Connect with us

Politica

Un cunoscut om din turism îl face mitocan pe primarul din Mangalia. “Olimpul este o dramă!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, a convocat, miercuri, 20 iunie, Consiliul Local în ședință pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre. Problema nu e că edilul cerea vot pentru proiecte locale, ci faptul că ședința de ÎNDATĂ a fost convocată fix la ora la care angajații DMHI aveau programată o acțiune de protest.

Revolta aleșilor locali a fost vizibilă în mediul online, aceștia l-au taxat pe primar și i-au cerut socoteală pentru nepăsarea cu care a încercat să-i trateze pe oamenii de la Șantierul Naval, știut fiind faptul că aceștia se confruntă cu serioase probleme de mai mult timp.

Protest cu vuvuzele la Mangalia: ”Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți”

“Astazi, la ora 17,30 primarul a convocat o sedinta de indata pentru probleme “urgente” ale Mangaliei: depou pentru autobuze electrice, inca 7 miliarde pentru avocati, inca 15 miliarde pentru groapa numita “Callatis- istorie la malul marii” si niste studii de fezabilitate pentru firmele de casa abonate la bugetul local! Nu vom participa la aceasta sedinta, deoarece la ora 17,30 vom fi alaturi de angajatii DMHI pentru rezolvarea adevaratelor probleme ale orasului si pentru ca nu vrem sa mai participam la sedinte convocate peste noapte “ca hotii” si care au ca singur scop devalizarea bugetului local si inglodarea orasului in datorii! Va astept pe toti sa fim alaturi de angajatii DMHI! Sustin marirea salariilor pentru angajatii DMHI! Imi doresc ca ei sa ramana in Mangalia, sa nu mai fie nevoiti sa plece de langa familiile lor si sa traiasca mai bine, nu doar sa subziste!”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicu Moroianu, consilier local ales în cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia.

În aceste condiții, agenda primarului pare să fie departe de cea a cetățenilor, Cristian Radu demonstrând, încă o dată, că preocupările sale nu privesc viața cetățenilor. La fel cum nu pare interesat de promovarea turismului în stațiunile din sudul litoralului, cele pe care Primăria municipiului Mangalia le are în administrare. Așadar, acuzațiile consilierilor locali privind nepăsarea primarului la problemele cetățenilor și ale orașului vin după ce, în ultima perioadă, Cristian Radu este acuzat de cetățeni, de agenții din turism și cei care desfășoară activități în acest domeniu, că a lăsat de izbeliște turismul din sudul litoralului. Și nu o spun doar oamenii care fotografiază mizeriile, așa cum spunea, ci și specialiștii din turism.

În acest sens, un cunoscut om din turism, Alin Burcea, primvicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și patronul de la Paralela 45, unul dintre cei mai mari touroperatori din România, a comentat mesajul consilierului local Moroianu și îi transmite primarului Radu că este “mitocan”, iar stațiunile arată “jalnic”. În același timp, Alin Burcea susține că stațiunea Olimp este o “dramă”.

“Stațiunile arată jalnic… Olimpul este o drama… sunt puține coșuri de gunoi și alea pline, hoteluri închise… o tragedie! Acest băiat este un mitocan și agresiv cu antreprenorii din zonă… Cum l-ați votat…”, a scris Alin Burcea pe Facebook.

Și dovadă că turismul nu reprezintă prioritate pentru primarul din Mangalia, așa cum a afirmat Alin Burcea de la ANAT, este și fotografia postată astăzi pe aceeași rețea de socializare. Nu este din Olimp, ci din stațiunea Neptun, mai exact din centru, de la KM 0, conform descrierii.

 

Comments

comments

Politica

Primarul cu limbaj de boschetar din Medgidia, despre consilierii locali: Niște animale!

”Cei 13 dușmani ai Medgidiei, cei 13… eu le-am spus animale și s-au supărat, dar cred că a fost un cuvânt elegant. (…) A-ni-ma-le! Și repet la infinit: niște animale, care și-au bătut joc de orașul ăsta zeci de ani”. ”.

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, devenit celebru după înjurăturile spurcate, specifice mai degrabă unui pârnăiaș ordinar, pe care i le-a adresat anul trecut unui activist din localitate, recidivează în crudități de limbaj. La finalul unei ședințe ordinare a Consiliului Local, supărat că proiectele propuse de el nu au fost votate de consilieri, acesta i-a numit dușmani ai Medgidiei și animale. ”Cei 13 dușmani ai Medgidiei, cei 13… eu le-am spus animale și s-au supărat, dar cred că a fost un cuvânt elegant. (…) A-ni-ma-le! Și repet la infinit: niște animale, care și-au bătut joc de orașul ăsta zeci de ani”. ”.

Iată și reacția lui Valentin Vrabie, postată de acesta pe Facebook:

”Oameni buni ! Credeti ca i am jignit pe domnii consilieri locali cand le am spus,, animale “ pentru faptul ca 1 . Au votat impotriva construirii unei fabrici ( 5 milioane euro) si in aceeasi sedinta de consilu au votat reducerea taxelor lui Butnaru ??? 2. Au initiat si aprobat un proiect de hotarare prin care se da cu titlul gratuit o bucata din Medgidia catre RAJA fara ca Medgidienii sa aibe vreun beneficiu ??? 3 Nu s au intrunit in luna septembrie si Octombrie pentru a aproba reabilitarea ,modernizare,extindere ,dotare Casa de Cultura INRoman ,o investitie de peste 5 milioane euro? 4. Au votat de 3 ori impotriva reorganizarii administrative ce ar fi dus la o buna functionare a primariei ,,,la ora asta lucrurile nu merg cum trebuie ,vezi nemultumirile oamenilor in zona taxelor,,,,si a sericiilor publice ,,,,5 . au votat impotriva preluarii unei centrale la primarie pentru a furniza apa calda si caldura oamenilor,,,etc,etc,,,,si nu in ultimul rand ,cum poti sa le spui unor alesi localicate care au indatorat acest oras cu zeci de milioane euro ,datorii ce trebuie sa le platim pana in 2030 si bineinteles nu se vad nicaieri ,au distrus economic acest oras ,au distrus sportul ,au adus in pragul falimentului Spitalul Municipal ,au distrus Policlinica ,,,etc,,,etc,,,, ” – a scis primarul din Medgidia pe Facebook.

Conflictul dintre Vrabie și consilierii locali din Medgidia durează încă de la debutul mandatului acestuia de primar. Edilul a fost supărat pentru faptul că nu a reușit să-și construiască o majoritate care să-i voteze inițiativele. Din acest motiv, el le-a cerut în mai multe rânduri consilierilor locali să își prezinte demisiile, pentru a se putea organiza alegeri anticipate. O vreme, Valentin Vrabie a avut un comportament abuziv și discriminatoriu cu viceprimarul Luminița Vlădescu, pe care a numit-o escroacă într-o ședință filmată a Consiliului Local. Vlădescu a reclamat faptul că a fost lipsită de atribuții, i s-a luat biroul pentru a fi atribuit unui reprezentant al romilor, i s-a retras autoturismul de serviciu și o lungă perioadă de timp nu i s-a virat indemnizația de viceprimar. De asemenea, în mai multe declarații publice, Valentin Vrabie i-a numit pe opozanții săi ”niște nimeni”, ”slugi” și ”sclavi”. Anul acesta, primarul din Medgidia a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de dizolvare a Consiliului Local. Recent, acesta a pichetat împreună cu un grup de cetățeni Instituția Prefectului Județului Constanța, în semn de protest pentru neinițierea demersurilor de organizare a unui referendum în vederea dizolvării Consiliului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ecaterina Andronescu este, începând de vineri, noul ministru al Educaţiei, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul de numire a sa în funcţie.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că, în cazul lui Andronescu, este necesară o analiză, spre deosbire de numirea lui Victor Ciamba ca ministru delegat al Afacerilor Europene, unde decretul în acest sens a fost semmnat la scurt timp după nominlizarea acestuia.

Vineri a expirat şi interimatul Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Educaţiei.

Andronescu preia astfel pentru a patra oară conducerea acestui minister.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liberalul Huțucă: “Ministrul Culturii avizează distrugerea istoriei Constanței”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În loc să pună în valoare vestigiile arheologice ale Cetății Tomis, le îngroapă sub construcții și clădiri, este mesajul pe care liderul PNL Constanța îș transmite ministrului Culturii, George Ivașcu.

Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, a adresat o interpelare ministrului Culturii, George Ivașcu, privind avizarea de către acesta a unei construcții, la Constanța, chiar peste un sit arheologic de o mare importanță nu doar pentru oraș, ci pentru întreaga țară.

Prin semnătura ministrului Ivașcu se încuviința demararea procedurilor pentru autorizarea realizării unei construcții civile la o distanță de 0,87 metri de Poarta Mare a Cetății Tomis, una dintre cele mai mari și importante descoperiri arheologice din județul Constanța.

Având în vedere situația creată, i-am solicitat ministrului George Ivașcu să precizeze care sunt considerentele pentru care, în opinia sa, avizul favorabil pentru PUD-ul construcției mai sus amintite a primat în defavoarea măsurilor necesare de conservare și punere în valoare a monumentului istoric Poarta Mare a Cetății Tomis. De asemenea, i-am cerut să precizeze din ce motiv Ministerul Culturii și Identității Naționale se comportă ca și când ar fi o insituție cu atribuții ce țin strict de o comisie de urbanism și nu, așa cum ar fi firesc, de luarea celor mai corecte și necesare măsuri pentru protejarea monumentelor istorice importante din România și punerea lor în circuitele istorice și turistice care ar putea contribui enorm la dezvoltarea economică și culturală a comunităților”, se arată în interpelarea depusă de parlamentarul liberal Bogdan Huțucă.

Totodată, având în vedere gravitatea situației, deputatul Bogdan Huțucă a făcut o declarație politică în Camera Deputaților, prin care îi cere premierului Viorica Dăncilă să verifice ce se întâmplă la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Actualul ministru al Culturii, domnul George Ivașcu, în loc să se ocupe așa cum ar trebui de cel mai important eveniment al anului, Centenarul Marii Uniri, dar și de conservarea, recondiționarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și a siturilor arheologice care au o importanță istorică deosebită pentru poporul român, dă avize favorabile pentru construcții aflate pe terenuri la doar câțiva metri de unele obiective istorice cu o valoare inestimabilă!”, a mai declarat deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: