Connect with us

Politica

Toma Petcu, ministrul #rezist. Moțiunea liberalilor împotriva ministrului Energiei, respinsă pentru a treia oară!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Moţiunea simplă pe Energie “România în beznă. PSD şi ALDE fură curent”, iniţiată de PNL, în urmă cu o lună de zile, nu va fi deocamdată dezbătută în Camera Deputaţilor. Motivul? Biroul permanent al forului a respins pentru a treia oară documentul.

“În cadrul şedinţei de Birou permanent a fost o discuţie despre moţiunea simplă depusă de grupul PNL «România în beznă. PSD şi ALDE fură curent». Această moţiune, conform şi cu celelalte şedinţe de Birou permanent, a avut aceeaşi decizie – şi anume de a nu se aproba trimiterea ei în plen, deoarece textul este identic cu moţiunile depuse înainte, şi anume, potrivit deciziei CCR nr. 148/2007, adoptarea unei moţiuni simple nu îl obligă pe primul-ministru să propună revocarea unui membru al Guvernului a cărui activitate a făcut obiectul moţiunii. Ca atare nu respectă nici Regulamentul, nici deciziile CCR”, a declarat, secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, potrivit Agerpres.

Amintim că deputaţii din partea PNL au depus miercurea trecută, pentru a treia oară, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă pe Energie “România în beznă. PSD şi ALDE fură curent”. Moţiunea simplă pe Energie a mai fost depusă de două ori în plenul Camerei Deputaţilor, dar a fost returnată iniţiatorilor de Biroul permanent pe motiv că încalcă Regulamentul acestui for prin solicitarea demiterii ministrului de resort. De fiecare dată, liberalii au depus textul moţiunii în aceeaşi formă.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat, pe 7 noiembrie, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, liberalii cerând demisia acestuia.

“PNL anunţă depunerea moţiunii simple pe Energie <<România în beznă, PSD şi ALDE fură curent>>. Aceasta este o moţiune prin care dorim să tragem un semnal de alarmă în prag de iarnă, pentru că românii nu trebuie să sufere de pe urma unui act de guvernare lipsit de responsabilitate. Sunt foarte multe probleme legate de creşterea preţului la energie, de stocurile de gaze naturale, de lipsa investiţiilor în infrastructură, precum şi cu decapitalizarea firmelor de stat. Pentru toate aceste probleme vinovat este managementul defectuos şi de aceea ministrul Energiei, Toma Petcu, trebuie să fie demis sau să îşi dea demisia printr-un act de onoare”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, în plenul Camerei Deputaţilor.

Citește și:

PNL depune marți moțiune simplă împotriva ministrului Energiei. I se cere demisia lui Toma Petcu

 

 

Comments

comments

Politica

Tudor Nădrag (PSD): ”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Campania electorală este deja pe ultima sută de metri. Tudor Nădrag, candidat din partea PSD la funcția de primar al orașului Hârșova, precum și echipa sa au adresat un îndemn foarte important tuturor alegătorilor.

”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă!”, a precizat Tudor Nădrag.

De-a lungul campaniei, el și echipa sa s-au întâlnit cu foarte mulți dintre alegători. Toți le-au spus că iubesc Hârșova dar sunt foarte conștienți de faptul că orașul lor este sărac și că are nevoie de foarte multe lucruri pentru a se dezvolta. Mulți au spus că au copiii plecați la muncă în străinătate și că și-ar dori ca aceștia să se întoarcă acasă.

Pentru asta este nevoie de schimbare! O schimbare pe care Tudor Nădrag împreună cu echipa sa de consilieri sunt capabili să o realizeze.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte. Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid. Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare.”, a declarat Tudor Nădrag.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Agigea. Alianța USR-PLUS vrea să îi retragă titlul de cetățean de onoare lui Maricel

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alianța USR-PLUS Agigea este decisă să facă ordine după ce va câștiga Primăria. Printre măsurile pe care vrea să le aplice Gabriel Ciobanu și USR-PLUS se numără și retragerea titlurilor de cetățean de onoare pentru cei care nu au avut merite deosebite. Mai mult ca sigur, cel căruia va rămâne fără titlul de cetățean de onoare, în cazul în care Gabriel Ciobanu va ajunge primar, este actualul primar Maricel Cîrjaliu, care a devenit cetățean de onoare al comunei sale, în anul 2012. Gabriel Ciobanu a declarat că în afara retragerea titlului de cetățean de onoare va încerca și recuperarea tuturor avantajelor materiale.

Mai multe detalii despre povestea acordării titlului de cetățean de onoare lui Maricel Cîrjaliu puteți citi materilale publicate de Ordinea.ro:

Primarul din Agigea s-a proclamat cetățean de onoare, după ce un bătrân și-a făcut nevoile în curtea sa

Documentația halucinantă prin care primarul PSD-ist din Agigea și-a acordat titlul de cetățean de onoare al comunei sale

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, provocare pentru Bogdan Huțucă: „Să-l convingă pe Vergil Chițac să prezinte documente legate de declarațiile de avere“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, a organizat, astăzi, o ultimă conferință de presă în „jungla urbană“ de pe strada Ștefan cel Mare, o arteră considerată de reprezentantul USR drept un loc reprezentativ de subdezvoltare a orașului. Stelian Ion a spus că, în lipsa unei dezbateri cu cei doi principali contracandidați, Decebal Făgădău și Vergil Chițac, a decis să își prezinte programul electoral și proiectele pentru Constanța. Cu această ocazie, Stelian Ion a oferit un răspuns la provocarea lansată de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, care a cerut USR să pună la dispoziție documentele care să demonstreze că sondajul Uniunii este unul real. Stelian Ion a prezentat atât contractul care a stat la baza sondajului, cât și factura. Pe de altă parte, Stelian Ion a declarant că îi întoarce provocarea lui Bogdan Huțucă, „care a fost numit în perioada USL prefect de Constanța.“

„Provocarea mea este următoarea: să-l convingă pe candidatul PNL, Vergil Chițac, să vină cu documente, cu explicații, cu acte, cu declarațiile de avere de dinainte de 2016 prin care să demonstreze că nu a săvârșit niciun fals. Până una alta, sunt niște acuzații întemeiate care aruncă asupra lui suspiciunea rezonabilă că s-au săvârșit falsuri grosolane în acele declarații de avere. Mai mult decât atât, îi arunc această provocare de a-l convinge pe Vergil Chițac să explice cum de a reușit să realizeze un profit de aproximativ 500.000 de euro în vreme ce era cadru militar și să explice acele chestiuni dubioase legate de starea sa civilă. Ne-a mințit sau nu pe toți în momentul în care și-a prezentat o stare civilă, care este pusă sub semnul întrebării. Sunt chestiuni de interes public, nu privat. Atunci când au planat suspiciuni asupra mea, am prezentat documente și am ieșit în conferință de presă, am demontat toate atacurile lansate asupra noastră, mai ales de articolul legat de garsoniera în care locuiesc. Fiecare candidat are obligația să nu arunce în derizoriu purtând de colo până colo motani și făcând glume nesărate, ci să dea dovadă de seriozitate și să explice aceste lucruri. Eu sunt convins că justiția va face la un moment dat dreptate în această privință, dar până una alta sunt chestiuni care țin de moralitatea candidaților. Este foarte important dacă o anumită persoană, cu anumită conduită dubioasă, s-a ascuns sau nu în spatele uniformei de militar. Eu am înțeles tactica colegilor din PNL, poate e mult spus colegi, sau mai degrabă din staff-ul de campanie al lui Chițac, dar le spun liberalilor că de pe 28 septembrie vom avea lucruri de făcut în Constanța. Apelul meu este să revenim la un ton serios.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: