Actual

(Foto și video): Traficul rutier a fost blocat în zona intersecției de la Costinești! Cine e vinovat de producerea accidentului?

iul. 19, 2018 Maria Ionescu

În urmă cu puțină vreme vă informam despre producerea unui grav accident rutier la intersecția de pe DN 39, la intrarea spre Costinești.

La fața locului au plecat rapid o autospecială cu modul de descarcerare, 1 EPA SMURD si 2 echipaje SAJ, dar și elicopterul SMURD pentru a putea prelua rapid persoane accidentate.

Potrivit Poliției, accidentul s-a produs din cauza neacordării de prioritate: o autoutilitară – camion frigorific –  înmatriculată în Tulcea nu a acordat prioritate de ieșire în Drumul Național 39 și a intrat în coliziune cu un autoturism Peugeot cu numere de Bacău, cu volanul pe partea dreaptă.

Trei persoane au fost rănite în urma evenimentului rutier, două sunt în stare gravă, iar una accidentată ușor.

Potrivit ISU Dobrogea, un tânăr de aproximativ 17 ani, pasager în autoturism a fost preluat în stare comatoasă de către elicopter pentru a fi adus la Spitalul Județean Constanța. De asemenea, șoferul mașinii (26 de ani)  are leziuni la picioare și a fost transportat la unitatea spitalicească de către o ambulanță SAJ.

Pentru o perioadă de timp traficul rutier în zonă a fost blocat, iar ulterior s-a putut circula restricționat la câte o bandă pe fiecare sens de mers.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, la accident au fost trei victime, turiști, din Bacău: un bărbat cu politraumă, în comă, preluat de elicopter, un bărbat, șoferul, cu fractură deschisă membru inferior, preluat de  un echipaj saj și o femeie cu politraumă, conștientă,  preluată de un alt echipaj SMURD. Toți trei au fost transportați la Spitalul Județean Constanța.

Sursa foto+video: ISU Constanța + IPJ Constanța

Update: În urmă cu puțină vreme, a fost deblocat carosabilul în zona accidentului. Agenții de poliție fluidizează traficul. Coloana de mașini formată la fața locului este de aproximativ 2 km și se mișcă încet.

Șoferul autoutilitarei din Tulcea are doar 22 de ani!

Update2: La ajungerea echipajele de intervenție și prim ajutor, la fața locului era un bărbat care deja acorda prim ajutor medical victimelor. Din ceea ce au vorbit angajații ISU Constanța cu bărbatul (care a stat și a ajutat la stabilizarea victimei încarcerate) au aflat că acesta este plt.maj. Badea Cristian Bogdan – paramedic încadrat pe moto SMURD la Detașamentul terapie intesivă mobilă București Ilfov și se afla în concediu.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!