Connect with us

Politica

Tinerii din PNL Constanța îl pun la zid pe senatorul Chițac. “Știți unde se află comuna Topalu? Nu ați ajuns niciodată, dar ați luat cel mai mare procent”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

La nici o săptămâna de la anunțul demisie din Partidul Național Liberal al senatorului Vergil Chițac, tinerii din cadrul Organizației liberalilor de la Constanța trimit un comunicat de presă prin intermediul căruia îi aduc acuzații grave senatorului devenit deja independent dar care a ajuns în Parlamentul României pe listele PNL. Tinerii liberali îl trang la răspundere pe Vergil Chițac că nu ar avea cunoștință despre locurile pe hartă ale localităților din Colegiul său, însă a reușit să îbțină procente dintre cele mai bune. Iată textul integral al Biroului de presă al PNL Constanța:

“Cu toate că Organizația Tineretului Național Liberal Filiala Constanța a decis de multe ori să rămână neutră în raport cu problemele interne ale organizației de seniori, vestea demisiei amiralului Vergil Chitac din PNL a generat un val de indignare în rândul tinerilor, mai ales din cauza declarațiilor publice ale acestuia.

Deși a fost primit de noi cu brațele deschise, cu optimism și încredere în ceea ce privește experiența sa de viață și profesionalismul demonstrat în activitatea academică, amiralul Chițac s-a distanțat rapid de activitatea partidului și mai ales de organizația de tineret, tratând cu aroganță sfaturile și, mai ales, munca pe care TNL Constanța a depus-o în timpul ultimelor două campanii electorale.

Vă amintim domnule Chițac, că timpul este o resursă la fel de prețioasă pentru tinerii liberali, pe care am fi putut-o folosi diferit, altfel decât mergând din casă-n casă în campaniile electorale. Spre deosebire de dumneavoastră, nu considerăm timpul, pe care l-am alocat campaniilor locale și parlamentare, ca fiind unul „irosit”. Cum credeți că se simt acum toți acei membri care au mers pentru dumneavoastră prin coclaurile Constanței și au cerut un vot de încredere pentru candidatul PNL Vergil Chițac, nu pentru persoana fizică/amiral/profesor Vergil Chițac?

Noi, organizația de tineret a PNL Constanța, ne-am dedicat, în aceste perioade de timp, toate resursele și energia, iar singurul lucru pe care l-am cerut a fost respectarea muncii noastre și a valorilor liberale în care credem necondiționat. Iar dumneavoastră, domnule senator, ați cerut doar să fiți pus pe o listă a Partidului Național Liberal (n-ați fost ales) pentru a ajunge în Parlamentul României. Ați făcut acest lucru tocmai pentru că știați că șansele de a ajunge în Parlament ca independent sunt egale cu zero, Constanța fiind un județ care nu a trimis parlamentari independenți în acest mandat.

Înțelegem astăzi că singurul interes al amiralului Vergil Chițac a fost unul de natură oportunistă, menit să îl propulseze într-o funcție publică de rang înalt la nivel național, nefiind interesat de valorile și principiile liberale pe care noi, tinerii, le împărtășim. Într-o rânduire corectă a lucrurilor, Vergil Chițac ar fi trebuit să fie cel dintâi exemplu pentru organizația noastră și să insufle încredere și speranță tinerilor liberali. Din nefericire pentru noi toți, chiar și pentru dumneavoastră, acest lucru nu s-a întâmplat. Blamați public oportunismul celor din clasa politică actuală, dar cu toate acestea nu aveți nicio problemă să părăsiți organizația care v-a propulsat în Senatul României, după doar opt luni de la semnarea adeziunii. Este adevărat că, servind sub stindardul liberal într-un oraș precum Constanța, succesul nu ne-a fost mereu alături, dar niciodată nu am întors spatele partidului și, PRIN NOI ÎNȘINE, am reușit să ne redresăm moral, indiferent cât de usturătoare era înfrângerea.

Domnule senator, știți unde se află pe harta județului, comuna Topalu? Vă întrebăm deoarece în campania pentru parlamentare nu ați ajuns niciodată acolo, dar ați luat cel mai mare procent de voturi din județ. Dar pe la Crucea și Gîrliciu ați ajuns vreodată? Cunoașteți organizațiile din Horia sau Ciobanu? Câte întâlniri ați avut cu alegătorii la Hîrșova ori Ghindărești? Adevărul este că nu ați mers deloc și nicăieri în campania pentru Parlament, dar ați stat liniștit deoarece știați că sunt niște nebuni de tineri care merg peste tot…pentru dumneavoastră.

Din aceste considerente, solicităm demisia de îndată a lui Vergil Chițac din funcția de senator, funcție în care a ajuns cu sprijinul Organizației Tineretului Național Liberal Filiala Constanța. Suntem convinși că, o persoană de anvergura sa politică va avea mult succes cu o platformă proprie, precum alți distinși „liberali”, care au trecut de asemenea meteoric prin Partidul Național Liberal, crezându-se salvatorii noștri, dar făcându-ne numai deservicii.

Totodată, recomandăm conducerii Partidului Național Liberal ca orice persoană care dorește să activeze în acest partid istoric, să înceapă de jos, ca simplu membru. Orice „împrumut” pe care îl facem din afară, direct pe poziții de conducere, face, așa cum am constatat, mult rău organizațiilor noastre. Domnule președinte Huțucă, domnule președinte Orban, PNL are resursa umană necesară, tineri ce sunt cu adevărat dedicați principiilor și valorilor liberale, oameni care au pierdut sute de ore în campanii și nu cerut nimic, doar să fie respectați! Promovați-i pe ei, pe principiul meritocrației, tocmai pentru ca Partidul Național Liberal să nu mai aibă parte de asemenea derapaje!”

Facem precizarea că senatorul Chițac participă în această perioadă la Adunarea Generală a NATO.

sursa foto: adevarul.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Traian Băsescu ar putea ajunge premierul Republicii Moldova

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În cazul în care va fi ales președinte, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale Octavian Țîcu îl va propune pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pe 27 octombrie în cadrul dezbaterilor electorale de la TV8, scrie presa din R. Moldova.

„Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui”, a spus Octavian Țîcu.

INFO! La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie participă în Republica Moldova 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Mircea Dobre: „Guvernul PNL distruge total agricultura din România. A triplat taxele!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, acuză Guvernul PNL că distruge total agricultura din România! Asta pentru că, spune parlamentarul, printr-un ordin al Ministerului Agriculturii taxele fitosanitare au fost mărite de trei ori. Parlamentarul citează site-ul agrointel.ro, care notează că taxele au fost modificate la mai puțin de un an de când acestea au suferit o altă majorare.

„Prin Ordinul 261/2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 25 septembrie 2020, şi care se află în vigoare de la 25 octombrie, MADR stabileşte noile taxe fitosanitare. Astfel, începând cu data de 25 octombrie, toate acţiunile din această categorie costă 450 de lei. Actualul ordin îl modifică pe cel intrat în vigoare la începutul anului, pe 12 ianuarie, dată de la care noile preţuri erau majorate la 166 de lei faţă de cele, sensibil mai mici, care datau din 2016.“, notează agrointel.ro.

„Ne-am săturat de minciuna ordinară și de promisiunile guvernului PNL, care tocmai a mai dat o lovitură economiei României. După ce și-au bătut joc de firmele care nu mai primesc niciun fel de ajutor de la stat, dar și de agricultorii care așteptau sprijin, după un an dezastruos, acum au triplat taxele pentru agricultori. Pe 25 octombrie a intrat în vigoare Ordinul 261/2020 care crește taxele fitosanitare, după ce mai fuseseră mărite o dată, din ianuarie. Un certificat fitosanitar costă, de alaltăieri, 450 de lei, iar pentru mai multe certificate se adaugă 5 lei pentru fiecare în parte. Din mizeria pe care o face guvernul PNL reiese doar atât: guvernul dorește falimentarea României și foametea!“, spune deputatul Mircea-Titus Dobre.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă. Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: