Connect with us

Stiri

Trei afgani şi o călăuză din Ucraina reţinuţi de autorităţi

Avatar

Publicat

la

În data de 25.04.2016, în urma unei sesizări primite din partea lucrătrilor Serviciului pentru Imigrări Constanţa – I.G.I., poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au deplasat în localitatea Ciocîrlia din judeţul Constanţa, unde au reţinut trei bărbaţi care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa pe teritoriul României. Cei trei fuseseră depistaţi iniţial de lucrători ai Postului de Poliţie Ciocârlia, care i-au observat călătorind pe jos, după ce coborâseră dintr-un autotren cu numere de Ucraina. Poliţiştii de frontieră i-au preluat pe cei trei bărbaţi şi pe conducătorul autotrenului, un cetăţean ucrainean, pe care i-au condus la sediul Gărzii de Coastă pentru cercetări.

Din cercetările coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a rezultat faptul că cei trei sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani şi au fost transportaţi din Turcia într-un automarfar, încărcat cu paleţi de lemn ce conţineau materiale ceramice. Aceştia au declarat că au achitat suma de 2.500 de euro conducătorului autovehiculului, cetăţeanul ucrainean S.O., în vârstă de 55 de ani şi intenţionau să ajungă într-o ţară din Uniunea Europeană.

Conducătorul auto a confecţionat un sistem artizanal prin care uşile de acces ale semiremorcii nu prezentau urme de forţare, fiind sigilate cu un cablu aferent, astfel încât sigiliul vamal aplicat de autorităţile din Turcia era intact.

Poliţiştii de frontieră constănţeni continuă investigaţiile, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”.

Comments

comments

Stiri

Trafic blocat parțial pe strada Mihai Eminescu din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Alexandr  S. Pușkin, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe strada Mihai Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Decebal și Alexandr  S. Pușkin, astăzi, 21 octombrie, în intervalul orar 08.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA S.A. Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, a precizat Biroul de presă.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 15 octombrie 2020, în jurul orei 9.20, Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele nu au mai putut  funcționa. Până la remedierea avariei, alimentarea abonaților deserviți se va face prin cădere liberă din rezervorul de la nivelul stației.

În această situație, utilizatorii din localitățile Culmea și Oituz, dar și Aeroportul Internațional, Baza militară, Societatea Avicola și Grupul Social Ceres din localitatea Mihail Kogălniceanu vor avea apă cu presiuni scăzute.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametri optimi.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în zona CET din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile vineri – 16 octombrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unor vane de legătură din căminele de branșament ale blocurilor AV 28 de pe aleea Pelicanului și AV 36 de pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierul CET.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: