Connect with us

Actual

Avalanșă ucigașă: un bucureștean a murit azi în masivul Parâng

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Turistul prins vineri sub avalanșa care a avut loc în Masivul Parâng a decedat, el fiind târât de zăpadă pe o lungime de aproximativ un kilometru, pe o vale îngustă și abruptă din zona Vârfului Cârja (2.405 m). “Turistul, în vârstă de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zăpada care l-a târât aproximativ un kilometru pe o vale îngustă și abruptă din zona Vârfului Cârja, Masivul Parâng. Bărbatul a fost găsit îngropat la un metru în stratul de zăpadă fără semne vitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda citat de AGERPRES. Cel mai probabil, bărbatul prezintă leziuni în zona coloanei cervicale și a cutiei toracice. Echipa de prim răspuns alcătuită din trei salvamontiști și doi jandarmi montani a ajuns la bărbatul surprins de avalanșă care nu mai prezenta semne vitale. Trupul bărbatul va fi transportat cu o targă de salvamontiști și jandarmii montani pe un traseu dificil, accidentat și acoperit cu zăpadă, până la DN 66 Petroșani-Târgu Jiu, de unde va fi preluat de un echipaj al Serviciului de Medicină Legală. Victima făcea parte dintr-un grup de trei turiști din București, care a plecat vineri dimineață într-o drumeție pe un traseu din Masivul Parâng. Ei au fost avertizați de salvamontiști că vremea nu este potrivită pentru drumeții pe munte, mai ales că în zonă era ceață. Doi dintre cei trei membri ai grupului au fost surprinși de avalanșă în zona Vârfului Cârja (2.405 m), însă unul a reușit să se salveze singur. Incidentul a fost anunțat în jurul orei 12,00 la numărul unic de urgență 112, iar o echipă formată din trei salvamontiști și doi jandarmi montani a plecat spre locul în care s-a produs avalanșa. Zona este periculoasă și foarte greu accesibilă. Intervenția de căutare și salvare s-a desfășurat în condiții neprielnice, cu ceață densă și temperaturi scăzute.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Azi au fost două cutremure în România! Unul a avut peste 3 grade

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în România au avut loc două cutremure. Unul dintre ele s-a înregistrat în cursul zilei, la ora 11.26, iar cel de-al doilea a avut loc în această seară, la ora 19.20.

Ambele au fost relativ apropiate  ca valoare – cel de dimineață a avut 2.9 grade și s-a produs la adâncimea de 117 km, în Zona seismică Vrancea, județul Băzău. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (21km), Covasna (47km), Mizil (51km), Întorsura Buzăului (51km), Buzău (53km).

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 19.20, în județul  Vrancea, la adâncimea de 76 km. Acesta a avut intrensitatea de 3,1 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (44km), Nehoiu (49km), Râmnicu Sărat (51km), Panciu (51km), Buzău (55km).

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sâmbătă, acțiune de donare de sânge la Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primăria  Municipiului Mangalia organizează  sâmbătă, 19.01.2019, între  orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia  și localitățile  învecinate  care  doresc saă îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.    

 Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

 Cu  3  zile  înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Donatorii sunt așteptați sâmbătă, la Clubul Nautic Callatis (Portul Turistic) din municipiul Mangalia, între orele 8.30 – 13.30.

 ”Mulțumim anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, a precizat directorul Mirella Dobrotă.  

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se fac angajări la IPJ Constanța! Vezi câte posturi sunt vacante

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

IPJ Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor funcții de ofițer specialist vacante cu recrutare din sursă internă/externă: 4 funcții de ofițer speclialist la Serviciul Criminalistic, 3 funcții de ofițer specialist la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, o funcție de ofițer specialist la Serviciul Logistic și o funcție de agent reîncadrare specialitate rutieră.

Înscrierea candidaților și depunerea dosarelor se realizează la sediul Serviciului Rutier din bulevardul I.C.Brătianu nr. 246, în zilele lucrătoare în intervalul 9-14. Data limită de depunere a dosarelor este 22.01.2019, ora 14.

Informații complete găsiți pe site-ul ct.politiaromana.ro sectiunea Cariera.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: