Connect with us

Politica

Un cunoscut om din turism îl face mitocan pe primarul din Mangalia. “Olimpul este o dramă!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, a convocat, miercuri, 20 iunie, Consiliul Local în ședință pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre. Problema nu e că edilul cerea vot pentru proiecte locale, ci faptul că ședința de ÎNDATĂ a fost convocată fix la ora la care angajații DMHI aveau programată o acțiune de protest.

Revolta aleșilor locali a fost vizibilă în mediul online, aceștia l-au taxat pe primar și i-au cerut socoteală pentru nepăsarea cu care a încercat să-i trateze pe oamenii de la Șantierul Naval, știut fiind faptul că aceștia se confruntă cu serioase probleme de mai mult timp.

Protest cu vuvuzele la Mangalia: ”Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți”

“Astazi, la ora 17,30 primarul a convocat o sedinta de indata pentru probleme “urgente” ale Mangaliei: depou pentru autobuze electrice, inca 7 miliarde pentru avocati, inca 15 miliarde pentru groapa numita “Callatis- istorie la malul marii” si niste studii de fezabilitate pentru firmele de casa abonate la bugetul local! Nu vom participa la aceasta sedinta, deoarece la ora 17,30 vom fi alaturi de angajatii DMHI pentru rezolvarea adevaratelor probleme ale orasului si pentru ca nu vrem sa mai participam la sedinte convocate peste noapte “ca hotii” si care au ca singur scop devalizarea bugetului local si inglodarea orasului in datorii! Va astept pe toti sa fim alaturi de angajatii DMHI! Sustin marirea salariilor pentru angajatii DMHI! Imi doresc ca ei sa ramana in Mangalia, sa nu mai fie nevoiti sa plece de langa familiile lor si sa traiasca mai bine, nu doar sa subziste!”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicu Moroianu, consilier local ales în cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia.

În aceste condiții, agenda primarului pare să fie departe de cea a cetățenilor, Cristian Radu demonstrând, încă o dată, că preocupările sale nu privesc viața cetățenilor. La fel cum nu pare interesat de promovarea turismului în stațiunile din sudul litoralului, cele pe care Primăria municipiului Mangalia le are în administrare. Așadar, acuzațiile consilierilor locali privind nepăsarea primarului la problemele cetățenilor și ale orașului vin după ce, în ultima perioadă, Cristian Radu este acuzat de cetățeni, de agenții din turism și cei care desfășoară activități în acest domeniu, că a lăsat de izbeliște turismul din sudul litoralului. Și nu o spun doar oamenii care fotografiază mizeriile, așa cum spunea, ci și specialiștii din turism.

În acest sens, un cunoscut om din turism, Alin Burcea, primvicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și patronul de la Paralela 45, unul dintre cei mai mari touroperatori din România, a comentat mesajul consilierului local Moroianu și îi transmite primarului Radu că este “mitocan”, iar stațiunile arată “jalnic”. În același timp, Alin Burcea susține că stațiunea Olimp este o “dramă”.

“Stațiunile arată jalnic… Olimpul este o drama… sunt puține coșuri de gunoi și alea pline, hoteluri închise… o tragedie! Acest băiat este un mitocan și agresiv cu antreprenorii din zonă… Cum l-ați votat…”, a scris Alin Burcea pe Facebook.

Și dovadă că turismul nu reprezintă prioritate pentru primarul din Mangalia, așa cum a afirmat Alin Burcea de la ANAT, este și fotografia postată astăzi pe aceeași rețea de socializare. Nu este din Olimp, ci din stațiunea Neptun, mai exact din centru, de la KM 0, conform descrierii.

 

Comments

comments

Politica

(foto) Viorica Dăncilă, campanie pentru prezidențiale în județul Constanța. Primarul din Ciobanu i-a întins covorul roșu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din acest an, face, joi, 17 octombrie vizită de lucru și pentru prezentarea proiectului electoral, în județul Constanța.

Prima oprire a fost în comuna Ciobanu, unde primar este social democratiul Tudorel Gurgu. Aici, fostul premier s-a întâlnit cu primari PSD și aleși locali ai formațiunii din partea căreia candidează pentru fotoliul de la Cotroceni și le-a promis oamenilor că și-a propus să continue proiectul Partidului Social Democrat care presupune crearea de condiții mai bune de trai pentru fiecare român.

Iată câteva imagini de la eveniment:

La eveniment au participat lideri ai Partidului Social Democrat de la centru, precum și șefii social democraților din județul Constanța. De asemenea, nu au lipsit primarii și aleșii locali.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegeri prezidențiale 2019. MAE deschide 777 de secții de votare în străinătate. Cele mai multe sunt în Spania

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi, 16 octombrie 2019, către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 68 de secții de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 și 10 octombrie 2019 și aprobate prin Hotărârile AEP nr. 35/2019, respectiv nr. 37/13 octombrie 2019. Astfel, până în prezent, MAE a propus un număr de 777 secții de votare care vor fi organizate în străinătate pentru organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare continuă demersurile pentru identificarea unor spații adecvate și pentru obținerea acordului statului de reședință sau a autorităților locale. Pe baza dialogului cu șefii de misiuni, MAE estimează că la alegerile pentru Președintele României din luna noiembrie vor fi înființate peste 800 de secții de votare în străinătate. Printre țările în care vor fi organizate cele mai multe secții de votare se numără: Spania (143), Italia (141), Germania (79), Marea Britanie (72), Franța (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveția (8).

De asemenea, prin hotărârea de suplimentare a listei inițiale propuse de misiunile diplomatice, va fi redus numărul de secții de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe. Subliniem că numărul secțiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autoritățile germane din perspectiva amplorii organizatorice și a implicațiilor administrative. Cu toate acestea, cetățenii români vor putea să își exercite în condiții optime dreptul de vot.

Reamintim că termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secții de votare în străinătate este 19 octombrie 2019.

Informații suplimentare:

Conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, MAE are atribuții administrativ-organizatorice în pregătirea și desfășurarea procesului de votare în străinătate. Astfel, MAE transmite eșalonat propuneri pentru înființarea secțiilor de votare în străinătate, iar AEP adoptă sau actualizează după caz lista secțiilor de votare din străinătate în termen de 3 zile de la fiecare comunicare. (comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(VIDEO) Vizita lui Dăncilă la Ciobanu, anunțată în stil comunist. PNL acuză PSD de încălcare a legislației electorale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

E mare sărbătoare în comuna Ciobanu. Primarul PSD-ist Tudorel Gurgu se pregătește de vizita întâiului om al Guvernului (încă) și „cel mai de frunte al partidului“. Pentru a onora vizita cea măreață, primarul Gurgu și-a pus oamenii la treabă. Aceștia au avut misiunea de a-i anunța pe locuitori că nu trebuie să lipsească de la marele eveniment. O mașină de marfă s-a tot plimbat în aceste zile prin comună de la care au răsunat mesaje de mobilizare.

„…Să sărbătorim un moment ce va intra în istoria comunei, fiind onorați de vizita doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, primarul Capitalei, Gabriela Firea, doamna deputat Olguța Vasilescu, domnul Miron Mitrea, domnul președinte Felix Stroe, domnul președinte Horia Țuțuianu și multe alte oficialități. Haideți să îi primim călduros în sânul comunei Ciobanu. Vă așteptăm la ora 9.30 pe stadion…“, se auzea de la o stație amplasată pe mașină.

Modul de promovare a acțiunilor electorale de către PSD i-a înfuriat pe liberali, care i-au acuzat pe social democrații din Ciobanu de încălcare a legislației electorale.

„Mâine vine Veorica în Constanța. Prima oprire – comuna Ciobanu din nordul județului. Pentru asta, administrația locală, dacă îi putem spune așa, este dispusă să încalce legea electorală, promovând prin mijloace nepermise nouă celorlalți, muritorilor de rând, candidatul PSD la președinția României. Mare parte din pleiada roșie centrală vine cu promisiuni învechite de mai bine din partea lor sau cu amenințări de viitor sumbru dacă vin “ceilalți”. Din aceste motive, împreună cu reprezentantul #PNL în Biroul Electoral Județean, am formulat și depus următoarea sesizare privind încălcarea legii de către reprezentanții PSD din comuna Ciobanu, respectiv primarul Tudorel Gurgu:

Domnule Președinte,

Partidul Național Liberal, filiala Constanța, având în vedere:

  1. Dispozitiile legale care reglementeaza tipul de materiale care pot fi folosite in perioada campaniei electorale – legea nr.334/2006;
  2. De asemenea, dispozitiile legale care reglementeaza finantarea partidelor politice in timpul campaniei electorale dar si in afara ei;
  3. Dispozitiile art. 35 din Legea 340/2004 – Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00;
  4. Faptul că în com. Ciobanu, jud. Constața –un autoturism marca Peugeot cu nr de înmatriculare CT65-CAV pe care sunt instalate megafoane, circulă pe raza comunei anunțând o întâlnire electorală care are loc în data de 17.10.2019 a candidatului PSD – Viorica Dancilă. Această acțiune încalcă prevederile art. 36, art. 2, lit. a din Legea 334/2006.

În temeiul art. 42 alin. 1 și alin. 2 din Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, vă solicitam să dispuneți efectuarea de verificări și aplicarea de sancțiuni în vederea intrării în legalitate.

P.S. Mesajul urlat în megafoane din video este genial..am râs mult!“, a scris liberalul Bogdan Bola pe Facebook.

Aici puteți urmări mesaul mobilizator al PSD-iștilor din Ciobanu: https://www.facebook.com/watch/?v=836941563374871

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: