Connect with us

Stiri

Trei afgani şi o călăuză din Ucraina reţinuţi de autorităţi

Avatar

Publicat

la

În data de 25.04.2016, în urma unei sesizări primite din partea lucrătrilor Serviciului pentru Imigrări Constanţa – I.G.I., poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au deplasat în localitatea Ciocîrlia din judeţul Constanţa, unde au reţinut trei bărbaţi care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa pe teritoriul României. Cei trei fuseseră depistaţi iniţial de lucrători ai Postului de Poliţie Ciocârlia, care i-au observat călătorind pe jos, după ce coborâseră dintr-un autotren cu numere de Ucraina. Poliţiştii de frontieră i-au preluat pe cei trei bărbaţi şi pe conducătorul autotrenului, un cetăţean ucrainean, pe care i-au condus la sediul Gărzii de Coastă pentru cercetări.

Din cercetările coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a rezultat faptul că cei trei sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani şi au fost transportaţi din Turcia într-un automarfar, încărcat cu paleţi de lemn ce conţineau materiale ceramice. Aceştia au declarat că au achitat suma de 2.500 de euro conducătorului autovehiculului, cetăţeanul ucrainean S.O., în vârstă de 55 de ani şi intenţionau să ajungă într-o ţară din Uniunea Europeană.

Conducătorul auto a confecţionat un sistem artizanal prin care uşile de acces ale semiremorcii nu prezentau urme de forţare, fiind sigilate cu un cablu aferent, astfel încât sigiliul vamal aplicat de autorităţile din Turcia era intact.

Poliţiştii de frontieră constănţeni continuă investigaţiile, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”.

Comments

comments

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Rațiu din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În vederea executării lucrărilor de remediere a unui branșament avariat de pe strada Ion Rațiu nr. 81 din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe această stradă (zona intersecției cu str. Chiliei), pe o porțiune de 50 m, sensul de mers către bd. Mamaia, astăzi – 14 ianuarie 2021, în intervalul orar 09.00 – 14.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

INUNDAȚII în județul Constanța. Zeci de reclamații s-au făcut către RAJA

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a precipitațiilor ce au debutat în județul Constanța încă din cursul zilei de ieri – 10 ianuarie 2021, pe unele străzi predispuse la inundație s-au acumulat cantități mai însemnate de apă. Acestea au condus la depășirea, în anumite zone, a debitelor de preluare ale sistemului de canalizare stradal.

Până în prezent, la Dispeceratul societăţii au fost primite 32 de reclamații din municipiul Mangalia și din orașele Năvodari, Cernavodă, Medgidia, Techirghiol și Ovidiu. Pentru municipiul Constanța s-au înregistrat 15 sesizări, fiind afectate cu precădere cartierele Coiciu, Poarta 5, Brătianu, Tomis 3, Palas și Zona Centrală.

În prezent, zeci de echipe de intervenţie, dotate cu wome, vidanje și motopompe de mare putere, acționează în zonele afectate din întregul județ, pentru rezolvarea solicitărilor primite la Dispeceratul Central, toate fiind în curs de soluționare. De asemenea, s-a intervenit și pentru degajarea tramei stradale, în special pentru curățarea grătarelor de preluare a apelor pluviale, blocate cu diversele aluviuni și resturi vegetale aduse de apă ca urmare a rafalelor de vânt.

În contextul fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Constanța, la nivelul RAJA S.A. s-au luat toate măsurile necesare pentru a se interveni cu promptitudine în rezolvarea situațiilor specifice care pot apărea în funcționarea sistemelor operate, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

”Solicităm tuturor abonaților care se confruntă cu probleme ale sistemului de alimentare cu apă potabilă și canalizare, să transmită aceste aspecte la dispeceratul societății, la numărul de telefon 0241.924, urmând ca echipele noastre să acționeze în cel mai scurt timp pentru remedierea tuturor sesizărilor înregistrate.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mangalia. Fără apă potabilă până în jurul orei 18.00

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urma realizării săpăturilor pentru executarea lucrărilor de reabilitare ce se desfășoară astăzi, 21 decembrie, la nivelul Stației de pompare Castel din municipiul Mangalia, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm. Din acest motiv echipele RAJA S.A. sunt nevoite să prelungească sistarea furnizării apei potabile, până în jurul orei 18.00.

Sunt în continuare afectați de lipsa apei consumatorii din cartierul Dobrogea, iar în zonele înalte ale orașului și la etajele superioare ale blocurilor se vor înregistra presiuni scăzute.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de Comunicare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: