Politica Slide

Un consilier din Cernavodă trăiește din salariul soției, care este… director în Primărie

iul. 17, 2018 Mihaela Tîrpan

La o primă vedere, aleșii locali par să doarmă sub cerul liber, să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun și să își ducă traiul zilnic din banii rudelor, salariile soțiilor ori alocațiile copiilor.

Aproape în aceeași situație se află și consilierul local din Cernavodă, Marian Sava. În declarația lui de avere descoperim că are un teren intravilan dobândit în anul 2006, cu o suprafață de 1.475 mp. De asemenea, în anul 2015 și-a cumpărat un apartament cu suprafața de 49,8 mp, cotă parte cu soția, Sava Alina. Nu are mașină și nici șalupe, iahturi ori alte mijloace de transport. De asemenea, nici la rubrica “Conturi și depozite bancare, fonduri de investiții, forme echivalente de economisire și investire, inclusiv carduri de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depășește 5.000 de euro”, consilierul Sava nu a completat nimic. Mai mult, nu are debite, opoteci, garanții emise în beneficiul unui terț, bunuri achiziționate în sistem de leasing, cu valoare mai mare de 5.000 de euro.

La capitolul “venituri”, Marian Sava a trecut indemnizația de consilier local în cadrul Consiliului Local Cernavodă, adică 6.663 lei / an, salariul soției care este director în Primărie și care se ridică la 34.010 lei anual și alocațiile copiilor, de două ori câte 1.008 lei / an.

Pentru vizualizare, consultați documentul oficial:

99 Sava%20Marian

Mașina s-a pierdut pe drum

În 2017, spre exemplu, Marian Sava a trecut în declarația de avere că deține un autoturism marca Audi, mașină cumpărată în anul 2012. De asemenea, în declarația publicată în același an, soția consilierului Sava nu era angajată a Primăriei Cernavodă. În documentul oficial soția consilierului Sava este trecută ca administrator al societății “Aries Activ”, cu un venit anual de 36.000 de lei.

Iată și documentul:

Sava%20Marian

 

Comments

comments