Connect with us

Politica

Theodor Paleologu, candidatul glumeț și ironic, cu vocabular impecabil și studii la Sorbona (P)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Theodor Paleologu se află pe poziția numărul 2 pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 și este candidatul susținut de Partidul Mișcarea Populară pentru fotoliul de la Cotroceni.

Theodor Paleologu s-a născut în 1973 în București și a crescut în mijlocul grupului de intelectuali din jurul tatălui sau, cunoscutul scriitor, senator și ambasador Alexandru Paleologu. Provine dintr-o familie cu tradiție în diplomație. Tatăl său a fost ambasador al României la Paris și senator PNL.

Paleologu s-a remarcat prin discursul său glumeț și ironic, prin volabularul excelent, prin claritatea mesajelor transmise, dar și prin pipa purtată în colțul gurii atunci când s-a înscris în cursa pentru președinția PDL în 2011.

A fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. De asemenea, a fost ”fellow” la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga.

A fost ambasador al României în Danemarca și Islanda în perioada 2005 – 2008. Din 2005, a devenit ambasador al României la Copenhaga, și ulterior la Reykjavík, dar a renunțat la diplomație pentru a candida la alegerile legislative din 2008 din România din partea PD-L. În urmă acestui scrutin, a devenit deputat de București în Parlamentul României și ministru al Culturii în Guvernul Emil Boc.

În ianuarie 2013 a fondat Casa Paleologu, o școală privată în cadrul căreia ține și găzduiește cursuri în domeniile umaniste.

Theodor Paleologu a fost deputat de București începând cu legislatura 2008-2012, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă.

Cum se descrie și de ce candidează pentru cea mai înaltă funcție din stat

“Sunt profesor cu peste 20 de ani de experiență, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu — o școală privată de studii umaniste. Am studiat filozofie și teorie politică la Paris și München, am predat în Franța, Statele Unite și Germania. Am servit România ca ambasador în Danemarca și Islanda, ca deputat în două legislaturi, ca ministru al culturii și cultelor. M-am luptat pentru apărarea patrimoniului cultural. Am readus în circuitul public instituții precum Biblioteca Națională din București sau Teatrul Național din Iași. Alături de sute de mii de români, am protestat în ultimii ani împotriva abuzurilor și incompetenței regimului actual. Ca descendent al unei familii cu o veche tradiție politică, am simțit că am datoria de a mă implica în viața cetății. Candidez la funcția de președinte cu convingerea că România merită mai mult. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă. Vă mulțumesc pentru încredere”, spune Theodor Paleologu despre el.

Cum trebuie să fie președintele

Transmite tuturor cetățenilor că România merită, la 30 de ani de la căderea “odiosului regim ceaușist”, un președinte – diplomat, un președinte – educator, un președinte – independent, fără contracte cu Statul și liber din punct de vedere financiar.

“Președintele României are cîteva mari atribuții constituționale: reprezintă statul român și pe toți cetățenii români în interiorul țării și în politica externă, mediază între stat și societate, asigură echilibrul între puterile statului, avînd atribuții în următoarele domenii: executiv: numește primul ministru, semnează numirile miniștrilor propuși de premier și poate prezida ședințele de guvern, conduce Consiliul Superior de Apărare a Țării și numește șefii unor instituții de forță ale statului; legislativ: are inițiativă legislativă prin referendum, se poate adresa parlamentului, poate inspira mari proiecte naționale, simbolice sau legislative, prin comisiile prezidențiale; judecătoresc: prezidează Consiliul Superior al Magistraturii și numește în funcție judecătorii și procurorii”, explică Theodor Paleologu.

Despre rolul președintelui și ce nu a făcut Klaus Iohannis, actualul șef al statului

Theodor Paleologu spune despre actualul președinte al României că nu a discutat cu oamenii, nu s-a întâlnit realmente cu oamenii, că a fost un președinte absent. Tocmai din această cauză, candidatul Paleologu își propune să fie în permanentă legătură cu cetățenii.

“Președintele Klaus Iohannis nu s-a întîlnit realmente cu oamenii, cu societatea. A fost un președinte absent din rîndul poporului care l-a ales. Eu îmi voi petrece mandatul în dialog continuu cu oamenii, cu reprezentanții tuturor profesiunilor și comunităților. Nu voi fi doar vocea statului în raport cu cetățenii, ci și vocea cetățenilor, pe care statul a refuzat prea adesea să o asculte. Președintele Iohannis a numit trei guverne incompetente și corupte, care au apărat penalii, au fragilizat statul de drept, au deturnat banul public dinspre investiții în educație, sănătate și infrastructură înspre consum și corupție, au compromis credibilitatea României în exterior. Ultimul Președinte al României a fost un președinte constatator, un soi de notar care a semnat cel mai adesea ce i-au propus cei trei prim-miniștri PSD pe care i-a numit în funcție. În decursul ultimilor cinci ani, funcția prezidențială s-a golit treptat de conținut. În mandatul meu, îmi propun să redau substanță funcției prezidențiale și să reprezint cu adevărat interesele națiunii. În primul rînd, consider necesară revizuirea actualei Constituții, care creează blocaje în activitatea statului. Actualmente, un președinte ales prin vot universal numește primul ministru dar nu îl poate demite în chip simetric. Trebuie să lansăm o dezbatere națională despre tipul de regim pe care îl dorim. Cu această ocazie voi lansa în dezbaterea națională și chestiunea monarhiei, amînată de 30 de ani. Ce ne dorim: o republică prezidențială, o republică semi-prezidențială fără actualele blocaje constituționale, o republică parlamentară, o monarhie constituțională? La 30 de ani de la căderea regimului ceaușist, România și-a regăsit libertatea, și-a asigurat securitatea prin aderarea la NATO, s-a alăturat Uniunii Europene și a intrat pe calea prosperității, dar își pierde în ritm îngrijorător poporul. Milioane de români tineri, harnici și creativi și-au părăsit patria, mii de copii români se nasc an de an în străinătate și vor contribui la viitorul altor națiuni. Prosperitatea familiilor românești între granițele țării noastre trebuie să fie prioritatea oricărui politician responsabil, și cu atît mai mult a Președintelui, care reprezintă întreaga națiune. Pentru a atinge aceste obiective, România trebuie să fie în primul rînd ea însăși o ţară performantă prin instituţiile sale, prin propria-i economie, prin propria-i clasă politică dar şi prin propriul său popor care la rîndu-i trebuie să fie performant şi unit în jurul obiectivului Reîntregirii Ţării. Candidez la funcția de președinte cu convingerea că România merită mai mult. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă”.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 31190006

Comments

comments

Politica

(FOTO-VIDEO) Care este viziunea PRO România pentru cartierele Km. 4-5 și CET

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul Pro România la Primăria Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre, a continuat seria de prezentări de proiecte pentru fiecare zonă a municipiului. De data aceasta, zonele vizate de Mircea Dobre au fost cartierele Km. 4-5 și CET. Candidatul PRO România a spus în cadrul unei conferințe de presă că una dintre cele mai mari probleme pe care a regăsit-o în aceste zone este Baza sportivă Trunghi, care ajuns la ora actuală o savană.

„E un teren de peste 37.000 mp și cred că este singurul teren așa de mare în municipiul Constanța, și cred nimeni nu a pus nimeni ochii pe el din două motive: este bază sportivă și este înconjurat de cale ferată. Din aceste motive, administrația publică locală l-a lăsat în paragină. Cred că nici șerpii nu stau acolo. Am fost și am văzut și pot să spun că este o pârloagă. Ne propunem să o regândim zona în special pentru atletism“, spus Dobre.

El a afirmat că, totodată, pe acel teren există o sală, care nu poate fi numit nici măcar grajd și unde se antrenau cândva cei care făceau lupte.

„Am avut un campion olimpic. Avem un sport olimpic cu rezultate bune în Constanța, prin Draica, dar acum pentru acest sport nimeni nu mai reprezintă nimic“, a punctat Dobre.

Conferința de presă PRO România#PRO #România #MirceaDobre #RazvanFilipescu

Publicată de Mircea Titus Dobre pe Vineri, 7 august 2020

Iată ce prevede proiectul pentru Km 4-5 și CET

„Se propun mai multe proiecte pentru zonele din cartierele KM 4-5 și CET, proiecte menite să rezolve probleme reale cu care locuitorii cartierului se confruntă:

– Trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de mașini care împiedica circulația în condiții de siguranța a oamenilor

– Aglomerație de mașini și cartierul duce lipsa de locuri de parcare amenajate

– Spațiile verzi existente nu sunt intreținute

– Lipsa locurilor de joacă amenajate pentru copii

– Lipsa terenurilor de sport pentru antrenament

– Zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre

În scopul îmbunătățirii mediului de viață a constănțenilor, echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții, care realizate împreună, sunt menite să contribuie la îmbunătățirea mediului urban. Printre aceste proiecte se numără:

  1. Modernizarea bazei sportive TRIUNGHIUL

În suprafață de 37 099 mp, cu acces din Strada Caraiman. Vor fi spații pentru pentru mai multe categorii de sport, iar sala de antrenament pentru lupte vă fi reconstruită.

  1. Modernizarea terenului de sport existent, realizarea unui loc de joaca pentru copii

și realizarea unei parcări subterane publice cu 228 locuri de parcare – în apropierea Școlii cu clasele I-VIII AUREL VLAICU (Aleea Albatrosului)

  1. Modernizarea parcului Viitorului – amenajarea de 15 236 mp de spațiu verde și spațiu public – Str. Caraiman
  1. Amenajarea unui loc de joacă pentru copii, a unei zone cu spațiu verde și spațiu

public și a unei parcări subterane de 178 de locuri de parcare – în apropiere de Strada

Prelungirea Liliacului

  1. Realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasa circulabilă, cu o capacitate de 219 de locuri de parcare – în apropierea Străzii Progresului și Aleii Progresului
  1. Realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasa circulabilă, cu o capacitate de 219 de locuri de parcare – în apropierea străzilor Arcului și Progresului
  1. Realizarea unei parc pentru picnic și grătare – PARC “LA GRĂTARE” – amenajare spațiu verde și spatiu public pe o suprafață de 17 586mp. Vor fi prevăzute locuri pentru picnic și grătare acoperite și neacoperite, grupuri sanitare, locuri de parcare, teren de sport, loc de joacă pentru copii, spații verzi.

Pentru siguranța circulației pietonale, se vor prevedea 2 pasaje subterane, unul va fi pe sub Șoseaua Mangaliei iar celălalt vă subtraversa o bretea de circulație ce duce spre Șoseaua Mangaliei.“

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PNL Independența a trecut la PMP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an. Astfel, candidatul pentru funcția de primar al comunei Independența este Jan Tică, acesta fiind și președintele organizației. PMP notează că echipei lui Jan Tică s-a alăturat Mustafa Feni, președinte al organizației PNL Independența.

„Salut înscrierea lui Mustafa Feni în echipa PMP. În acest moment avem o echipă mai puternică, devotată și cu mult entuziasm. Sunt convins că Jan Tică, împreună cu echipa sa, are toate datele necesare pentru a câștiga primul mandat de primar al comunei Independența”, a declarat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că vineri începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august, informează AEP.

Sursa citată menţionează că în data de 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Informaţiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate pe site-ul www.roaep.ro accesând linkul https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2020/07/mof633.pdf.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: