Conecteaza-te cu noi

Politica

Toate contractele publice la vedere – și alte condiții puse de PMP pentru votarea Guvernului Orban

Published

on

PMP pune cinci condiții pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Anunțul a fost făcut de președintele formațiunii, Eugen Tomac, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP, care s-a desfășurat duminică, 27 octombrie 2019. Cele cinci condiții sunt următoarele:

  1. Acordarea de către Guvernul Orban a unei atenții sporite pentru marile proiecte de infrastructură blocate, și anume autostrada Târgu Mureș-Iași, autostrada nordului care leagă Bistrița de Suceava, autostrada Ploiești-Brașov, autostrada Sibiu-Pitești și autostrada estului.
  2. Pregătirea unui proiect, în relație cu Comisia Europeană, dar și cu resurse de la bugetul de stat, pentru extinderea rețelelor de gaze către cetățeni. Tomac a subliniat că, în acest moment, doar 32% din gospodăriile României sunt branșate la gaze, fiind vital ca acest procent să ajungă la 60%.
  3. Acordarea unei atenții sporite în sănătate, deoarece 60.000 de români mor anual de boli care pot fi tratate.
  4. Susținerea unui proiect de lege al PMP sau adoptarea acestuia prin ordonanță de guvern privind transparența totală în administrație. Proiectul prevede ca toate contractele și facturile instituțiilor de stat și ale beneficiarilor de fonduri europene să fie publicate. Eugen Tomac a subliniat că transparența totală este necesară pentru reclădirea încrederii între cetățean și stat. Totodată, măsura ar fi una de prevenție pentru mica și marea corupție.
  5. Eliminarea pensiilor speciale. Eugen Tomac a spus că beneficiarii acestor pensii speciale trebuie să accepte să primească pensii pe măsura contributivității, ca toți cetățenii.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions