Connect with us

Stiri

Trei afgani şi o călăuză din Ucraina reţinuţi de autorităţi

Avatar

Publicat

la

În data de 25.04.2016, în urma unei sesizări primite din partea lucrătrilor Serviciului pentru Imigrări Constanţa – I.G.I., poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au deplasat în localitatea Ciocîrlia din judeţul Constanţa, unde au reţinut trei bărbaţi care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa pe teritoriul României. Cei trei fuseseră depistaţi iniţial de lucrători ai Postului de Poliţie Ciocârlia, care i-au observat călătorind pe jos, după ce coborâseră dintr-un autotren cu numere de Ucraina. Poliţiştii de frontieră i-au preluat pe cei trei bărbaţi şi pe conducătorul autotrenului, un cetăţean ucrainean, pe care i-au condus la sediul Gărzii de Coastă pentru cercetări.

Din cercetările coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a rezultat faptul că cei trei sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani şi au fost transportaţi din Turcia într-un automarfar, încărcat cu paleţi de lemn ce conţineau materiale ceramice. Aceştia au declarat că au achitat suma de 2.500 de euro conducătorului autovehiculului, cetăţeanul ucrainean S.O., în vârstă de 55 de ani şi intenţionau să ajungă într-o ţară din Uniunea Europeană.

Conducătorul auto a confecţionat un sistem artizanal prin care uşile de acces ale semiremorcii nu prezentau urme de forţare, fiind sigilate cu un cablu aferent, astfel încât sigiliul vamal aplicat de autorităţile din Turcia era intact.

Poliţiştii de frontieră constănţeni continuă investigaţiile, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”.

Comments

comments

Stiri

Ploi abundente. Zeci de reclamații au fost înregistrate la dispeceratul RAJA Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Precipitațiile abundente înregistrate în județul Constanța astăzi, 7 iulie, au condus la acumularea unor cantități însemnate de apă pe unele străzi, depășind în anumite zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

La Dispeceratul societăţii RAJA SA s-au înregistrat până la această oră aproximativ 40 de reclamații, primite cu preponderență din sudul județului, respectiv din municipiul Mangalia, cele mai afectate fiind bd. Callatis și străzile 1 Decembrie 1918, Marin Ionescu Dobrogeanu, Portului și George Enescu. Sesizări au fost transmise și de către abonații din localitățile Costinești, Tuzla, Eforie Nord, dar și din Năvodari, Medgidia și din municipiul Constanța, fiind afectate cu precădere cartierele Coiciu,  Palas, Tomis 3 și Zona Centrală.

În prezent, zeci de echipe de intervenţie, dotate cu wome, vidanje și motopompe de mare putere, acționează în zonele afectate de la nivelul întregului județ, pentru rezolvarea tuturor solicitărilor primite la Dispeceratul Central. De asemenea, s-a intervenit și pentru degajarea tramei stradale, în special pentru curățarea grătarelor de preluare a apelor pluviale, blocate cu diversele aluviuni și resturi vegetale aduse de apă în urma vijeliilor puternice.

La nivelul municipiului Mangalia angajații RAJA acționează alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru scoaterea apei din subsolurile inundate.

”Solicităm tuturor abonaților care se confruntă cu probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, să sesizeze aceste aspecte la dispeceratul societății, la numarul de telefon 0241.924, urmând ca echipele noastre să acționeze în cel mai scurt timp pentru remedierea tuturor situațiilor înregistrate.

Pe măsură ce vom avea mai multe informații din teren, referitoare la această situație, vom reveni cu amănunte!”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al RAJA SA.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo – Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină, cantitățile de apă putând depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Ca urmare a acestei avertizări, RAJA S.A. activează Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 7 iulie, ora 12.00 – 8 iulie, ora 16.00.

Pentru a se interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, în cadrul Comandamentului au fost constituite mai multe echipe de intervenţie, dotate cu utilajele necesare (wome, vidanje și pompe de mare putere), care vor asigura permanenţa în toată această perioadă la nivelul localităților deservite, din întreaga arie de operare.

Angajații RAJA vor depune toate eforturile pentru menținerea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemelor de distribuţie apă și canalizare, care nu țin de operativitatea echipelor, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (căderi de tensiune sau cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt).

”În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere, pentru că RAJA S.A. va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce vor fi rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei electrice.

Totodată, facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al RAJA SA.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic restricționat pe strada Ion Rațiu din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Rațiu, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de străzile Mircea cel Bătrân și Pictor Ion Andreescu, cu sensul de mers către bd. Mamaia, astăzi, 2 iulie, în intervalul orar 12.00 – 15.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: