Connect with us

Societate

Trenurile CFR Călători au întârziat în 2017 aproape… 9 ani

Published

on

Trenurile CFR Călători au contabilizat anul trecut peste 4,53 milioane de minute de întârziere, echivalentul a 8,6 ani și îngrijorător este că de mai mulți ani durata cumulată a întârzierilor este pe un trend ascendent. Despăgubiri, scriu jurnaliștii de la profit.ro, de 25% sau 50% din costul biletului, au primit doar 70 de călători, dar nu dintre cei de pe rutele operate intern, în România, de CFR Călători, arată date ale companiei de stat.

De asemenea, aceeași sursă notează că totalul de 4,53 milioane de minute este ușor mai ridicat față de 4,47 milioane de minute în 2016. Cel mai recent, CFR Călători a reușit să îmbunătățească situația în 2014, când întârzierile au scăzut comparativ cu 2013, la 2,23 milioane de minute, jumătate din nivelul la care s-a ajuns acum.

Întârzierile nu fac decât să agraveze situația companiei de stat, în contextul în care este concurată puternic pentru călători de transportatorii privați, rutieri, dar și de către cei de pe calea ferată.

Care este durata cumulată a întârzierilor trenurilor de călători, dar și ce călătorii români NU au primit despăgubiri, conform prevederilor europene, citiți aici .

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!