Conecteaza-te cu noi

Societate

Tu ce planuri ai pentru vacanța de vară? Mangalia te așteaptă! Îți prezentăm lista completă a evenimentelor

Published

on

Mangalia

Tu ce planuri ai pentru vara aceasta? Noi iți aducem informații interesante. Dacă iubești marea și soarele, atunci Mangalia și stațiunile din sudul litoralului românesc te așteaptă să redescoperi frumusețea plajelor și bucuria oamenilor locului.

Astfel, de la evenimente dedicate în exclusivitate copiilor și până la spectacole desfășurate în largul mării și parade de motoare, în Mangalia și stațiunile din sud va fi toată vara o continuă distracție.

Vă prezentăm toate evenimentele organizate, vara aceasta, de OMD Mangalia.

“SEAWOLVES BIKE FEST” 2024 (14-16 IUNIE)

Eveniment cu specific moto-rock cu trupe de notorietate din România, artiști de talie internațională din 7 țări europene și SUA. În plus, spectacolul va cuprinde diverse activități caracteristice de mare atracție, precum paradă de motociclete, concursuri cu publicul, acrobații sportive moto, spectacol de artificii și multe altele.Evaluam pana la data de azi un numar de peste 10.000 participanti la Festival , in destinatia noastra.

Evenimentul se desfasoara pe platforma betonata ,cordon statiuni Venus-Saturn.

FESTIVAL “TEATRU PENTRU COPII- ATELIERE DE CREATIE”  (1 IULIE – 31 AUGUST)

Eveniment sezonier desfasurat pe o perioada de 60 de zile, organizat impreuna cu Compania de teatru ,,YUPPIE ART’’ ateliere saptamanale, de sambata  pana joi , in intervalul orar 18:30- 21:30, incepand din data de 01 iulie pana in data de 31 august 2024 ,in cele doua locatii Venus-Cap Aurora si Neptun. Toate aceste activitati recreative,distractiv -educative, creative ,entertainment , activitati dinamice gen dans, mima , sunt dedicate familiilor cu copii ,cu titlu gratuit.

Propuneri tematice pentru atelierele  de creatie:

Ateliere de pictura si arta aplicate pe farfurii;

Concursuri de poezie si teatru;

Ateliere ,,Comedia dell árte’’- pictura masti venetiene ;

Ateliere de pictura faciala;

Ateliere de papusi din linguri de lemn;

Ateliere de bijuterii din paste fainoase pictate;

Ateliere creatie tablouri din frunze si fetru ;

Ateliere de ornamente cu floricele de porumb pictate;

Ateliere de flori si aranjamente florale;

Ateliere de papusi din sosete si orez;

“DIALOG CU BRANCUSI” (1 IULIE – 31 AUGUST)

Eveniment permanent ,cu titlu gratuit , desfasurat timp de 60 de zile,reprezentand o campanie de promovare prin arta si cultura activa, respectiv realitate virtuala de inalta tehnologie.

Realitatea  virtuală (VR)  imerseaza interlocutorul într-un mediu virtual în care va avea posibilitatea de a crea un dialog direct cu sculptorul Constantin Brâncuși,prezentand o experienta reala si de viata a  acestui artist.Spațiul virtual va fi conceput în jurul ,,Mesei Tăcerii’’. Dialogul va fi nonliniar, oferind perspective asupra motivațiilor și procesului artistic al lui Brâncuși, astfel utilizatorii vor putea explora și înțelege mai bine filozofia și tehnicile marelui artist  în sculptură, într-un mod interactiv și imersiv.

Locatia evenimentului :Gradina Culturala Callatis si Casa de Cultura Mangalia.

“MANGALIA YOUTH FILM FESTIVAL” 2024 ( 05-08 SEPTEMBRIE)

Eveniment organizat impreuna cu Academia ,,STUDIOURILE BUFTEA’’ ,cu titlu gratuit , prima editie MYFF dedicata exclusiv filmelor realizate cu ,despre si pentru copii si adolescenti, prin proiectia de filme de scurt metraj, lung metraj si animatie care se vor adresa unei audiente (estimate) de peste 1 000 000 de persoane, fizic si in mediul online.

Din componenta desfasurarii festivalului vor face parte : juriul (Irina Margareta Nistor,Adrian Titieni,Emanuel Parvu,Daniel Nuta,Magda Catone,Charlie Ottley),echipa de organizatori , voluntari si invitati.

Locatia evenimentului: Gradina de vara FARUL Saturn-Mangalia  si Casa de Cultura Mangalia.

“BEACH WATERPOLO MANGALIA” 2024-(29 AUGUST-01 SEPTEMBRIE ; 05-08 SEPTEMBRIE)

Eveniment sportiv  organizat de Federatia Romana de Polo in colaborare cu OMD MANGALIA, dedicat iubitorilor de sporturi nautice.

*Prima sesiune se va desfasura intre 29 august-01 septembrie, in Portul Turistic Mangalia.

*A doua sesiune, ,,Campionatul National de Polo’’ se va desfasura in cea de a doua saptamana a lunii septembrie, in Portul Turistic Mangalia.

“ZILELE MANGALIEI” 2024  (13-14 AUGUST)

Eveniment consacrat, desfasurat in fiecare an  in Portul Turistic Mangalia, timp de 2 zile ,unde turistii isi pot petrece timpul urmarind spectacolele sustinute de cei mai in voga artisti nationali si ansambluri locale.

“ZIUA MARINEI” 2024  (15 AUGUST)

Eveniment traditional organizat impreuna cu Fortele Navale Romane  pe data de 15 august,in Portul Turistic Mangalia,unde se desfasoara concursuri marinaresti,se acorda premii ,cupe, medalii si diplome.

Va fi organizată si o ceremonie militară ,ocazie cu care va avea loc întâmpinarea Comandantului Garnizoanei, va fi arborat drapelul național, geacul și marele pavoaz, simboluri distincte ale marinarilor. Evenimentul dedicat acestei zile importante va cuprinde și o slujbă religioasă, dar și o serie de activităţi, special pregătite pentru cei care vor dori să ia parte la manifestări. Cele mai așteptate momente vor fi, ca în fiecare an, cele ale Zeului Neptun, a cărui debarcare simbolică va avea loc pe cheul din Portul Turistic pentru a anunța jocurile marinărești, apreciate de public. De la eveniment nu vor lipsi exercițiile tactice demonstrative, parada ambarcațiunilor cu vele, expozițiile de tehnică militară sau atelierele interactive.Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor vor mai cuprinde un concert de muzică de fanfară, spectacole cu artisti /cantareti consacrati , artisti si ansambluri locale,artificii si voie buna la malul marii.

“SUPER RALLY” 2024  (18-19 OCTOMBRIE)

Eveniment organizat pentru turiștii pasionati de sport si adrenalina , în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv și Clubul Sportiv AMC Racing.Competiția automobilistică ,,SUPER RALLY’’ 2024, se va desfasura pe traseele organizate special din destinatia turistica.Participantii sunt piloti de talie nationala si internationala.Se vor acorda premii ,medalii, cupe.

“ORASUL ANTIC SCUFUNDAT CALLATIS”

Initiem acest proiect de perspectiva care isi propune scoaterea la lumina a istoriei Cetatii antice scufundate Callatis si sa realizam din aceasta resursa un punct inedit de atractie de interes turistic national si international.

Am initiat promovarea pe Facebook, Instagram, Twitter si Youtube a platformei destinatiei : www.visitmangalia.ro. Continuam promovarea destinatiei pe diverse canale media locale si nationale (radio, presa, TV) si avem in vedere continuarea proiectului pe canalul REALITATEA PLUS TV.

Vă lăsam și afișul evenimentelor OMD Mangalia, știut fiind faptul că o fotografie face cât o mie de cuvinte.

evenimente OMD Mangalia

evenimente OMD Mangalia

Enjoy!

sursa foto deschidere: Visit Mangalia / Facebook

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions