Connect with us

Politica

Toma Petcu, ministrul #rezist. Moțiunea liberalilor împotriva ministrului Energiei, respinsă pentru a treia oară!

Publicat

la

Moţiunea simplă pe Energie “România în beznă. PSD şi ALDE fură curent”, iniţiată de PNL, în urmă cu o lună de zile, nu va fi deocamdată dezbătută în Camera Deputaţilor. Motivul? Biroul permanent al forului a respins pentru a treia oară documentul.

“În cadrul şedinţei de Birou permanent a fost o discuţie despre moţiunea simplă depusă de grupul PNL «România în beznă. PSD şi ALDE fură curent». Această moţiune, conform şi cu celelalte şedinţe de Birou permanent, a avut aceeaşi decizie – şi anume de a nu se aproba trimiterea ei în plen, deoarece textul este identic cu moţiunile depuse înainte, şi anume, potrivit deciziei CCR nr. 148/2007, adoptarea unei moţiuni simple nu îl obligă pe primul-ministru să propună revocarea unui membru al Guvernului a cărui activitate a făcut obiectul moţiunii. Ca atare nu respectă nici Regulamentul, nici deciziile CCR”, a declarat, secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, potrivit Agerpres.

Amintim că deputaţii din partea PNL au depus miercurea trecută, pentru a treia oară, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă pe Energie “România în beznă. PSD şi ALDE fură curent”. Moţiunea simplă pe Energie a mai fost depusă de două ori în plenul Camerei Deputaţilor, dar a fost returnată iniţiatorilor de Biroul permanent pe motiv că încalcă Regulamentul acestui for prin solicitarea demiterii ministrului de resort. De fiecare dată, liberalii au depus textul moţiunii în aceeaşi formă.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat, pe 7 noiembrie, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, liberalii cerând demisia acestuia.

“PNL anunţă depunerea moţiunii simple pe Energie <<România în beznă, PSD şi ALDE fură curent>>. Aceasta este o moţiune prin care dorim să tragem un semnal de alarmă în prag de iarnă, pentru că românii nu trebuie să sufere de pe urma unui act de guvernare lipsit de responsabilitate. Sunt foarte multe probleme legate de creşterea preţului la energie, de stocurile de gaze naturale, de lipsa investiţiilor în infrastructură, precum şi cu decapitalizarea firmelor de stat. Pentru toate aceste probleme vinovat este managementul defectuos şi de aceea ministrul Energiei, Toma Petcu, trebuie să fie demis sau să îşi dea demisia printr-un act de onoare”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, în plenul Camerei Deputaţilor.

Citește și:

PNL depune marți moțiune simplă împotriva ministrului Energiei. I se cere demisia lui Toma Petcu

 

 

Comments

comments

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală la TVA

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul de încasare a TVA în România a crescut de la 29,1 miliarde lei în 2018, până la 35,1 miliarde lei în 2019, arată un nou raport publicat joi de Comisia Europeană, scrie Agerpres. Pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administraţiile publice le alocă bunurilor şi serviciilor publice de care depindem cu toţii, cum ar fi şcolile, spitalele şi transporturile. În acelaşi timp, TVA neîncasată ar putea avea şi un efect pozitiv, întrucât statele membre depun eforturi pentru a acoperi datoria contractată în timpul redresării iniţiale în urma pandemiei de COVID-19 sau pentru a ridica nivelul ambiţiilor în materie de finanţare a combaterii schimbărilor climatice. Conform acestui document, în 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, cu o pierdere de 34,9% din veniturile din TVA (comparativ cu 32,7% în 2018), urmată de Grecia (25,8%) şi Lituania (23,5%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croaţia (1%), Suedia (1,4%) şi Cipru (2,7%). Comisia Europeană subliniază că, în termeni relativi, România a avut cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE pe întreaga perioadă 2015-2019.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă anunță VOTAREA certificatului verde PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde va fi votat în Parlament până la finele anului. Acesta spune și că documentul ar putea fi folosit și în biserici, deși reprezentanții cultelor au cerut acest lucru.

“Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de  dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă citat de stiripesurse.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

De ce au lipsit reprezentanții USR Constanța de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Vezi ce spune consilierul Mihai Ochiuleț

Publicat

la data de

Scris de

Capetele de afiș politice la ceremoniile dedicate sărbătorii Zilei Naționale la Constanța au fost primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, aflați în prima linie, iar în plan secund s-a aflat și City Managerul orașului, Felicia Ovanesian. Mulți s-au întrebat de ce lipsesc reprezentanții USR și PSD de la ceremonii. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, consilierul Mihai Ochiuleț vine cu o explicație, care se dovedește a fi și un răspuns la un material publicat de un ziar constănțean.

„Nu am aflat de ce nimeni de la PSD nu a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale de la Constanța și nici nu mă interesează, dar pot să vă spun de ce nu a fost nimeni de la USR: pentru că nimeni nu ne-a invitat! Cei de la Replica ar fi aflat asta dacă făceau un minim de efort să ne întrebe. Dar e ok, nu ne supărăm. Crema liberalilor constănțeni a vrut să acapareze evenimentul. Au dat bine la poză și chiar îi felicit! Cu toate acestea, regret profund că primarul Chițac a fost huiduit în timp ce încerca să rostească ce avea scris pe foaie, dar se mai întâmplă atunci când apari rar, iar oamenii sunt nemulțumiți, deși tu crezi că ei sunt foarte bucuroși să te vadă. Realitatea 1 – Chițac 0.“, a scris pe Facebook Mihai Ochiuleț.

Amintim că, primarul Vergil Chițac a fost huiduit la scenă deschisă atunci când a luat cuvântul în cadrul ceremoniilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: