Connect with us

Actual

Turcii care au transportat pe Marea Neagră peste 60 de migranți au fost arestați

Maria Ionescu

Publicat

la

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul ambarcațiunii cu migranți interceptată în Marea Neagră marți, 28 noiembrie a.c. După declanșarea procedurilor specifice de escortare a ambarcațiunii în Portul Constanța, unde au fost desfășurate activități de debarcare, triere și evaluare medicală a persoanelor în cauză, alături de celelalte instituții implicate, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcațiunea ‘Ilayda55’ era condusă de doi cetățeni turci A.B, în vârstă de 53 ani și G.B. în vârstă de 45 de ani , care au plecat împreună cu grupul de migranți, în data de 27 noiembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei. În cadrul audierilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcațiunii se aflau peste 60 de migranți, cetățeni din Irak, Pakistan, Siria și Afganistan, care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră. Ca urmare a celor constatate, cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță. Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar în cursul zilei de ieri, cele două persoane au fost prezentate Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora. Totodată, întregul grup de migranți a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Alegerile locale din județul Constanța s-au lăsat cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 27 septembrie, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Astfel, au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, 1 pentru fraudă la vot și fals în declarații, 1 pentru amenințare, 4 pentru coruperea alegătorilor, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, 2 pentru furt, 1 pentru amenințare și distrugere și 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

”Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vergil Chițac, după câștigarea alegerilor locale de duminică: “PSD e istorie! Împreună construim Constanța Puternică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

La scurt timp după oficializarea rezultatului votului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac le mulțumește constănțenilor pentru vot și încredere și afirmă că PSD “este istorie în orașul Constanța”.

Iată mesajul:

“Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”

Citiți și:

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Rezultate finale la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța.

Candidatul susținut de PNL a obținut 28,49% din totalul voturilor valabil exprimate, Stelian Ion de la USR – PLUS a primit 24,31%. Primarul PSD al municipiului Constanța s-a situat abia pe locul al treilea la aceste alegeri și a obținut 24,19% din încrederea constănțenilor. Horia Constantinescu, candidatul PPUSL a obținut 5,04% din numărul de voturi valabil exprimate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: