Connect with us

Administratie

Tinerii din comuna Tuzla, invitați să facă parte din proiectul “Tuzla Smart Living”. Cum vă puteți înscrie

Publicat

la

Centrul pentru Tineret ”Ion Creangă” din comuna constănțeană Tuzla a fost, vineri, 24 septembrie, gazda lansării proiectului “Tuzla Smart Living 2021-2025”, proiect inițiat și coordonat de instituția de cultură din localitate, prin compartimentul de specialitate Cultură, Sport, Religie și Activități pentru Tineret din cadrul Primăriei Tuzla.

Detaliile proiectului le găsiți aici:

Programe pentru copii, tineri și vârstnici, prin proiectul ”Tuzla Smart Living 2021-2025”

Aproape de jumătatea lunii octombrie, instituția de cultură din comuna Tuzla lansează un nou proiect dedicat, în special, tinerilor. Este vorba despre proiectul “Dezvoltarea Asociativității în Râândul Tinerilor din comuna Tuzla”, componentă a sus menționatului Program “Tuzla Smart Livind 2021+-2025”.

Pentru inscriere, cei interesați sunt așteptați la Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga”
Detalii suplimentare la numarul de telefon: 0746044718

Proiectul inregistrat „Dezvoltarea Asociativitatii in Randul Tinerilor din Comuna Tuzla”, porneste in acest an cu un program pilot
SUMARUL PROIECTULUI:
4.1 Dezvoltarea abilitatilor si competentelor in randul tinerilor folosind diferite metode specifice educatiei nonformale;
4.2 Indrumarea si perfectionarea tinerilor prin diferite cursuri oferite cu titlu gratuit pentru a putea ocupa un loc de munca full sau part time;
4.3 Dezvoltarea de metode menite sa apropie autoritatea publica locala de miscarea de tineret;
4.4. Indrumarea tinerilor catre o gandire, vorbire si manifestare Pro- Integritate;
4.5 Implicarea tinerilor in activitati sportive si recreative.

DETALII PROIECT:
Pornind de la considerentul ca cea mai buna investitie e tineretul, factorul de interes local va aborda problema tinerilor pornind de la:
– investitia in tine, care inseamna alocarea de resurse sporite pentru dezvoltarea unor domenii de interes ale tinerilor.
– cresterea capacitatii tinerilor, care se refera la promovarea potentialului pe care tinerii le au pornind de la domeniile de interes ale acestora.
Domeniile de interes ale tinerilor pornind de la analizele efectuate de catre Uniunea Europeana prin agentiile de resort, sunt: voluntariat, angajabilitate, antreprenoriat si educatie, avand ca prioritati de realizare educatie formala, nonformala si cultura, sanatate, sport, petrecerea timpului liber, participare si voluntariat.
Conform Legii Tineretului orice persoana cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani este tanar, stabilind si creand premize pentru interventiile UAT-urilor pe tineret. Drept urmare a celor mai sus mentionate vom dezvolta prezentarea de la pct.4”, transmit reprezentanții Centrului Cultural Tuzla.

Partenerii proiectului sunt: Primăria Tuzla, prin Centrul pentru Tineret ”Ion Creangă”, Consiliul Local Tuzla, Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, DGA, prin Serviciul Județean Anticorupție Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța; partenerii secundari ai proiectului sunt: centre culturale și case de cultură, ONG-uri, cluburi sportive, societăți comerciale, mass media, societatea civilă.

foto: Facebook / Centrul Cultural Ion Creanga Tuzla

Comments

comments

Administratie

Un investitor vrea să ridice o clinică de înfrumusețare aproape de plajă. Iacob (USR): „Ne opunem. Dorim promenadă până la Pescărie“

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai mulți investitori dau târcoale terenurilor din apropierea plajelor. Un investitor a depus la Primăria Constanța un aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ. Concret, investitorul dorește să ridice o clinică de înfrumusețare. Construcția ar urma să fie ridicată în dreptul Spitalului Militar. Consilierul local Cătălin Iacob (USR), membru al Comisiei de Urbanism, spune că aleșii USR se opun construcțiilor în apropierea plajelor și că ei își doresc să amenajeze o zonă de promenadă de la Plaja Modern până la Pescărie, așa cum a fost stabilit și în programul de guvernare locală.

„Proprietarul unei suprafețe generoase de taluz dorește să construiască o clinică de înfrumusețare. Zona este una foarte atractivă pentru investiții private, dar noi rămânem la părerea noastră. Promenadă de la Modern până la Pescărie. Așadar, nu vom vota niciun astfel de plan urbanistic zonal.“, a declarat Cătălin Iacob.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac se întrece în promisiuni. Spune că va aloca fondurile necesare pentru repararea Spitalului de Boli Infecțioase

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a postat un videoclip prin intermediul căruia face referire la situația de la Spitalul de Boli Infecțioase. El spune că are soluții pentru redeschiderea unității medicale și că primăria va suporta toate costurile. De asemenea, transmite că nu se pune problema să se renunțe la vreunul din cei 274 de angajați ai spitalului.

Iată declarația sa:

”Vreau să fiți convinși că obiectivul nostru primordial este să redeschidem spitalul și să-l redăm constănțenilor, indiferent cât va costa treaba asta. Însă acest lucru nu se poate face peste noapte. Împreună cu conducerea interimară a spitalului, după consultarea întregului colectiv de medici, am stabilit câteva direcții clare de acțiune, care s-au concretizat după cum urmează:

  • am contactat mai mulți furnizori de spitale modulare și ne îndreptăm cel mai probabil spre soluția achiziționării unuia de 70 de paturi, care apreciem că va fi funcțional la începutul anului viitor
  • explorăm de asemenea și varianta închirierii  unui spital privat, acreditat covid pentru a suplini o parte din cele 140 de paturi pierdute.

Suntem capabili să punem la dispoziție fondurile necesare pentru repararea spitalului, chiar dacă acesta va intra anul viitor în reabilitare generală.

Ne vom implica, de asemenea, și pentru a ajuta aparatul administrativ al spitalului în urgentarea procedurilor de achiziție a lucrărilor necesare pentru obținerea tuturor autorizărilor și acreditărilor obligatorii.

Oricare  din aceste măsuri, chiar și toate împreună suntem dispuși să le luăm dacă specialiștii Consiliului de Administrație al Spitalului (n.r. – care s-au întrunit azi, de la ora 14.00) vor considera că sunt necesare.

Vreau să subliniez că nu se pune problema să renunțăm la vreunul din cei 274 de colegi de la spital. Chiar dacă salariile nu ar trebui să se plătească din banii primăriei, în cazuri excepționale, se impun măsuri excepționale.

Vom găsi soluții să alocăm bani pentru plata salariilor până când vom redeschide spitalul și vom restabli contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Și vă mai rog ceva: Nu-i credeți pe cei care exagerează emoția acestei situații. Ei o fac din interese personale, meschine, politice și nicidecum nu le pasă de dvs. Cei cărora le pasă de dvs. iau decizii raționale și obligatoriu legale.”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce face Vrabie de la Medgidia cu banii primiți de la Cîțu

Publicat

la data de

Scris de

Înainte de moțiunea de cenzură care l-a trimis acasă cu un vot istoric, premierul Florin Cîțu a băgat adânc mâna în fondul de rezervă pentru a trimite bani în teritoriu, la primăriile liberale, de acolo de unde i-au venit și voturile la Congresul PNL. Medgidia este una dintre primăriile din România care a primit fonduri uriașe. De altfel, în județul Constanța municipiile Constanța și Medgidia au primit cei mai mulți bani.

Acum, interesant este modul în care edilii aleg să cheltuiască acești bani. Ne oprim la Medgidia, cu documente, desigur, și răspunsuri oficiale deja publice.

Primarul din Medgidia a primit 23.000.000 de lei, cea mai mare sumă alocată în județul Constanța.

Dobrogea Live” a solicitat Primăriei Medgidia să spună ce destinație vor avea cei 23 de milioane de lei. Răspunsul a fost unul scurt și foarte evaziv:

„Vă comunicăm că aceste sume vor fi folosite pentru investițiile, proiectele și activitățile desfășurate în Municipiul Medgidia.”

La scurt timp după publicarea informației, Luminița Vlădescu, fostul viceprimar al municipiului Medgidia, în prezent consilier local, a publicat două documente pe care conducerea administrației locale le-a pus la dispoziția aleșilor locali și prin care primarul Vrabie spune ce va face cu banii.

Prin urmare, cei mai mulți bani vor merge spre proiectele neterminate și urmează, ați ghicit, clubul sportiv din oraș, unde ajunge suma de 2,1 milioane de lei.

Iată lista postată de consilierul local Luminița Vlădescu în mediul online:

Club sportiv- 2 100 000 lei
Sănătate – 600 000 lei
Învățământ – 1 300 000 lei
Servicii publice- 200 000 lei
Cultutura, recreere, religie – 3 000 000 lei
Întreținere străzi – 852 000 lei
Proiecte neterminate – 14 000 000 lei
Iată și documentele:
Așadar, cei mai puțini bani se duc spre sănătate și infrastructură. Restul, comentați dvs.!

INFO! Județul Constanța, unde grupul PNL condus de deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a întors armele împotriva lui Ludovic Orban, a primit cea mai mare sumă: 71.437.000 de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

Cîțu a băgat adânc mâna în Fondul de Rezervă. Constanța și Medgidia, campioane la primit bani

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: