Connect with us

Politica

Toma Petcu, ministrul #rezist. Moțiunea liberalilor împotriva ministrului Energiei, respinsă pentru a treia oară!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Moţiunea simplă pe Energie “România în beznă. PSD şi ALDE fură curent”, iniţiată de PNL, în urmă cu o lună de zile, nu va fi deocamdată dezbătută în Camera Deputaţilor. Motivul? Biroul permanent al forului a respins pentru a treia oară documentul.

“În cadrul şedinţei de Birou permanent a fost o discuţie despre moţiunea simplă depusă de grupul PNL «România în beznă. PSD şi ALDE fură curent». Această moţiune, conform şi cu celelalte şedinţe de Birou permanent, a avut aceeaşi decizie – şi anume de a nu se aproba trimiterea ei în plen, deoarece textul este identic cu moţiunile depuse înainte, şi anume, potrivit deciziei CCR nr. 148/2007, adoptarea unei moţiuni simple nu îl obligă pe primul-ministru să propună revocarea unui membru al Guvernului a cărui activitate a făcut obiectul moţiunii. Ca atare nu respectă nici Regulamentul, nici deciziile CCR”, a declarat, secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, potrivit Agerpres.

Amintim că deputaţii din partea PNL au depus miercurea trecută, pentru a treia oară, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă pe Energie “România în beznă. PSD şi ALDE fură curent”. Moţiunea simplă pe Energie a mai fost depusă de două ori în plenul Camerei Deputaţilor, dar a fost returnată iniţiatorilor de Biroul permanent pe motiv că încalcă Regulamentul acestui for prin solicitarea demiterii ministrului de resort. De fiecare dată, liberalii au depus textul moţiunii în aceeaşi formă.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat, pe 7 noiembrie, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, liberalii cerând demisia acestuia.

“PNL anunţă depunerea moţiunii simple pe Energie <<România în beznă, PSD şi ALDE fură curent>>. Aceasta este o moţiune prin care dorim să tragem un semnal de alarmă în prag de iarnă, pentru că românii nu trebuie să sufere de pe urma unui act de guvernare lipsit de responsabilitate. Sunt foarte multe probleme legate de creşterea preţului la energie, de stocurile de gaze naturale, de lipsa investiţiilor în infrastructură, precum şi cu decapitalizarea firmelor de stat. Pentru toate aceste probleme vinovat este managementul defectuos şi de aceea ministrul Energiei, Toma Petcu, trebuie să fie demis sau să îşi dea demisia printr-un act de onoare”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, în plenul Camerei Deputaţilor.

Citește și:

PNL depune marți moțiune simplă împotriva ministrului Energiei. I se cere demisia lui Toma Petcu

 

 

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: