Connect with us

Politica

Un cunoscut om din turism îl face mitocan pe primarul din Mangalia. “Olimpul este o dramă!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, a convocat, miercuri, 20 iunie, Consiliul Local în ședință pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre. Problema nu e că edilul cerea vot pentru proiecte locale, ci faptul că ședința de ÎNDATĂ a fost convocată fix la ora la care angajații DMHI aveau programată o acțiune de protest.

Revolta aleșilor locali a fost vizibilă în mediul online, aceștia l-au taxat pe primar și i-au cerut socoteală pentru nepăsarea cu care a încercat să-i trateze pe oamenii de la Șantierul Naval, știut fiind faptul că aceștia se confruntă cu serioase probleme de mai mult timp.

Protest cu vuvuzele la Mangalia: ”Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți”

“Astazi, la ora 17,30 primarul a convocat o sedinta de indata pentru probleme “urgente” ale Mangaliei: depou pentru autobuze electrice, inca 7 miliarde pentru avocati, inca 15 miliarde pentru groapa numita “Callatis- istorie la malul marii” si niste studii de fezabilitate pentru firmele de casa abonate la bugetul local! Nu vom participa la aceasta sedinta, deoarece la ora 17,30 vom fi alaturi de angajatii DMHI pentru rezolvarea adevaratelor probleme ale orasului si pentru ca nu vrem sa mai participam la sedinte convocate peste noapte “ca hotii” si care au ca singur scop devalizarea bugetului local si inglodarea orasului in datorii! Va astept pe toti sa fim alaturi de angajatii DMHI! Sustin marirea salariilor pentru angajatii DMHI! Imi doresc ca ei sa ramana in Mangalia, sa nu mai fie nevoiti sa plece de langa familiile lor si sa traiasca mai bine, nu doar sa subziste!”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicu Moroianu, consilier local ales în cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia.

În aceste condiții, agenda primarului pare să fie departe de cea a cetățenilor, Cristian Radu demonstrând, încă o dată, că preocupările sale nu privesc viața cetățenilor. La fel cum nu pare interesat de promovarea turismului în stațiunile din sudul litoralului, cele pe care Primăria municipiului Mangalia le are în administrare. Așadar, acuzațiile consilierilor locali privind nepăsarea primarului la problemele cetățenilor și ale orașului vin după ce, în ultima perioadă, Cristian Radu este acuzat de cetățeni, de agenții din turism și cei care desfășoară activități în acest domeniu, că a lăsat de izbeliște turismul din sudul litoralului. Și nu o spun doar oamenii care fotografiază mizeriile, așa cum spunea, ci și specialiștii din turism.

În acest sens, un cunoscut om din turism, Alin Burcea, primvicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și patronul de la Paralela 45, unul dintre cei mai mari touroperatori din România, a comentat mesajul consilierului local Moroianu și îi transmite primarului Radu că este “mitocan”, iar stațiunile arată “jalnic”. În același timp, Alin Burcea susține că stațiunea Olimp este o “dramă”.

“Stațiunile arată jalnic… Olimpul este o drama… sunt puține coșuri de gunoi și alea pline, hoteluri închise… o tragedie! Acest băiat este un mitocan și agresiv cu antreprenorii din zonă… Cum l-ați votat…”, a scris Alin Burcea pe Facebook.

Și dovadă că turismul nu reprezintă prioritate pentru primarul din Mangalia, așa cum a afirmat Alin Burcea de la ANAT, este și fotografia postată astăzi pe aceeași rețea de socializare. Nu este din Olimp, ci din stațiunea Neptun, mai exact din centru, de la KM 0, conform descrierii.

 

Comments

comments

Politica

OFICIAL! Renate Weber, noul Avocat al Poporului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Plenul reunit al Parlamentului a validat-o, astăzi, pe Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului. Renate Weber, propusă de PSD – ALDE, a obţinut 208 voturi „pentru“ şi 134 împotrivă. Contracandidaţii săi au fost respinşi. Astfel, Peter Eckstein-Kovacs – susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) – a obţinut 109 voturi „pentru“ şi 233 „împotrivă“, iar Cătălin Voinea Mic – propus de PMP – a întrunit 16 voturi „pentru“ şi 326 „împotrivă“. Renate Weber urmează să depună jurământul la o dată care va fi stabilită ulterior, a precizat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

E OFICIAL! Felix Stroe vrea să fie secretarul general al PSD. Cine intră în competiția pentru președinția partidului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Decizia a fost luată în cadrul Conferinţei Extraordinare Judeţeană a Organizaţiei PSD Constanţa. Astăzi, listele de candidaturi pentru Congresul PSD din 29 iunie au fost închise.

Iată candidaturile definitive, conform informațiilor transmise de jurnaliștii stiripesurse.ro:

Presedinte PSD:

 • Viorica Dăncilă,
 • Șerban Nicolae,
 • Ecaterina Andronescu,
 • Liviu Pleșoianu,
 • Ilie Rotaru,
 • Cătălin Stoichiță

Presedinte executiv:

 • Daniel Suciu,
 • Eugen Teodorovici,
 • Daniel Florea,
 • Sorin Bota

Secretar general:

 • Marius Dunca,
 • Gabriel Petrea,
 • Felix Stroe,
 • Codrin Ștefănescu,
 • Mihai Fifor,
 • Rodica Nassar

Candidaturile mai trebuie validate într-o ședință CEX PSD care are loc vineri.

Congresul PSD pentru alegerea noii structuri de conducere se va desfășura sâmbătă, 29 iunie a.c., și are loc după condamnarea și trimiterea lui Liviu Dragnea la pușcărie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR-iștii dezbat programul național de guvernare, la Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Salvați România va organiza sâmbătă, 29 iunie, la Mangalia o dezbatere Economie și alte subiecte de actualitate, la care vor lua parte doi parlamentari ai Uniunii Cristina Prună și Claudiu Năsui. De asemenea, va fi prezentată echipa USR Mangalia și proiectele de viitor ale acesteia.

„În intervalul orar 14.00 – 17.00, în sala de conferințe a hotelului Mera Brise din Mangalia (faleză), va avea loc o întâlnire cu parlamentarii USR, Cristina PRUNĂ și Claudiu NĂSUI. Vom discuta atât despre capitolul Economie din programul național de guvernare al USR, cât și despre propunerile legislative ale USR în privința pensiilor speciale sau a energiei regenerabile, având în vedere specificul zonei“, spun cei de la USR.

Cristina Prună este este deputat de București în Parlamentul României, membru al Comisiei Industrii și Servicii și al Comisiei Afaceri Europene. Înainte de a intra în politică, Cristina a lucrat în diferite țări europene, atât în sectorul privat, cât și în cel non-profit. A fost antreprenor și manager de proiecte europene. Din 2012 până în 2015 a construit un start-up digital în domeniul sănătății. De asemenea, a gestionat proiecte în companii private internaționale. Cristina a obținut două burse de studiu care au ajutat-o să studieze în cadrul unui master în dezvoltare economică europeană și internațională și unui alt master în managementul afacerilor la Sciences Po, Ecole des Mines și Collège des Ingénieurs din Paris.

Claudiu Năsui este deputat de București în Parlamentul României, membru al Comisiei pentru Buget Finanțe Bănci, este ONG-ist și economist specializat în finanțe. A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului tehnocrat, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul. Înainte de a fi membru al executivului și al parlamentului, Claudiu a lucrat exclusiv în sectorul privat, în consultanță financiară și în sectorul bancar. Claudiu a absolvit facultatea de finanțe a universității ParisDauphine și a efectuat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniu finanțelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: