Conecteaza-te cu noi

Actual

TikTok a fost interzis pe telefoanele angajaților guvernamentali din SUA si Canada

Published

on

tiktok

Agențiile federale americane vor trebui să se asigure că dispozitivele lor nu mai sunt echipate cu aplicația video TikTok în termen de 30 de zile, a ordonat luni Biroul de management și buget (OMB) al Casei Albe, citat de Le Figaro.

Deținută de compania chineză ByteDance, TikTok a fost vizată de legislatorii americani care consideră că aplicația reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Utilizarea aplicației pe dispozitivele angajaților guvernamentali fusese interzisă printr-o lege adoptată la sfârșitul lunii decembrie.

Ordinul OMB este adoptat pentru aplicarea acestei legi, ratificată la începutul lunii ianuarie de președintele Joe Biden. Într-un memorandum, directoarea biroului, Shalanda Young, a cerut agențiilor guvernamentale să „elimine și să interzică instalațiile” aplicației pe dispozitivele deținute sau operate de acestea și să „interzică traficul de internet” de pe aceste dispozitive către aplicație.

„Un nivel inacceptabil de risc”

Platforma ultrapopulară de videoclipuri virale de scurt metraj, deținută de compania chineză ByteDance, a fost supusă unui control din ce în ce mai atent din partea occidentalilor care se tem că aceasta ar putea oferi Beijingului acces la datele utilizatorilor din întreaga lume. Interdicția guvernului federal american vine la câteva zile după o decizie similară a Comisiei Europene, care a interzis TikTok personalului său pentru a „proteja” instituția. De asemenea, guvernul canadian a anunțat luni că, începând de marți, va interzice TikTok de pe dispozitivele mobile pe care le pune la dispoziția personalului său, invocând „un nivel inacceptabil de risc” pentru confidențialitate și securitate. TikTok se numără deja printre aplicațiile chinezești interzise în India din 2020.

Advertisement

Cu peste un miliard de utilizatori activi la nivel mondial, TikTok este a șasea cea mai utilizată platformă de socializare, potrivit celui mai recent raport We Are Social privind evoluția digitală, publicat în ianuarie. TikTok a recunoscut în noiembrie că unii angajați din China puteau avea acces la datele utilizatorilor europeni, iar în decembrie a recunoscut că angajații au folosit datele pentru a urmări jurnaliști. Însă grupul neagă orice control sau acces al guvernului chinez la datele sale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions