Connect with us

Actual

Șeful DNA Constanța a câștigat pe fond un proces împotriva unor jurnaliști care l-au linșat mediatic

Published

on

Șeful DNA Constanța, procurorul Andrei Bodean, a câștigat în primă instanță procesul cu Antena 3, EVZ, stiripesurse, Mihai Gâdea, Mirel Curea și alți jurnaliști care l-au acuzat că l-a arestat, anchetat și trimis în judecată pe avocatul constănțean Sorin Calaigii după ce soția acestuia i-ar fi refuzat avansurile sexuale procurorului la o petrecere de Revelion, transmite Info Sud-Est.

Decizia judecătorilor Tribunalului Cluj nu este definitivă.

Dosarul lui Bodean împotriva EVZ, Antena 3, știripesurse și a celorlalte trusturi și jurnaliști a fost înregistrat în decembrie 2019 la Tribunalul Cluj (679/117/2019), iar luni judecătorii au admis în parte cererea procurorului, mai scrie sursa citată.

Judecătorii susțin că șefului DNA Constanța i-au fost încălcate dreptul la onoare, demnitate și reputație, dar i-au respins solicitarea pentru despăgubiri morale, în timp ce pârâții sunt obligați să publice sentința Tribunalului Cluj într-un ziar de mare circulație, pe cheltuiala lor, și să-i plătească procurorului cheltuielile de judecată în valoare de 2100 de lei.

Andrei Bodean a fost pus sub învinuire în iunie 2019 de Secția Specială condusă de facto la acea vreme de Adina Florea. Speța era deschisă în urma plângerii avocatului Sorin Calaigii, iar Bodean a fost anchetat pentru cercetare abuzivă și represiune nedreaptă. Dosarul a fost clasat în decembrie 2022 de noua ”secție specială” din cadrul Parchetului General.

IMPORTANT! Andrei Bodean (42 de ani) a trimis în judecată oameni cu notorietate din Constanța, majoritatea primind condamnări definitive. Printre aceștia îi amintim pe Nicușor Constantinescu, fost șef al CJ Constanța (care ispășește o pedeapsă definitivă), Radu Mazăre, fost primar al municipiului Constanța (6 ani și jumătate, în primă instanță, ulterior achitat în apel), primari de municipii, șefi de instituții, polițiști, oameni de afaceri, avocați etc. De altfel, procurorul Bodean a fost poreclit de Nicușor Constantinescu ”Zorro de Dobrogea”.

INFO! Andrei Bodean coordonează activitatea DNA Constanța din 1 octombrie 2018. Procurorul Bodean a semnat scrisorile magistraților împotriva modificărilor legilor justiției, a participat la proteste și a candidat la șefia DNA împotriva Adinei Florea, cea care a condus de facto Secția de Investigare a magistraților.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!