Connect with us

Politica

Toma Petcu, ministrul Energiei, a DEMISIONAT din Guvern

Publicat

la

Toma Petcu, Ministrul Energiei, a demisionat din Guvern. Conducerea ALDE a decis ca pentru Ministerul Energiei să fie votat Anton Anton, tot un fost ministru din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Informații despre plecarea lui Petcu de la Energie au existat de ieri, atunci când în spațiul public s-a discutat de inlocuirea acestuia cu un social democrat, știute fiind și intențiile conducerii PSD să preia acest minister.

Demisia lui Petcu din Guvern vine la doar cțteva zeci de minute de momentul validării listei miniştrilor ALDE în ședința Biroului Politic Național. Potrivit primelor informaţii, Toma Petcu a decis să nu-şi mai continue mandatul în fruntea ministerului invocând motive personale. De altfel, în ultima perioadă s-a discutat în spațiul public despre faptul că Toma Petcu ar avea ceva probleme de sănătate. Așa cum spuneam, înlocuitorul lui Toma Petcu este deputatul Anton Anton, fost ministru al Educației și mai apoi secretar de stat în Ministerul Cercetării.

Toate aceste informații au fost confirmate de către liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Tot el a precizat că ALDE îşi va menţine toate cele patru portofolii în Guvern – Externe, Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul.

“Toma Petcu a anuntat că se retrage din motive de sănătate, nu în sensul că ar avea acum o problema gravă, dar a avut o problemă gravă de sănătate, pe care a depăşit-o, iar acum vrea să îşi consolideze starea de sănătate şi se va retrage din postul de ministru al Energiei”, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că stabilise o întâlnire cu premierul desemnat Viorica Dăncilă pentru astăzi la ora 10.00, dar având în vedere că la ora 11.00 urma şedinţa CEx al PSD, discuţiile au fost amânate pentru ziua de duminică.

Tăriceanu a făcut aceste declaraţii la finalul Biroul Politic Central al ALDE, reunit vineri, în care a fost validată în unanimitate lista cu propunerile de miniştri din partea acestei formaţiuni. Astfel, Graţiela Gavrilescu va rămâne ministru al Mediului şi vicepremier, Teodor Meleşcanu îşi păstrează portofoliul de la Ministerul Afacerilor Externe, iar Viorel Ilie pe cel de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

sursa foto: bursa.ro

Citește și:

Se clatină scaunul lui Toma Petcu? PSD ar vrea Ministerul Energiei pentru Guvernul Dăncilă (surse)

Comments

comments

Politica

Cîțu îl amenință pe Orban după declarația legată de relația cu Iohannis: „Dacă nu își clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”

Publicat

la data de

Scris de

Nici bine nu a fost instalat în funcția de președinte, că Florin Cîțu a trecut deja la amenință. El a spus că îi va cere fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, să își clarifice declarația prin care a anunțat că orice parteneriat între el și Klaus Iohannis este inexistent. Cîțu îl amenință pe Orban și susține că, în caz contrar, va clarifica el pentru Orban această poziție.

„Am văzut o declarație a domnului Orban, eu sper că era la supărare. Membrii PNL m-au votat pe mine și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere domnului Orban să își clarifice această poziție, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu președintele Iohannis. Îi voi cere să ne clarifice această poziție, dacă nu o vom clarifica noi pentru el.”, a spus Florin Cîțu.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic declarația lui Florin Cîţu, care spusese că îi va cere lămuriri despre declaraţiile privind încetarea parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

”De când îmi cere mie lămuriri Florin?” a comentat râzând Orban.

Surse: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Demisionez din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai e niciun parteneriat

Publicat

la data de

Scris de

Pierzătorul de azi la Congresul PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente că premierul Florin Cîțu va avea luni, la prima oră, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată că între mine și președintele Klaus Iohannis nu mai e niciun parteneriat.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o. Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu este noul președintele al PNL

Publicat

la data de

Scris de

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat. În urma exercitării voturilor celor peste 4.800 de delegați, premierul Florin Cîțu a fost ales noul președinte al PNL.

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60,2% din voturi, Ludovic Orban a luat 39,7%. Cîțu a primit 2.878 de voturi, Orban – 1898 de voturi, iar 72 au fost nule.

Cîțu l-a învins în această cursă pe Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani.

Cel învins, Ludovic Orban, a acuzat în timpul scrutinului unii dintre delegații care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, potrivit News.ro. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului.

„Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul”, a declarat Ludovic Orban în timpul desfăşurării scrutinului intern.

El a dat ca exemplu fialele din Constanţa, Vaslui, Neamţ și Teleorman.

„Să le fie ruine! Asta nu e democraţie!”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: