. Corpore Sano. Pacienții, personalul medical și non medical sunt monitorizați non stop și li se asigură toate măsurile de siguranță posibile pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Suntem în permanentă legătură cu Direcția Județeană de Sănătate Publică, cu Prefectura și cu organismele de resort din Ministerul Sănătății. Orice modificare a procedurilor, orice măsură suplimentară de prevenție recomandată de autorități va fi imediat implementată în cadrul unității sanitare.

Comments

comments

Societate

Liga Militarilor Profesioniști, aprecieri și mulțumiri pentru activitatea generalului locotenent în rezervă Dumitru Prunariu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liga Militarilor Profesionişti vă urează “LA MULȚI ANI!”, domnule General Prunariu!

Gen.(r) Dumitru Prunariu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști, își serbează Ziua de naștere.

Noi, camarazii LMP, îi adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. Folosim acest prilej pentru a adresa domnului General un sincer și călduros La Mulţi Ani!

Personalitate marcantă în domeniul aeronauticii, primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic şi cel de-al 103-lea în lume, Generalul-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore, 42 de minute și 52 de secunde, în perioada14 – 21.05.1981, participând la misiunea Soiuz 40, în cadrul programului spațial ”Intercosmos”.

”Prunariu din România”, așa cum este cunoscut în lumea întreagă, a călătorit mult în interes profesional şi a fost ales în multe funcții, în plan internațional.

Generalul-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu crede cu tărie că nu este o rușine să fii patriot, ba, mai mult decât atât, este convins că a fi patriot este o necesitate: ”din Spațiul Cosmic imaginea României mi-a părut ca de pâine rumenă de casă, apetisantă pentru mulți, dacă este să o luăm într-un sens figurativ, politic, geopolitic…”

Îi dorim domnului General-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu multă putere de muncă, pentru a reprezenta cu onoare și demnitate România, mulți ani de aici înainte, în clubul select al aeronauticii mondiale!

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Trafic restricționat pe Autostrada A2, în apropiere de Cernavodă. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, până la ora 15.00, traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A2 București – Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța, se vor executa lucrări de frezare și asfaltare a părții carosabile, la kilometrul 164, pe raza localității Cernavodă, județul Constanța,  motiv pentru care vor fi restricționate, pe rând, toate benzile.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să sporească atenția și să reducă viteza în zona lucrărilor semnalizate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS primește cereri pentru permisele de călătorie valabile în anul 2021

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS anunță că, începând de astăzi, 25.09.2020, se pot depune cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021.

Categoriile de beneficiari pentru care Primăria Municipiului Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:

1.Pensionari cu pensii până la 2.100 lei (inclusiv). În ultima şedinţă din actualul mandat, Consiliul Local Constanța a aprobat corelarea plafonului pentru care se acordă facilităţi cu creşterea punctului de pensie, astfel că valoarea acestuia a fost majorată până la 2.100 lei.

2.Persoane în vârstă de peste 60 de ani, care nu realizează venituri.
3.Persoane în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri.

Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate permisele de călătorie gratuită sunt:

a) cerere tip

b) act de identitate (copie și original );

c) cupon de pensie (copie xerox) pentru persoanele menționate la punctul 1).

Cererile se pot procura gratuit de la orice chioșc de bilete al CT BUS S.A. Cererile și documentele aferente se pot depune zilnic a toate chioșcurile de bilete din oraș.

Următoarele categorii de beneficiari NU vor depune cerere, dar vor ridica abonamentul / permisul de călătorie de la orice chioșc de bilete al CT BUS:

• ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR
• STUDENȚII ORFANI
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI (cu handicap grav, accentuat), și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap – pot obține permisul de călătorie de la D.G.A.S. Constanța – B-dul Ferdinand nr. 97 (Blocul Turn – Gară);
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI, cu grad de handicap mediu și ușor – pot obține permisul de călătorie de la toate tonetele CT BUS;
• DEȚINUȚII POLITICI (Decret – Lege Nr.118 / 1990) și PERSOANELE STRĂMUTATE (Legea Nr. 189 / 2000) – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Gară / la sediul CT BUS;
• ȘOMERII – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Delfinariu, KM 4;
• Beneficiarii Legii 416 – pot obține permisul de călătorie de la toneta CT BUS – City Park Mall.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: