Connect with us

Politica

Tribunalul Constanța amână pentru o săptămână decizia privind eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Magistrații Tribunalului Constanța au judecat, astăzi, contestația procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României. Mircea Băsescu a cerut eliberarea condiționată din penitenciarul Poarta Albă, acesta fiind condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență.

Procurorii DNA au contestat, pentru a treia oară, decizia Judecătoriei Medgidia după ce, tot de trei ori, instanța de fond a admis solicitarea Comisiei de liberări condiționate din Penitenciarul Poarta Albă de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu. Primele două contestații, din noiembrie 2016, respectiv februarie 2017, au fost acceptate de Tribunalul Constanța, urmând ca mâine să o judece pe a treia. În ultima motivare, din 19 iulie, a hotărârii prin care a decis eliberarea lui Mircea Băsescu, Judecătoria Medgidia a reținut că  “deținutul a executat fracția prevăzută de lege și că propunerea formulată de Comisia pentrui individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Poarta Albă este intemeiată și va fi admisă”.

Mircea Băsescu este încarcerat în regim deschis la secția Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă.

Astăzi, magistrații au decis amânarea deciziei pentru o săptămână. De precizat că decizia instanței va fi definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă. Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: