Connect with us

Societate

Un constănțean este campion național la haltere. Darius Tătaru are 17 ani și este antrenat de tatăl său, Aurel Tătaru

Published

on

Sportul constănțean are noi campioni. De data aceasta, sportul campion în județul Constanța este unul cu… greutate: haltere.

Darius Tătaru este noul campion național la haltere, categoria juniori 17 ani. El a câștigat 3 medalii de aur în finala Campionatelor Naționale de Haltere, competiție desfășurată la Arad.

Darius Tătaru este antrenat chiar de tatăl său, Aurel Tătaru, și el tot un fost campion al generației lui. Proaspătul campion urmează să se antreneze la lotul național de haltere din ianuarie 2022.

Darius Tătaru face haltere de la vârsta de 12 ani alături de tatăl său, antrenor de haltere la Clubul Sportiv Farul Constanța.

Important de precizat este că și alți sportivi din Constanța au urcat pe podiumului Campionatului Național de Haltere de la Arad. Este vorba despre Andreea Ocu, categoria 49 kg – medalia de bronz și Ercan Sali, categoria 67 de kg – medalie de argint și două de bronz. De asemenea, David Florin a obținut locul IV la categoria 55 de kg și Ștefania Ion a reușit să obțină locul al IV-lea la categoria 81 kg.

Antrenorul Aurel Tătaru face parte din generația de aur a Constanței la haltere, printre ei se numără și regretatul antrenor Angheluș Beșleagă, cel care a antrenat generații întregi de sportivi și care a pierdut lupta cu viața anul trecut, la doar 43 de ani.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!