Connect with us

Actual

Tranzacție de milioane de Euro la Olimp! Murad Mohammad, proprietar al complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere

Published

on

Lanțul Phoenicia, deținut de Mohammad Murad, cel mai mare investitor în turismul de pe litoral, a cumpărat miercuri de la Josef Goschy fosta “perlă a litoralului”, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din stațiunea Olimp. Valoarea tranzacției a fost de aproximativ 10 milioane de euro, iar Murad spune că va mai investi alte 15 milioane de euro pentru a-i reda complexului din Olimp gloria de odinioară. ”Phoenicia are un plan de investiții pentru acest complex astfel încât să redevină la gloria de altădată și să fie, din nou, perla coroanei litoralului românesc. Este un proiect ambițios, iar Phoenicia a dat dovadă, după ce a construit la Năvodari, că este singura companie românească de industrie hotelieră care este în stare să facă acest lucru”, a declarat pentru Profit.ro Mohammad Murad. El a adăugat că va investi în complex cel puțin 15 milioane de euro și că intenționează să-l redeschidă la 1 iunie 2018. Finanțarea investiției va fi efectuată printr-o sucursală din România a unei bănci americane, iar achiziția s-a făcut cu ajutorul Băncii Transilvania. ”Suntem foarte interesați să vedem dacă autoritățile locale vin în sprijinul anumitor investiții speciale de care are nevoie România astăzi”, a mai spus omul de afaceri.  La 1 iunie, după renovare, complexul, care are acum doar o stea, va fi reclasificat la patru stele. Cu hotelul Majestic, pe care Murad îl deține în Olimp, și cu noua achiziție, omul de afaceri va pune bazele unui complex cu 2.500 de locuri de cazare.

Noroc cu facebook-ul

În urmă cu câteva minute, omul de afaceri Murad Mohammad a postat pe facebook următorul mesaj:  ”Doresc să vă mulțumesc pentru urări și felicitări, cu ocazia achiziției celor trei hoteluri Amfiteatru-Belvedere-Panoramic. Astăzi, în România avem nevoie de mai mult curaj, ambiție, speranță și încredere în viitor.
Povestea mea legată de complexul din Olimp are trei decenii. Pe vremea când eram student la medicină , am purtat în sufletul meu, respectul și admirația pentru acest minunat complex, și niciodată nu m-am gândit că aș putea deveni proprietarul. Cu toate că acest amănunt contează mai mult sau mai puțin. Voi încerca să reîntorc istoria, punând din nou coroana pe fruntea litorarului românesc și acest complex va redeveni ceea ce a fost odată sau chiar și mai mult. Numai prin investiție putem repune România pe harta turismului mondial. Să avem încredere în Romania, și cultura de a gândi pozitiv, și cu ocazia acestor zile sfinte, să dăm la o parte tot ce e rău și să-i privim pe cei din jur cu mult drag. Îmi dați voie să le mulțumesc persoanelor care au fost alături de mine de la bun început și pe cei care m-au susținut printr-un sfat, urări sau o mulțumire după o vacanță petrecută într-unul dintre hotelurile noastre de pe litoral. În mod special, îi mulțumesc României, care nu doar că m-a gazduit dar mi-a dat și șansa de a-mi exprima și de a realiza o mare parte din visurile mele. Vă doresc tuturor sărbători fericite și un an nou plin de bucurii!”, a declarat Murad Mohammad.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!