Connect with us

Administratie

Un alt constănțean, amendat cu 30.000 de lei pentru aruncarea deșeurilor în loc nepermis

Tatian Iorga

Publicat

la

Depozitarea deșeurilor pe domeniul public atrage sancțiuni usturătoare, dar acest lucru pare să nu îi mai sperie pe constănțeni. La doar câteva zile după ce administratorul unei societăți comerciale a fost sancționat cu 40.000 de lei pentru aruncarea deșeurilor în loc nepermis, polițiștii locali au aplicat unei persoane fizice o sancțiune de 30.000 de lei pentru aceeași faptă. Un bărbat a fost surprins de agenții noștri tot în zona Industraială în timp ce abandona deșeuri provenite din construcții. Polițiștii locali l-au sancționat contravențional, conform Legii nr.211/2011. De asemenea, agenții au dispus și sancțiunea complementară de ridicare a deșeurilor, curățarea terenului și eliminarea corespunzătoare a gunoiului conform legislației în vigoare. Aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcția Generală Poliția Locală, notează Primăria.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța schimbă foaia în privința publicității stradale. Vezi în ce zone sunt restricții de promovare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce în urmă câteva zile, City Managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a anunțat că începe demolarea panourilor publicitare, administrate Seaview, acum Primăria anunță că stabilit un regulament. Astfel, autoritatea locală informează că, în conformitate cu prevederile art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, pune spre consultare publică proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu 26 ianuarie 2021 pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare:

– la sediul Primăriei municipiului Constanța situat pe bd. Tomis nr. 51, birou 121

– pe site-ul instituției www.primaria-constanta.ro

– pe pagina de facebook www.facebook.com/PrimariaConstanta.

„Până la data de 12 februarie 2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile se pot transmite în scris prin poștă la sediul Primăriei Municipiului Constanța din Bd. Tomis nr.51, camera 121 sau prin e-mail la adresa: urbanism@primaria-constanta.ro. Materialele transmise vor purta mențiunea Recomandare la Proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța.“, notează Primăria.

În principal, Constanța a fost împărțită în două zone de publicitate restrânse (ZR1 și ZR2) și zona de publicitate lărgită (ZL).

▪ Zonele de publicitate restrânsă: sunt zone în care se instituie restricții speciale și sunt permise doar anumite mijloace publicitare, care prin dimensiuni, formă sau amplasare să nu altereze caracteristicile arhitecturale și ambientale ale zonei. Se delimitează două subzone de reglementare cu publicitate restrânsă: ZR1 – zona de publicitate restrânsă cu maximă restricție și ZR2 – zona în care se impun restricții speciale.

▪ Zona de publicitate lărgită ZRL – alcătuită din teritoriul municipiului Constanța cu excepția zonelor ZR1 și ZR2, în care sunt permise toate mijloacele de publicitate cu încadrare în prevederile prezentului regulament.

Regulamentul poate fi consultat aici:

Download (PDF, 1.15MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria a pus în dezbatere Regulamentul parcărilor. În zonele de reședință, locurile se scot la licitație dacă sunt mai multe cereri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, în conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, a pus spre consultare publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul oficial al instituției la adresa www.primaria-constanta.ro, secțiunea “De interes public – Transparență decizională pe Legea 52/2003”, începând cu data de 26.01.2021.

În temeiul prevederilor art. 7, alin. (4) al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, până la data de 15.02.2021, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris:

– prin poștă, la sediul din Str. Ștefan Mihaileanu nr. 10,

– prin email, la adresa parcari@primaria-constanta.ro

Materialele transmise vor purta mențiunea: “Recomandare la proiectul privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța”. Materialele transmise vor purta mențiunea Recomandare la Proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța.

„Rezervarea locurilor de parcare pe bază de abonament anual este valabilă de luni până vineri în intenvalul orar 15.00- 08.00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare legală în intervalul orar 00.00- 24.00…Dacă numărul cererilor depășește numărul locurilor de parcare de reședință disponibile, atribuirea locurilor de parcare se va face prin licitație organizată de Primăria Constanța în colaborare cu asociațiile de proprietari.

Prețul de pornire a licitației va fi egal cu cuantumul taxei anuale stabilite prin hotărâre de consiliu local pentru parcările de reședință (208 lei, n.r.). Pasul de licitație va fi de 10 lei, iar locul de parcare va fi alocat persoanei care oferă suma cea mai mare.“, sunt doar câteve dintre reglementări.

Documentul poate fi consultat aici:

Download (PDF, 3.66MB)

Download (PDF, 1.29MB)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Consilierii din Comisia de Urbanism au avizat construirea unui nou centru comercial pe bulevardul Aurel Vlaicu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța, membri ai Comisei de Urbanism au avizat un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Aurel Vlaicu, str. Nicolae Filimon, str. Interioară 4 și limite cadastrale, inițiator Ameropa Grains SA. Potrivit surselor din Consiliul Local Constanța, este vorba de construirea unui nou centru comercial.

„Investițiile private sunt esențiale pentru dezvoltarea comunității. Am avizat favorabil planul urbanistic zonal care va permite ridicarea unui magazin de materiale de construcții pe o suprafață de câteva hectare pe Bdul Aurel Vlaicu, zona fostelor silozuri. Noua construcție va dispune de parcări, spații verzi și pietonale. Atragerea investitorilor străini trebuie să fie una dintre principalele prioritați ale autorităților locale. Vorbim aici de noi locuri de muncă, de noi furnizori și clienți care beneficiază de prezența acestora pe piața locală, de noi venituri la bugetul local șamd. Avizul comisiei de specialitate este consultativ, decizia finală va fi luată de Consiliul Local.“, a scris pe Facebook Cătălin Iacob, consilier local al USR-PLUS.

„Art. 1 – Se aprobă Planul urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Aurel Vlaicu, str. Nicolae Filimon, str. Interioară 4 și limite cadastrale, conform documentației anexate care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Terenul pentru care s-a iniţiat PUZ-ul, situat în bd. Aurel Vlaicu, Siloz Traian – Poligon I, în suprafaţă de 76.447,54 mp (potrivit actelor de proprietate) și 76.442 mp (potrivit măsurătorilor cadastrale), identificat cu nr. cadastral 203240, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa, este proprietate Ameropa Grains SA conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 3193/06.07.2005 la Biroul notarului public Cristina Budei și Rezoluției nr. 1652/28.01.2011 emisă de Oficiul registrului comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța prin care se modifică denumirea firmei Comcereal SA în Ameropa Grains SA.

Art. 2 – Valabilitatea planului urbanistic zonal precizat la art. 1 este de 3 ani de la data aprobării prezentei, cu posibilitatea prelungirii cu încă 3 ani la solicitarea investitorului.“, se arată în proiectul de hotărâre.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: