Conecteaza-te cu noi

Societate

Trump acuză China de răspândirea coronavirusului: “Facem investigații serioase și credem că boala putea fi stopată la sursă”

Published

on

Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a reluat luni criticile la adresa Chinei, afirmând că Beijingul ar fi putut opri epidemia înainte ca aceasta să se răspândească pe întreg globul şi a precizat că administraţia sa realizează “investigaţii serioase” asupra evenimentelor, informează Reuters şi AFP.

“Facem investigaţii foarte serioase …Suntem nemulţumiţi de China. Credem că boala ar fi putut fi stopată la sursă. Ar fi putut fi oprită rapid şi nu s-ar fi răspândit în lumea întreagă. Sunt multe modalităţi prin care putem să le angajăm responsabilitate şi realizăm o anchetă foarte serioasă” a declarat Trump în conferinţa de presă de la Casa Albă.

Donald Trump a fost întrebat de un reporter în legătură cu un editorial apărut în revista germană Bild care solicita Beijingului să plătească Germaniei 165 de miliarde de dolari despăgubire.

“Vorbim de mult mai mulţi bani. Nu am stabilit încă suma finală, dar este foarte ridicată. Nu au fost daune doar în SUA, ci în lumea întreagă. Nu vom uita niciodată aceşti oameni care au fost sacrificaţi din cauza unei incompetenţe sau poate a altceva, într-un moment în care ei ar fi putut proteja lumea”, a mai declarat preşedintele american conform acelorași surse.

În ultimele săptămâni, Donald Trump a acuzat China că a întârziat să informeze lumea în legătură cu amploarea extinderii epidemiei şi că nu a comunicat numărul exact al deceselor provocate de COVID-19. De altfel, Administraţia sa nu a exclus nici posibilitatea ca noul coronavirus să se fi răspândit, accidental, dintr-un laborator de cercetare asupra liliecilor din Wuhan. Amintim că, pe 18 aprilie, preşedintele Donald Trump a avertizat China că s-ar putea confrunta cu “consecinţe” dacă este “responsabilă în mod conştient” de pandemia noului coronavirus.

NOTĂ! SUA este aproape să atingă pragul critic de un milion de oameni infectați cu noul coronavirus. Bilanţul deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul SUA în ultimele 24 de ore a fost de 1.303. Mai mult de un sfert din cele 210.000 de victime făcute de pandemie la nivel global s-a produs în SUA. Astfel, bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus de la începutul epidemiei a atins luni cifra de 56.144.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions