Connect with us

Administratie

Ultima perlă a lui Chițac: a putrezit fierul!

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, continuă să ne surprindă, și nu într-un mod plăcut, cu declarațiile sale. Ultima perlă scoasă de acesta este legată de proiectul privind amenajarea unei noi pasarele peste liniile de cale ferată între cartierul Km 4-5 și cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului „Lucian Blaga“. În textul care a anunțat demararea elaborării studiului de fezabilitate, Chițac spune că „vechea pasarelă era ea însăși un pericol: veche, șubredă și nesigură și că nu ne vom mai teme că treptele putrezite s-ar putea rupe sau că trenul ar putea să ne surprindă pe calea ferată“. Primarul Constanței ar fi trebuit să știe că vechea pasarelă este în totalitate din fier, iar metalul nu putrezește.

„Dragi constănțeni,

Coșmarul locuitorilor din Poarta 6 si Km 4-5 se apropie de sfârșit.

De atâția ani, mii de oameni și-au pus viața în pericol, s-au înregistrat multe accidente, unele dintre ele tragice, doar pentru că în zonă nu sunt amenajate treceri la nivel cu calea ferată. Vechea pasarelă era ea însăși un pericol: veche, șubredă și nesigură. Am demarat elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții –„Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între cartierul km 4-5 şi cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului Lucian Blaga”.

Vom circula în siguranță, nu ne vom mai teme că treptele putrezite s-ar putea rupe sau că trenul ar putea să ne surprindă pe calea ferată. Nu am uitat nici de persoanele cu dizabilități sau de bicicliștii. Vom realiza zone dedicate pentru aceștia. Primul pas a fost făcut. Trebuie doar să mai avem puțină răbdare. Aveți încredere!“, a scris Chițac.

Despre necesitatea amenajării unei pasarele peste calea ferată între cartierele Poarta 6 și Km 4-5 a vorbit Tudorel Chesoi, fost consilier local municipal, actualmente președinte al filialei locale a Alianței Național Țărăniste. Într-un videoreportaj realizat de Ordinea.ro în 20 ianuarie 2020, Chesoi spunea că Primăria Constanța ar trebui să construiască o nouă pasarelă în dreptul liceului Lucian Blaga și, totodată, să închidă accesul pietonal în zona de circulație feroviară cu un gard din panouri. Politicianul creștin-democrat îl invita atunci pe socialistul Decebal Făgădău să vină în Poarta 6, să urce pe conductele de termoficare și să sară șanțurile, ca să înțeleagă cum traversează acum elevii această zonă extrem de periculoasă.

https://fb.watch/5rtu34mrAe/

Sursa foto: uct-media.com

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta